Kastamonu Belediyesi ekipleri refüjlerde, kavşaklarda, yollarda, parklarda ve sosyal yaşam alanlarında yaptığı çalışmalarla şehrin çehresini değiştirdi.
Kastamonu Belediyesi ekipleri kentin farklı noktalarında refüjlerde, kavşaklarda, yollarda, parklarda ve sosyal yaşam alanlarındaki çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların yapıldığı alanlarda gündüz ve geceleri ortaya çıkan görüntüler büyük beğeni topladı. Rauf Denktaş Caddesi yapılan duvar bahçe projesi, Olukbaşı mevkiindeki duvar ile SGK önündeki duvarda da uygulandı. Taşköprü Kavşağı, Tosya Yolu Kavşağı, Miralay Halit Bey Caddesi ile Alparslan Türkeş Bulvarı’nda ise kavşak peyzajı ve orta refüj peyzajları bitirildi. Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatlarıyla hız kazanan ve tamamlanan çalışmalarda büyük oranla Kastamonu Belediyesi Park ve Bahçeler Yerleşkesi’nde kurulan tam otomasyonlu seralarda üretilen mevsimlik çiçekler kullanıldı. Çalışmalar çerçevesinde Kışla Parkı yeni bir görünüme kavuşturuldu. Yeşil alanlarda yapılan çim biçme, bakım ve onarım çalışmaları da hızla bitirildi. Bu süreçte muhtelif alanlara 12 adet çocuk oyun parkuru ve 3 adet kondisyon parkuru kurulumunun da yapıldığı iletildi.
Başkan Vidinlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tarihsel dokusu ve modern yapısıyla harmanlanmış güzelliğine yaptığımız estetik dokunuşlarla Kastamonu’muzu bir cazibe merkezi haline getiriyoruz. Orta refüjler, kavşaklar, yollarımız, parklarımız, sosyal yaşam alanlarımız hayata geçirdiğimiz projelerimizle kentimizin güzelliğine güzellik katıyor.
Taşköprü Kavşağı’nda yapımını tamamladığımız peyzaj çalışmamız da bunun örneklerinden bir tanesi. Kastamonu’ya çok yakıştı” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)