İstanbul

İstanbul Turizm Fuarı’nda Konya standı ziyaretçi akını yaşadı

“Konya’mızın turizm zenginliklerini her platformda tanıtıyoruz”

İstanbul Turizm Fuarı’nda  Konya standı ziyaretçi akını yaşadı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlenen, Dünya ve Türkiye’deki turizm profesyonellerini bir araya getiren İstanbul Turizm Fuarı’nda Selçuklu’nun turizm destinasyonlarını tanıtan standı ile yerini aldı.

İstanbul Turizm Fuarı (ITF) ilk kez Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde kapılarını açtı. Türkiye’nin Dünya turizminden daha çok pay alması amacıyla “Turizm sektörünün tüm renkleri bir araya geliyor’ mottosuyla ziyaretçilerine kapılarını açan fuarda 50 ülkeden 220’den fazla stant yer alıyor.
Selçuklu Belediyesi Konya’nın turizm potansiyelini, tarihi ve kültürel mirasını ulusal ve uluslararası platformda en iyi şekilde tanıtmak amacıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Turizm Fuarı’nda (ITF) Tropikal Kelebek Bahçesi temalı standıyla yerini aldı. Dünyanın ve Türkiye’nin farklı noktalarından fuarı gezmek için gelen binlerce ziyaretçinin buluşma noktası olan fuarda Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin yanı sıra Sille, Selçuklu Seyir Tepesi, Çiçek Bahçesi, Koku Bahçesi gibi Konya ve Selçuklu’nun tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımı yapılıyor.

“Konya’mızın turizm zenginliklerini her platformda tanıtıyoruz”

Konya’nın ve Selçuklu’nun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İstanbul Turizm Fuarı’na katıldıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Ülke turizmimiz son yıllarda yapılan yatırımlar ve başarılı tanıtım faaliyetleri ile büyük ivme kaydetti. Bu sürdürülebilirliğin sağlanması ve turizm pastasından alacağımız payın daha da arttırılması amacıyla düzenlenen turizm fuarları büyük öneme sahip. Selçuklu Belediyesi olarak da daha önceki yıllarda farklı organizasyonlara katkı sağladığımız gibi bu yıl da ilk kez gerçekleşen İstanbul Turizm Fuarı’nda tanıtım standımızla yerimizi aldık. Konya’mızın dini, doğa, tarih ve kültür turizmi anlamında çok sayıda gezilmeye, görülmeye değer ve bilgi sahibi olunması gereken zenginlikleri var. Selçuklu Belediyesi olarak ilçemize bizimde başta Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Sille olmak üzere her yıl sayılarını arttırdığımız birçok turizm destinasyonumuz var. Fuar vesilesi ile bunları en iyi şekilde tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesile ile herkesi bu güzellikleri görmeye önce Konyamıza davet ediyorum” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

KADES Uygulamasının Tanıtıldığı Etkinlik: Milas Polisinden Kadın Vatandaşlara Gül Hediyesi
Etkinlik

KADES Uygulamasının Tanıtıldığı Etkinlik: Milas Polisinden Kadın Vatandaşlara Gül Hediyesi

Muğla’nın Milas ilçesinde polis ekipleri kurdukları stantta kadın vatandaşlara gül dağıttı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Deprem Haftası Kapsamında Bilgilendirme Standı Kurdu
Etkinlik

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Deprem Haftası Kapsamında Bilgilendirme Standı Kurdu

Deprem Haftası sebebiyle AFAD, Büyükşehir İtfaiye, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı ve kentteki gönüllü sivil toplum kuruluşları modern araç, ekipman ve teçhizatlarını sergileyerek Denizlilileri depreme karşı farkındalığa davet etti.

Van’da obezite ile mücadele standı ile farkındalık oluşturuldu
Bölgesel

Van’da obezite ile mücadele standı ile farkındalık oluşturuldu

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’ kapsamında stant açarak, vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümlerini yaptı.

Hanımeli Sokak’ta yılbaşı coşkusu sürüyor
Etkinlik

Hanımeli Sokak’ta yılbaşı coşkusu sürüyor

Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokak, ev sahipliği yaptığı birbirinden renkli stantlar ile vatandaşların ilgi odağı olmayı sürdürürken, Eskişehirliler yılbaşı hediyeleri için kadınların el emeği olan ürünleri tercih ediyor.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait stantlar yoğun ilgi gördü
Yaşam

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait stantlar yoğun ilgi gördü

Erzurum’da düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (KUDAKAF 23) Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü damga vurdu. Fuarda Ağrı’nın kültürü, sanatı ve eğitimi tanıtıldı.

İŞKUR faaliyetlerinin tanıtımı için şehrin farklı yerlerinde stantlar açıyor.
Yaşam

İŞKUR faaliyetlerinin tanıtımı için şehrin farklı yerlerinde stantlar açıyor.

Kurum faaliyetlerinin tanınırlığını artırmak, daha fazla vatandaşa ulaşmak ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 2023-2024 yıllarında belirlenen günlerde Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından vatandaşların yoğunlukla hizmet aldığı Erzurum Valiliği hizmet binası, Erzurum Belediye hizmet binası başta o olmak üzere Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum’da bulunan alışveriş merkezlerinde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim doğrultusunda İŞKUR standı açılacak.