Antalya Bilim Merkezi’nin 7’den 77’ye hitap eden gözlem şenliğine katılanlar, Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleyip gök cisimleri hakkında bilgi alıyor.
Dokuma Park’taki Antalya Bilim Merkezi’nin düzenlediği gözlem şenliğine katılanlar, Ay, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemleyip gök cisimleri hakkında bilgi alıyor. Her yaşa hitap eden ve hava durumu uygun olunca 2 haftada bir tekrarlanan gözlem şenliği etkinliklerine, yaklaşık 200 kişi katılıyor. Kepez Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Antalya Bilim Merkezi Müdürü Selim Tıraş, gözlem şenliği öncesinde bilim merkezinin diğer eğitsel etkinlikleri konusunda katılımcıları bilgilendiriyor.
Gök cisimleri tanıtılıyor
Bahçeye kurulan 4 adet yarı profesyonel teleskop önüne davet edilen Antalyalılar, merkezin astronomi eğitmenleri Yüksek Astrofizikçi Cihad Deniz ve Hakan Uzakara ile birlikte gözlemleme yapıyorlar. Gözlem esnasında meraklı olanlara gök cisimleri hakkında bilgiler veriliyor. Takım yıldızları, gezegenler gibi geceleri görünen gök cisimlerinin konumları gösterilerek, keşfedilmemiş evrenin büyüklüğü hakkında fikir sahibi olunması amaçlanıyor.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)