İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümüme tam akreditasyon

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulundan (ENTAK) 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi  Endüstriyel Tasarım Bölümüme tam akreditasyon

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulundan (ENTAK) 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldı. Öğrencilerine sağladığı fiziki imkanlardan güncel eğitim uygulamalarına kadar birçok kriterde eksiksiz görülen İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında tam akreditasyon alan tek bölüm oldu.
Türkiye genelinde endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesini artırmak hedefiyle değerlendirmelerde bulunan Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu (ENTAK); İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümünün; öğretim kadrosu ve planı, yönetim yapısı, eğitim altyapısı ve fiziki imkanları hakkında detaylı incelemeler yaptı. Yapılan araştırma sonucu İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında tam akreditasyon alan tek bölüm oldu. 2005 yılından beri Dünya Tasarım Organizasyonu (WDO) üyesi olan, şimdiye kadar sektörde ön plana çıkan yüzlerce genci ülkemize kazandıran İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, elde ettiği ‘akreditasyon’ başarısıyla eğitim kalitesini de tescillemiş oldu.
Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan, öğrencileri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalışmaya, kendilerini sürekli yenileyerek geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. İEÜ diplomasının ne kadar değerli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Özcan, “Ülkemiz genelinde 3 üniversite, 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldı. Biz, bu 3 üniversitenin arasına adımızı yazdırırken, vakıf üniversiteleri arasında tam akreditasyon alan tek bölüm olduk. Bölümümüzde; tasarım problemine farklı metodlarla çözüm geliştirebilen, üretim süreçlerinin tümüne hakim, tasarımı etkileyen sosyal ve çevresel yapıyı anlayıp yorumlayabilen, bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknolojilerini kullanabilen, donanımlı gençler yetiştiriyoruz. Bunun için müfredatı güncelliyor, teknolojik yenilikleri takip ediyor, eğitim altyapımızı ve teknolojik imkanlarımızı sürekli geliştiriyoruz. Tüm bunlar; bize başarıyı, akreditasyonu getirdi. Bu başarıda büyük emeği olan, birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum tüm akademisyenlerimizi kutluyorum. Bu akreditasyonu, mezunlarımıza ve bundan sonra mezun olacak öğrencilerimize armağan ediyoruz” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.