Denizli

Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk! Denizli'deki orta şiddetli depremler enerji boşalmasından kaynaklanıyor

Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk, Denizli'de art arda yaşanan orta şiddetli depremlerin enerji boşalmasından kaynaklandığına dikkat çekerek, “Birçok ilçelerimizde deprem hatları ve kuşakları mevcuttur. Detaylar haberimizde..

Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk! Denizli'deki orta şiddetli depremler enerji boşalmasından kaynaklanıyor

Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk, Denizli'de art arda yaşanan orta şiddetli depremlerin enerji boşalmasından kaynaklandığına dikkat çekerek, “Birçok ilçelerimizde deprem hatları ve kuşakları mevcuttur. Bu fay hatları orta ölçekte depremler yaşatabilir. Denizli'de bu anlamda büyük bir depremin olması şu anda beklenmemektedir” dedi.
Denizli'de son iki gecede orta ölçekte depremler ve çok sayıda artçı sarsıntılar meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; dün gece Güney ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi merkezli yer kabuğunun 7.6 kilometre derinliğinde 4.0, bu sabaha karşı da Baklan ilçesi merkezli yerin 7.8 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde orta büyüklükte deprem meydana geldi. En son 2019'da Acıpayam ilçesinde 5.5 büyüklüğündeki depremi yaşayan kentte üst üste yaşanan depremler korku ve endişeye neden oldu.

“Yaşanılan depremler enerji boşalmasından kaynaklı oluşmaktadır”

 


Jeoloji Mühendisi Murat Öztürk, bu depremlerin enerji boşalmasından kaynaklandığını belirterek, vatandaşların bu konuda tedirgin olmalarını gerektirecek bir durumun olmadığını vurguladı. Öztürk, "Denizli'de son iki günde iki orta şiddetli deprem meydana gelmiştir. Bu depremlerin ilki iki gün öne Güney ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi'nde gece saat 03.00 sıralarında 4.0 şiddetinde gerçekleşmiştir. Bu deprem Buldan ilçesi fayı üzerinde yaşanmıştır. Yerin 7 kilometre altında olduğundan dolayı etkisi de az olmuştur. Küçük ölçekli depremlerin herhangi bir etkisi olmamaktadır. Bu depremlerin olması enerjinin boşalımı olduğu için halkımız bir endişe içinde bulunmasın. Bunlar yaşanabilir depremlerdir. Dün gece ise Çal ilçesine bağlı Denizler Mahallesi'nde Baklan ilçesi fayı üzerinde tekrar 3.9 şiddetinde deprem gerçekleşmiştir. Bu da yaklaşık olarak yerin 7 kilometre derinliğinde kaynaklanan küçük ölçekli depremdir. Bu depremlerden herhangi bir hasar oluşmaz ve oluşmadı. Halkımız endişe içerisinde olmasın. Bunlar yaşanılabilir depremlerdir ve bu tarz depremler enerji boşalmasıdır. O yüzden de bir tedirginlik olmamak lazım. Halkımız bu konuda rahat olsun” dedi.

“Denizli'de şu anda büyük bir depremin olması beklenmemektedir”

 


Denizli'de en son 2019 yılında 5.5 şiddetli depremin olduğunu sonrasında ise orta ölçekte bir depremin yaşanmadığını belirten Öztürk, “Güney ilçesinde yaşanılan deprem Buldan fayı üzerinde gerçekleşmiştir. Çal ilçesinde gerçekleşen deprem ise Baklan fayı üzerinde gerçekleşmiştir. Bunlar birbirine etki çok yapmaz. O yüzden de sıkıntı doğurmaz. Denizli birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. Birçok ilçelerimizde deprem hatları ve kuşakları mevcuttur. Bu fay hatları orta ölçekte depremler yaşatabilir. Denizli'de bu anlamda büyük bir depremin olması şu anda beklenmemektedir. Küçük ölçekte depremlerin olması enerji boşalımı açısından iyidir. Şehrimizde aynı zamanda 2019 yılında Acıpayam'da deprem olmuştu. Bunun şiddeti ise 5.5 depremdi. O günden sonra Denizli'mizde orta ölçekte bir deprem yaşanmadı” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.