CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, katıldığı bir canlı yayında aile hekimlerinin yaşadığı sorunlara değindi. Burdur’un Tefenni ilçesindeki aile hekimlerini ziyaret ettiğini belirten Akbulut, bu ziyaret sırasında doktorların yaşadığı sıkıntıları bizzat dinlediğini ve Sağlık Bakanlığı’na aktardığını ifade etti.
Vekil İzzet Akbulut, aile hekimlerinin reçete yazma konusunda ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya olduğunu söyledi. “Ağrı kesici, mide koruyucu veya antibiyotik yazmalarına bile engeller getiriliyor.” diyen Milletvekili İzzet Akbulut, bu durumun aile hekimlerine yönelik bir baskı olduğunu belirtti. Ayrıca, doktorların kısa süreli muayenelere zorlandığını ve hasta başvurularında sorumlu tutulduklarını vurguladı.
Aile hekimlerinin nöbet düzenlemeleri ve hasta sorumlulukları nedeniyle sık sık iş bırakmak zorunda kaldığını hatırlatan Milletvekili Akbulut, “Doktorlar bu şartlarda nasıl verimli çalışabilir? Sağlık Bakanlığı, bu sorunları görmezden gelmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Akbulut, bu baskılar sonucu doktorların özel hastanelere veya yurtdışına yönelmek zorunda kaldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceki "Giderlerse gitsinler" söylemini hatırlatan Milletvekili İzzet Akbulut, "Bu şartlarda Afganlı ve Suriyeli doktorları çalıştırmayı mı planlıyorlar?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Aile hekimlerinin seslerini duyurmak için yaptıkları iş bırakma eylemlerini desteklediğini belirten Milletvekili İzzet Akbulut, “Bu yönetmelikler değişmediği sürece sağlık sistemimiz daha büyük bir çıkmaza girecek. Bizler de bu sorunları her fırsatta gündeme getirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)