Antalya

Kepez Belediyesi, Alzheimer hastalarını unutmadı

Kepez Belediyesi, Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde "Geçmişin İzinde, Hatıraların Peşinde" temasıyla Alzheimer hastaları ve hasta yakınlarını Dokumapark’ta bir araya getirdi.

Kepez Belediyesi, Alzheimer hastalarını unutmadı

Kepez Belediyesi, Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde "Geçmişin İzinde, Hatıraların Peşinde" temasıyla Alzheimer hastaları ve hasta yakınlarını Dokumapark’ta bir araya getirdi. Etkinlikte düzenlenen müze gezileri ve atölye çalışmalarıyla hem geçmişin izleri yeniden canlandırıldı hem de Alzheimer’da erken tanının önemi vurgulandı.
Kepez Belediyesi, Alzheimer Farkındalık Günü’nde, "Geçmişin İzinde, Hatıraların Peşinde" temasıyla düzenlediği etkinlikte Alzheimer hastaları ve hasta yakınları Dokumapark’ta bir araya getirdi. Katılımcılar, hem geçmişle bağ kurdukları müze ziyaretlerine katıldı hem de zihinsel ve duygusal gelişimi destekleyen atölye çalışmalarıyla keyifli vakit geçirdi. İlk olarak, geçmişin izlerini taşıyan ve çocukluk hatıralarının canlandırdığı Anadolu Oyuncak Müzesi gezildi. Renkli ve nostaljik oyuncakların yer aldığı müzede Alzheimer hastalarının hatıralarla bağ kurmaları, geçmişe dair hatıralarını tazelemeleri hedeflendi. Ardından katılımcılar, Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ni ziyaret etti. Kentin sosyal ve kültürel geçmişini gözler önüne seren müze, özellikle yaşlı bireylerde belleği tetikleyici unsurlar barındırmasıyla dikkat çekti. Müze gezilerinde geçmiş dönemlere dair anlatılar ve hatıralar paylaşıldı. Etkinliğin üçüncü bölümünde ise atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Alzheimer hastaları ve yakınları için düzenlenen boyama atölyesi, hem hafıza becerilerini destekleyici hem de rahatlatıcı bir faaliyet olarak büyük ilgi gördü. Renklerin ve çizimlerin buluştuğu bu çalışmada, katılımcılar hem eğlendi hem de birbirleriyle sosyal etkileşim kurma imkanı buldu.

Alzheimer, çağın hastalığı
Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Vahap Alagöz de etkinliğe katılarak Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Dr. Alagöz, "Alzheimer, çağın bir hastalığı Biz de hasta ve yakınlarını bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca, hasta yakınları için 23 Eylül Salı günü saat 15.00’da Dokumapark Antalya Bilim Merkezi’nde bir seminer gerçekleştireceğiz. Bu seminerde Alzheimer hastalığını tanıma, hastalarla etkili iletişim kurma yöntemleri ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirici içerikler paylaşacağız. Tüm hasta yakınlarını seminerimize bekliyoruz" dedi.

Kepez Belediyesi, Alzheimer hastalarını unutmadıKepez Belediyesi, Alzheimer hastalarını unutmadıKepez Belediyesi, Alzheimer hastalarını unutmadı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.