Antalya / Kemer

Kemer'de Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fener alayının ardından, Necati ve Saykolar grubu konser verdi. Detaylar haberimizde..

Kemer'de Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fener alayının ardından, Necati ve Saykolar grubu konser verdi.
Kemer'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Fener alayı ile başlayan kutlamalar, Necati ve Saykolar grubunun konseri ile sona erdi.
Liman Caddesi'nde başlayan fener alayı, Kemer Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Fener alayına katılanlar, ellerindeki meşaleler ile Türk bayraklarını sallayarak kutlamanın coşkusuna ortak oldu. Kemer Belediyesi Gençlik Bando ve Orkestrası ise fener alayına katılarak renkli görüntüler oluşturdu. İlçede tatilini sürdüren yerli ve yabancı misafirler ile vatandaşlar, orkestrasının muhteşem performansını cep telefonu ile görüntüledi.
- Çocuklar erkekliğe ilk adımlarını attı
Kutlamalar kapsamında Kemer Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen sünnet şöleni de yapıldı. Kemer Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sünnet ettirilen 97 çocuk sahneye çıkarak Kaymakam Solmaz, Başkan Topaloğlu ve meclis üyeleri ile hatıra fotoğraf çektirdi.
Necati ve Saykolar Kemer'i coşturdu
Sunuculuğunu TRT seslendirme sanatçısı Aysun Şahin Mutlu'nun yaptığı kutlama programında, Necati ve Saykolar grubu sahne aldı. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan grup, sevilen şarkılarını seslendirdi. Meydanı dolduran kalabalık zaman zaman grubun seslendirdiği şarkılara eşlik etti.
“1915'de Galatasaray Lisesi, Konya Lisesi ve İzmir Lisesi hiç mezun vermedi”
Programda konuşma yapan Başkan Topaloğlu, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ettiğini belirterek, “Bugün burada hep beraber bulunuyorsak ve Zafer Bayramımızı kutluyorsak bunun bedelini ödeyen atalarımız sayesindedir. Bundan 102 yıl önce 30 Ağustos'ta öyle bir zafer kazandık ki Anadolu'nun Türk yurdu olduğunu tüm dünya kabul etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Çok bedeller ödendi. Sadece Çanakkale'de 250 bin şehit verdik. 1915'de Galatasaray Lisesi, Konya Lisesi ve İzmir Lisesi hiç mezun vermedi. Çünkü o çocukların hepsi cephedeydi. Bir bedel ödediler. Onun için ülkemizin kıymetini bilelim. Tarihimize ve geçmişimize sahip çıkalım. Hep beraber olduğumuz müddetçe hiçbir ülke bizim sırtımızı yere getiremez. İzmir'in dağlarında çiçekler açar, Altın güneş orda sırmalar saçar, Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar, Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa, Adın yazılacak mücevher taşa. Bu dünyadan bir lider geçti. Sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk. Sevgili gençler, sevgili Kemerliler; Atatürk'ün izinden yürümeye hazır mıyız? Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.
Konserin ardından Başkan Topaloğlu, Necati ve Saykolar grubuna Kemer tablosu hediye etti.
Kemer Belediyesi önünden başlayan fener alayına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve eşi Hale Gül, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ve eşi Evrim Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Semih Top, Mehmet Akın, Ali Rıza Akar, Sema Özdemir, Mustafa Çelik, Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Uğur Keskin, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi, Kemer Belediyesi Beldibi Mahalle Sorumlusu Cumali Akdağ, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yıldırım, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya, Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yalın Erdal, belediye birim müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.