Sivas’ın ev sahipliğinde düzenlenen U15 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası, 196 sporcunun katılımıyla başladı.
Türkiye Güreş Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde yapılan ‘U15 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’ başladı. Taha Akgül Spor Salonu’nda start alan şampiyonaya 69 kulüpten, 196 sporcu katılım sağladı. Sporcular, kıyasıya rekabetin yaşandığı bu organizasyonda dereceye girmek için ter dökecek.
Heyecan dolu şampiyona yarın düzenlenecek final maçlarının ardından sona erecek.
“Beklentilerimiz uluslararası bir müsabaka olması”
İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, şampiyonanın heyecan içerisinde geçtiğini belirterek, “Öncelikle şampiyonamız U15 serbest stille başladı ve grekoromen ile devam etti. Daha sonra bayanlarla yarın Allah nasip ederse bitecek. Bizler tabii ki bu ev sahipliğini iyi bir şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Türkiye Güreş Federasyonumuz da bu kanıda. İlimizde inşallah bundan sonraki süreçte federasyonumuzdan beklentilerimiz uluslararası bir müsabaka olması. Bununla ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. İlimizde gerçekleşen Ahmet Ayık Serbest Güreş Şampiyonası'nda ilimizi temsil eden Sivas Sporcu Eğitim Merkezi sporcularımızın göstermiş olduğu performanstan dolayı hepsini tebrik ediyorum. Serbest stilde Sivas şampiyon oldu. İlimizin bu anlamda şampiyon olması bizleri çok memnun etti. Çocuklarımızın sergiledikleri performanslardan dolayı, emeklerinden dolayı hocalarımıza, antrenörlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Bayanlarda ilimizi temsilen üç ayrı sıkletle sporcumuz olacak. İnşallah burada da umutluyuz. İyi dereceler elde edecekler. İlimizde yapılan bu tip organizasyonların artarak devam etmesini istiyoruz. Son yıllarda uluslararası arenalarda, olimpiyat şampiyonalarında, dünya şampiyonunda, Avrupa şampiyonalarında bayan sporcularımız da ülkemize madalyalar kazandırıyor. Bizler de bunlarla gurur duyuyoruz. Bayan güreşinde Türkiye'de artık söz sahibi. U15 kadınlar da ablalarının izinden devam edecekler. Ülkemizi Avrupa, dünya ve Olimpiyat Şampiyonunda başarıyla temsil edecekler” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)