Antalya

Kepez’de Cem Karaca ve Barış Manço’nun şarkıları, Senfonik Rock ile yeniden hayat buldu

Kepez Belediyesi, Türk müziğinin efsane isimleri Cem Karaca ve Barış Manço'yu unutulmaz eserleriyle andı.

Kepez’de Cem Karaca ve Barış Manço’nun şarkıları, Senfonik Rock ile yeniden hayat buldu

Kepez Belediyesi, Türk müziğinin efsane isimleri Cem Karaca ve Barış Manço'yu unutulmaz eserleriyle andı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen senfonik rock konseri yoğun ilgi gördü ve büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

Türk müziğinin unutulmaz isimleri Cem Karaca ve Barış Manço, Kepez'de senfonik rock konseriyle anıldı. Kepez Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, Cem Karaca ve Barış Manço'nun unutulmaz şarkılarından oluşan özel bir konser sundu. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen senfonik rock konseri yoğun ilgi gördü. Salonun kapasitesinin dolması nedeniyle bazı sanatseverler konseri ayakta izlemek zorunda kalırken, içeri giremeyenler ise konseri sadece dinlemekle yetindi. 12 solistin sahne aldığı gece, müzik ve sanatın bir araya geldiği muhteşem bir gösteriye dönüştü. Eserlerin orkestrasyonlarını aynı zamanda orkestranın şefi olan Engin Beslek yaptı. Konserin sunumunu Sanat Akademisi tiyatro sanatçıları yaparken, bazı şarkılarda Akademi Dans üyelerinin özel koreografileri de sahneye taşındı. Konserde, Cem Karaca ve Barış Manço'nun efsaneleşmiş eserleri müzikseverlerle buluştu. Dönence, sevda kuşun kanadında, kara sevda, kaptan, ıslak ıslak, evel Allah, kol düğmeleri, Kerkük zindanı, ceviz ağacı, tamirci çırağı, sarı çizmeli Mehmet ağa, gibi gibi adlı şarkılar, senfonik rock düzenlemeleriyle yeniden hayat buldu. Solistler Tanju Güneş, Sude Güngör, İlayda Korkmaz, Eylül Çalışkan, Serkan Can, Buse Sakarya, Orkun Kahraman, Şevval Dağ, Devrimcan Şahin, Berivan Günay, Sabahattin Hardal ve Özkan Karaeroğlu performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

"Sanat hayatın damarıdır"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bu özel geceye katılarak sanatseverlerle buluştu. Yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür eden Başkan Kocagöz, "Bu kalabalığı görünce çok duygulandım. Bir sanatsever olarak sizleri tebrik ediyorum. İyi ki varsınız. Cem Karaca ve Barış Manço'nun 50-60 yıl önce yaptıkları eserleri bugün burada genç arkadaşlarımızla birlikte anmak, sanatın gücünü gösteriyor. Sanat, sevgi demektir ve sevgi her şeyin başıdır. Bu ülkede çok iyi doktorlara, bilim insanlarına ve mühendislere ihtiyaç var, ama en önemlisi iyi insanlara ihtiyaç var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; sanat, hayat damarlarımızdan en önemlisidir. Biliyorum ki bu arkadaşlarımızın içinden nice Cem Karacalar, nice Barış Mançolar çıkacak" diyerek geceye katkı sunan herkese teşekkür etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.