Burdur / Burdur

Kent Konseyinde Başkan Yeniden Özer

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda Burdur Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, yeni Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Kent Konseyi yeni Başkan’ı tekrar Nuri Levent Özer seçildi. Olağan …

Kent Konseyinde Başkan Yeniden Özer

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda Burdur Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, yeni Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Kent Konseyi yeni Başkan’ı tekrar Nuri Levent Özer seçildi.

Olağan Genel Kurul’a; Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl ve İlçe Başkanları, Kent Konseyi Genel Kurul Delegeleri katıldı. Kent Konseyi Başkanı, Genel Kurul’a katılan üyelerin oyları ile seçildi.

Divan Başkanlığını Dr. Öğretim Görevlisi Himmet Büke’nin yaptığı Genel Kurul’da -Başkanlık seçimi öncesinde- konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Nuri Levent Özer; “Kentlilerin karar süreçlerine katılımında önemli bir işleve sahip olan kent konseyleri 2006 yılında İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı bir yönetmelikle, kentlerin ortak yönetiminin bir mekanizması olarak hayatımıza dahil oldu. Burada kent konseylerinin en önemli işlevi; kentteki tüm paydaşları bir araya getirerek tüm kenti kucaklayan bir ortak akıl oluşturmasıdır. Bizlerde bu yoldan hareketle çalışmalar gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da Burdur’umuzun daha yaşanabilir, çağdaş bir şehir anlayışı içerisinde olumlu etkiler bıraktığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Biz kent konseyi olarak hiçbir zaman ben demedik. Biz bir bütünüz. Eğer bütün olarak hareket edersek bir şeyler çıkarırız. ” Açıklaması yaptı.

Kent Konseyi en büyük STK Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Kent Konseyi’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğuna dolayısıyla da buradan gelecek sesin oldukça önemli olduğuna değinen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Bu alanların mümkün olduğu kadar sivil insiyatifin elinde tutulması, siyasetin arka bahçesi haline döndürülmemesi, seçilmişlerin göz ardı edildiği bir çalışma düzeni haline dödürülmemesi gerekir. Kentin geleceğine katkı sağlamak ve geleceğini şekillendirmek üzere ortak akılda buluşup Burdur’u yönetenlere bir fikir verebilme adına geniş katılımlı en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak Kent Konseyi, bizim her zaman önemsediğimiz en önemli kuruluşumuzdur. Kent Konseyinin hem temsil hem de ağırlamada üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yaptığına inanıyorum. Gittiği her noktadan bizlere selamı, sevgiyi ve ilimize duyulan saygıyı getirdikleri gibi bizden talep ettikleri her durumda da biz elimizden geldiğince Burdur’a yakışan ev sahipliğini Kent Konseyleri Birliğine sağlamaya çalışıyoruz. Kent konseyinin meclisimize sunduğu tavsiye kararlar neticesinde; özellikle çalışmak isteyen, kooparatifleşmeye çalışan ve el emeğini belli ölçüde aile ekonomisine döndürmeye çalışan kadınlarımıza destek olmak amacıyla bir el sanatları merkezi oluşturuldu. Burdur’daki çalışan kadınımızın üretimin içerisinde yer alabilmesi için Kent Konseyinin bize tavsiye ettiği bu çalışmayı da gerçekleştirdik.” Açıklamalarında bulundu ve “Geçmiş dönemde görev almış tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bunun karşılığında herhangi bir maddi beklenti içerisinde olmadan, özveriyle, gece-gündüz demeden, yaz-kış demeden istenildiği her noktada görev alan bu arkadaşlarımız, gerçekten görevlerini bizlere göre layığıyla yapmış ve kentin geleceği için bizlere yol gösterici olmuştur. Önümüzdeki dönemde de görev alacak tüm arkadaşlarımıza hem başarılar dilerim hem de özverili çalışmalarından dolayı şimdiden teşekkür ederim” Dedi.

kaynak: burdur gazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da depremzede kadınlara moral programı
Etkinlik

Burdur'da depremzede kadınlara moral programı

Burdur'da depremzede kadınlara moral vermek için Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Kadınlar Günü programı düzenlendi.

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi, depremzedeler için hazırladı
Bölgesel

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi, depremzedeler için hazırladı

Burdur K.K Kadın Meclisi depremzedelerimizin yaralarına merhem olmak adına başlattığı çalışmada depremzedeler için hazırladıkları kıyafetleri deprem bölgesine ihtiyaç sahiplerine gönderiyor.

Burdur Kent Konseyinde deprem gündemi
Bölgesel

Burdur Kent Konseyinde deprem gündemi

Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubu B.K.K. Engelliler Meclisi'nin Engelli Danışma Merkezi'nde ülkemizin gündemi olan “deprem”i masaya yatırdı.

Burdur Belediyesi'nden kent konseyine nakdi destek
Yerel Yönetim

Burdur Belediyesi'nden kent konseyine nakdi destek

Burdur Belediye Meclisi’nde görüşülen gündem maddesiyle Burdur Belediyesi’nden, Burdur Kent Konseyine 100 bin liralık destek oy birliği ile geçti.

Burdur Belediyesi'nden Dünya Engelliler Gününde anlamlı 2 açılış
Etkinlik

Burdur Belediyesi'nden Dünya Engelliler Gününde anlamlı 2 açılış

Burdur Belediyesi ve Burdur Kent Konseyi iş birliği ile Engelsiz Kafe ve Engelli Danışma Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Burdur MHP'li başkanlar Başkent'te MHP Genel Merkezini ziyaret etti
Bölgesel

Burdur MHP'li başkanlar Başkent'te MHP Genel Merkezini ziyaret etti

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Burdur il genelinde altı belediye başkanlığını kazanan Milliyetçi Hareket Partili (MHP) belediye başkanları başkent çıkarmasında MHP Genel Merkezini ziyaret ederek, MHP'li yöneticilerle görüştüler.