Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası Başpehlivanı kim oldu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın ev sahipliğindeki şampiyonaya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, şampiyonaya adını veren Bekir Böke’nin ailesi ile sporcular ve çok sayıda güreşseverler katıldı.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi  Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası Başpehlivanı kim oldu

Onikişubat Belediyesi, güreşin kentteki en önemli merkezlerinden biri olan Hartlap Mahallesi’nde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu işbirliği ile Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenledi.
Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası

Onikişubat Belediyesi, Hartlap’ı Türkiye Şampiyonası’nda 500 güreşçiye er meydanı yaptı

Geleneksel güreşin kalbi Türkiye Şampiyonası ile Onikişubat’ta attı

Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun destekleriyle Hartlap Mahallesi’nde Türkiye’nin 81 ilinden 500’ü aşkın sporcunun katılımıyla düzenlenen Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası büyük bir coşkuyla tamamlandı. Türkiye Şampiyonası’nda başpehlivan Muhammet Enes Bandırma oldu.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi  Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası Başpehlivanı kim oldu Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi  Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası Başpehlivanı kim oldu Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi  Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası Başpehlivanı kim oldu Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi  Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası Başpehlivanı kim oldu

Güreş sporunda yetiştirdiği başarılı sporcularla bilinen, aynı zamanda güreşin yaygınlaşmasına ve yeni yeteneklerin keşfedilmesine önemli katkılar sağlayan Kahramanmaraş, Onikişubat Belediyesi organizasyonunda Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Onikişubat Belediyesi, güreşin kentteki en önemli merkezlerinden biri olan Hartlap Mahallesi’nde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu işbirliği ile Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası düzenledi.

Türkiye’nin 81 ilinden 500’ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyona, kıyasıya mücadelelere sahne olurken güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın ev sahipliğindeki şampiyonaya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, şampiyonaya adını veren Bekir Böke’nin ailesi ile sporcular ve çok sayıda güreşseverler katıldı.

 

“Köklü geleneği bir kez daha yaşatıyor olmanın heyecanı içindeyiz”

Şampiyonada selamlama konuşması yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’ın güreş sporundaki başarısına dikkat çekerek, “Onikişubat Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Güreş, sadece bir spor değil, milletimizin ruhunu, tarihini ve karakterini yansıtan önemli bir değerdir.

Geleneksel sporlarımız arasında önemli bir yere sahip olan şalvar güreşi, yüzyıllardır milletimizin gücünü, cesaretini ve kardeşlik duygusunu yansıtan bir spor dalı olarak varlığını sürdürmektedir. Bugün bu topraklarda, bu köklü geleneği bir kez daha yaşatıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Kahramanmaraş, tarih boyunca hem güreş sporunda hem de diğer alanlarda sayısız başarıya imza atmış bir şehirdir.

 

Güreş, Kahramanmaraş’ın kültüründe ve geleneğinde derin bir yer tutar. Bu kadim topraklar, güreşe gönül veren sayısız pehlivan yetiştirmiş ve bu sporun özünü yaşatmayı bir görev bilmiştir. Geçmişten günümüze, hem bölgesel hem de ulusal arenada kazandığımız zaferlerle, şehrimizin güreşteki başarısı Türkiye genelinde takdirle karşılanmaktadır” dedi.

“Geleneksel değerlerimizi yaşatmak için durmaksızın çalışıyoruz”

Onikişubat Belediyesi olarak kültürel değerleri yaşatmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Toptaş, “Şampiyonamıza adını veren başta Bekir Böke olmak üzere Güreş Federasyonu Başkanımız Sn. Şeref Eroğlu gibi birçok Kahramanmaraşlı pehlivanımız, her biri azim, cesaret ve disiplinle mücadele ederek Türk sporuna büyük katkılar sunmuştur. Bugün burada Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu şampiyona, yalnızca sporcularımızın fiziksel gücünü ve yeteneklerini sergilemekle kalmayacak, aynı zamanda güreşin dostluk, birlik ve kardeşlik ruhunu tüm katılımcılara ve izleyicilere bir kez daha hatırlatacaktır. Onikişubat Belediyesi olarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak, geleneksel değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bugün bu şampiyonaya ev sahipliği yaparak, hem Kahramanmaraş’ın güreş sporundaki yerini pekiştiriyor hem de ülkemizin dört bir yanından gelen pehlivanlarımızla bu güzel sporu daha da ileri taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Kahramanmaraş’ımızın güreşteki başarılarını artıracağız”

Tüm sporculara ve güreş severlere teşekkür eden Başkan Toptaş, “Bu vesileyle, güreş sporuna gönül veren tüm sporcularımıza başarılar diliyor, sahada mücadele edecek her bir pehlivanımızı tebrik ediyorum. Organizasyona katkı sağlayan Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu’na, emeği geçen tüm yetkililere ve katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımızın güreşteki başarılarını artırarak sürdürmek ve geleneksel değerlerimizi yaşatmak adına bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtiyor, hepinize sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir gün diliyorum” şeklinde konuştu.

Başpehlivan, Muhammet Enes Bandırma oldu

19. Hartlap  Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda başpehlivan, Muhammet Enes Bandırma oldu. Şampiyonayı İsa Gönen 2’nci, Adem Uzun ise 3’üncü olarak tamamladı.

Takım halinde ise Kahramanmaraş birinci olurken, Ankara ikinci, İstanbul ise üçüncü oldu.

Şampiyona, ödül töreninin ardından sona erdi.   haber  foto Kahramanmaraş gazetesi 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.