Burdur

Kar gitti, ayazı kaldı Göller Yöresi buz pistine dönecek! 6 gün boyunca buyacağız

Türkiye’nin iç kesimlerinde kar yağışlarının ardından etkisini artıran soğuk hava dalgası için Burdur, Isparta ve Antalya yüksekleri için kritik bir değerlendirme yayımlandı. 30 Aralık 2025 ile 5 Ocak 2026 tarihleri arasında buzlanma, don ve sis riskine karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Kar gitti, ayazı kaldı Göller Yöresi buz pistine dönecek! 6 gün boyunca buyacağız

Türkiye’nin iç kesimlerinde etkili olan kar yağışlarının ardından dondurucu soğuklar etkisini göstermeye başlıyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, 30 Aralık 2025 ile 5 Ocak 2026 tarihleri arasını kapsayan kritik bir meteorolojik değerlendirme yayımladı. Özellikle Antalya’nın iç kesimleri ile Burdur ve Isparta genelinde yaşayacak vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olması gerekiyor.

Sıcaklıklar Keskin Düşecek Gece ve Sabah Saatlerine Dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgedeki kar yağışlarının ardından hava sıcaklıklarında belirgin bir azalış yaşanacak. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü - Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından paylaşılan 179 numaralı uyarıda, dondurucu soğukların beraberinde buzlanma ve don olaylarını getireceği belirtildi.

Yetkililer, 30 Aralık Salı günü saat 21:00’den itibaren başlayacak olan riskli periyodun, 5 Ocak Pazartesi sabah saat 09:00’a kadar devam edeceğini duyurdu. Bu süreçte özellikle gece yarısından sonra ve sabahın ilk ışıklarında yollarda oluşabilecek gizli buzlanma, sürücüler için büyük risk teşkil ediyor.

Sis ve Pus Görüş Mesafesini Düşürecek

Yağışlı sistemin Perşembe gününden itibaren bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Ancak yağışın kesilmesiyle birlikte düşen sıcaklıklar, bölgede sis ve pus hadiselerini tetikleyecek. Antalya'nın yüksek kesimleri, Burdur ve Isparta genelinde görüş mesafesinin yer yer oldukça azalacağı tahmin ediliyor.

Bölgedeki üreticilerin, sıcaklık düşüşlerine karşı tarımsal faaliyetlerinde gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Antalya'nın iç ve yüksek kesimleri ile Burdur ve Isparta'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışlarıyla birlikte hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş beklenmektedir. Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile görüş mesafesinde azalma gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.