Sinop

Kasım ayında denizin sefasını sürdü, herkese tavsiye etti

Eski basketbolcu Mete Felek, boş zamanlarını yüzerek değerlendiriyor.

Kasım ayında denizin sefasını sürdü, herkese tavsiye etti

Eski basketbolcu Mete Felek, boş zamanlarını yüzerek değerlendiriyor. Kasım ayıda denize giren Felek, yüzmenin faydalarından bahsederek Sinop’un dört mevsim yüzmeye elverişli olduğunu söyledi.
Eski basketbolcu Mete Felek, uzun yıllar farklı kulüplerde basketbol oynadıktan sonra memleketi Sinop’a döndü. Ülkerspor altyapısında yetiştikten sonra Galatasaray’da ve farklı takımlarda basketbol oynayan Felek, memleketine döndükten sonra beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren Felek, boş zamanlarında koşuyor ve suyun sıcaklığının müsait olduğu günlerde yüzüyor. Sinop’un dört mevsim denize girmeye elverişli bir iklimi olduğuna dikkat çeken Felek, yüzmenin faydalarından bahsederken yüzmeyi herkese tavsiye etti.
Sinop’un yüzme ve diğer sporlar için elverişli olduğunu belirten Felek, "Yüzme beden ve ruh sağlığı için önemli. Bunu ben gündelik hayatımda spor anlamında yerine getiriyorum. Bu mevsimde yüzmemin nedeni, suyun biraz serin olması ve bedene bu manada çok katkısı olmasıdır. Bunu periyodik antrenman olarak da yapıyorum. Diğer zamanlarda hem koşuyor hem yüzüyorum. Sinop’un bu tür olanakları var insanlar için. Bir yerde de örnek teşkil etmek istiyorum. Suyun girilebilir olduğu zamanlar da hava güzel olduğu zaman bir şekilde yüzmeye vakit ayırıyorum. Deniz bugün gayet güzeldi, herkesin girebileceği bir sıcaklıktaydı. Güneşli bir hava olsaydı başkaları da girebilirdi" dedi.
Yüzmenin fiziksel ve ruhsal faydalarına dikkat çeken Felek, "Yüzmek bir terapi gibi, yüzerken kişi kendiyle baş başa kalıyor. Bedenen vücudun tüm kasları çalıştığı için bedenen de çok anlamlıdır. Bu nedenle fiziksel ve ruhsal olarak çok olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Sinop sonuçta bir doğa harikası, Karadeniz’in incisi, bende burada olmaktan ve buralı olmaktan gurur duyuyorum. Dolayısıyla şu mesajı vermek istedim: Sinop doğa güzellikleri yanında balıkçılık ve deniziyle de çok önemli bir noktadadır, buna katkı olarak buranın denizinin her mevsim girilmeye uygun olduğunun mesajını vermek isterim. Sadece doğal güzellik olarak değil, bununla ilgili merakı olan insanların da her mevsim gelip burada denize girebileceklerini söyleyebilirim. Ben bunu yapıyorum, yaz kış bir şekilde hava şartları müsait olduğu zaman her zaman denize girmeyi uyguluyorum. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Yüzmenin fiziksel ve ruhsal faydalarına dikkat çeken Felek, "Yüzmek bir terapi gibi, yüzerken kişi kendiyle baş başa kalıyor. Bedenen vücudun tüm kasları çalıştığı için bedenen de çok anlamlıdır. Bu nedenle fiziksel ve ruhsal olarak çok olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Sinop sonuçta bir doğa harikası, Karadeniz'in incisi, bende burada olmaktan ve buralı olmaktan gurur duyuyorum. Dolayısıyla şu mesajı vermek istedim: Sinop doğa güzellikleri yanında balıkçılık ve deniziyle de çok önemli bir noktadadır, buna katkı olarak buranın denizinin her mevsim girilmeye uygun olduğunun mesajını vermek isterim. Sadece doğal güzellik olarak değil, bununla ilgili merakı olan insanların da her mevsim gelip burada denize girebileceklerini söyleyebilirim. Ben bunu yapıyorum, yaz kış bir şekilde hava şartları müsait olduğu zaman her zaman denize girmeyi uyguluyorum. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu." />

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Üsküdar Sahil'de Boğulma Vakası! 33 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Üsküdar Sahil'de Boğulma Vakası! 33 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti

Üsküdar’da yüzmek için denize giren ve gözden kaybolan şahsın cesedine ulaşıldı.

Kasım Ayında Tarım Girdi Fiyatları Yıllık Yüzde 38.82 Arttı
Bölgesel

Kasım Ayında Tarım Girdi Fiyatları Yıllık Yüzde 38.82 Arttı

Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, Kasım ayında açıklanan Tarım Girdi Fiyat Endeksi'ni değerlendirdi. Çandır'a göre, tarım girdi fiyatlarındaki artış yıllık yüzde 38.82'ye ulaştı. Ayrıca, veteriner harcamaları ve hayvan yemi fiyatlarında dikkat çekici artışlar yaşandı.

Kayseri'nin İhracatında Artış: Kasım Ayında 332 Milyon Dolarlık Başarı
Yaşam

Kayseri'nin İhracatında Artış: Kasım Ayında 332 Milyon Dolarlık Başarı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı ihracat-ithalat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar
İş Dünyası

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "Kasım ayında ilimizin ihracat hacmi %2,8'lik düşüş ile 20 milyon 116 bin 530 dolar oldu" dedi.

Kasım ayında ekonomik güven endeksi belli oldu
Yaşam

Kasım ayında ekonomik güven endeksi belli oldu

Ekonomik güven endeksi ekim ayında 96,5 iken, kasım ayında yüzde 1,3 oranında azalarak 95,3 değerini aldı.

Kasım ayında güzel havayı gören sahile indi
Yaşam

Kasım ayında güzel havayı gören sahile indi

Aydın’ın Didim ilçesinde, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken güzel havayı fırsat bilenler Kasım ayında denize girmenin keyfini yaşadı.