Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını 3 saatlik çabanın ardından kontrol altına alınabildi. Ekiplerin fabrikadaki söndürme çalışmaları devam ediyor.
Olay, saat 07.30 sıralarında Kastamonu’nun Tosya ilçesi Tosya Organize Sanayi Bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ahşap kapı fabrikasında bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan müdahale ile yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekiplerinin fabrikada soğutma çalışmaları devam ederken, işçiler ise kendi imkanları ile sağlam kalan malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Yangının çıktığı sırada fabrikada işçilerin bulunmadığı öğrenilirken, yangının ise elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.
İtfaiye ekiplerinin yangının söndürülmesi için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Tosya Kaymakamı Suat Hatam, “Ekiplerimiz yangını söndürmeye çalışıyor. Çevre il ve ilçelerdeki itfaiye ekiplerinden destek istedik. Sayısal verileri tam bilmiyoruz. Ama söndürülmeye çalışıyoruz” dedi.
“Fabrika tamamen yandı”
Tosya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nihat Küçükkasap, “Sabah saatlerinde çıktı. Sebebini bilmiyoruz. Ekiplerimiz söndürmeye çalışıyor. Fabrikada işçi yoktu. Ama fabrika tamamen yandı” diye konuştu.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)