Antalya / Kepez

Kepez’den sağlıklı yeşil yol

KEPEZDEN SAĞLIKLI YEŞIL YOL.

Kepez’den sağlıklı yeşil yol

Kepez Belediyesi genişliğini 8 metreden 20 metreye çıkardığı Masa Dağı-Duacı yoluna bisiklet yolu da kazandırıyor. Refüjüne zeytin ağacı dikilen yol alternatif ulaşım güzergâhı özelliğiyle de yakıt tasarrufu sağlayacak.

Kepez Belediyesi Masa Dağı-Duacı arasındaki 6469 Sokakta başlattığı yol genişletme çalışmasını tamamladı. Duacı ve çevresindeki yerleşim yerlerini Masa Dağından şehir merkezine bağlayan sokak Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminin ilk yılında 2009da ulaşıma açılmıştı. Antalya- Burdur Yolunun Korkuteli Kavşağına ulaşım imkânı da sunan 6469 Sokak zaman içerisinde artan trafik yoğunluğunu kaldıramaz hale gelmişti. Fen İşleri Müdürlüğü Masa Dağındaki konut ve şehir hastanesi yatırımlarını ve araç yoğunluğunu dikkate alarak sokağın 8 metre olan genişliğini 20 metreye çıkardı. Daha sonra uzunluğu 1571 metre olan yola 9 cm kalınlığında 8 bin ton sıcak asfalt döküldü.

4 ŞERITLI YOLA ZEYTIN AĞACI VE ZAKKUM PEYZAJI Park ve Bahçeler Müdürlüğü kent merkezinin kuşbakışı izlenebildiği yolun refüjüne 26 adet yetişmiş zeytin ağacı dikti. Yolun peyzajı önümüzdeki günlerde dikilecek olan zakkum bitkisiyle daha güzel hale getirilecek. Yol genişletme çalışmasıyla dört şeritli bir bulvar haline gelen Masa Dağı-Duacı yolu sıcak asfalt orta refüj ve peyzaj çalışmasıyla güvenli konforlu ve çevreci bir ulaşım ağı haline getirildi. Kent merkezi manzarasına sahip olan ve çam ormanları içerisinden geçen bulvarın bir tarafına da sağlıklı yaşam için bisiklet yolu yapılıyor. Başkan Hakan Tütüncü de bürokratlarıyla birlikte hizmeti giren Masa Dağı-Duacı yolunda incelemelerde bulundu.

8 METRELIK YOLDAN DÖRT ŞERITLI BULVARA Açıklamasında Masa Dağını Duacı Mahallesine bağlayan 6469 Sokakı göreve geldiği ilk dönemde 2009da açtıklarını hatırlatan Başkan Hakan Tütüncü Böylelikle Duacıyı ve bölgesindeki yerleşim yerlerini Masa Dağından şehir merkezine bağlamış olduk. dedi. Zaman içerisinde Kepezin ve Masa Dağı bölgesinin gelişmesiyle yolun genişletilmesine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Başkan Tütüncü Yıllar içerisinde Kepez gelişti büyüdü. Ulaşım ihtiyaçları daha da ciddi bir boyuta erişti ve bizden beklentiler de büyüdü. Dolayısıyla biz de iki gidiş iki geliş dört şeritli hale getirdiğimiz Masa Dağı-Duacı yolunu zeytin ağaçları zakkumla yani Akdeniz bitkileri ile güzel bir peyzaj görüntüsüne de kavuşturarak hemşerilerimiz istifadesine sunduk. ifadesini kullandı.

KEPEZE YENI BISIKLET YOLLARI GELIYOR Tütüncü Masa Dağı-Duacı yolunun bir tarafına bisiklet yolu da yapacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Antalya manzarasına sahip bu yol güzergâhında bisiklet yolu da olacak. Masa Dağındaki bisiklet yolunda gezinti yapmak hafta sonlarının ve akşam vaktinin güzel aktivitelerinden birisi olacak. Hareketlilik hareketli olmamız çok önemli. Dolayısıyla bisiklet binme gibi bedensel hareketleri yapabileceğimiz böylesi güzel mekânlara kavuşa bilmemiz de önemli bir kazanç. Zaman içerisinde bisiklet yollarımızın kalitesini daha da yükseğe çıkaracağız. Yeni bisiklet yolları yapacağız. Bisikletli ulaşıma ya da hareketli bir yaşantı için bisiklet kullanmak isteyen hemşehrilerimize de yeni ortamları hazırlamış olacağız.

YAKIT TASARRUFU SAĞLAYAN YOL Başkan Tütüncü yeniden inşa ettikleri Masa Dağı-Duacı yolunun kent ulaşımına sağladığı avantajı da şu şekilde dile getirdi: Eğer bu yol olmamış olsaydı Duacıdan şehir merkezine bağlanmak biraz daha zaman ve daha fazla yakıt sarfiyatı gerektirecekti. Açmış olduğumuz bu yol Duacı Mahallemizi şehir merkezine ulaşımını kısalttı. Aynı zamanda bu yol ve devamında diğer yol projelerimizle Varsak bölgesini Antalya Bulvarına yani Korkuteli kavşağına oradan da Burdur yoluna bağlamış olduk. Bu yönüyle Masa Dağı-Duacı yolu şehir içi trafiğini rahatlatacak ve akaryakıt sarfiyatını da azaltacak. Bu yol sadece bir yol değil. Onun ötesinde ekonomiye çevreye katkı sağlayan önemli bir çalışma oldu. Aslında dünyada yeni açılan yolların başarısı da çevreci ve ekonomiye katkısıyla ölçülüyor. Bu anlamda başarılı bir yol inşa ettiğimizi söyleyebilirim.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kentsel dönüşümün sokağı yenilendi
Yerel Yönetim

Kentsel dönüşümün sokağı yenilendi

Kepez Belediyesi, Gülveren Kentsel Dönüşüm Proje alanı ile 1 milyon kitap kapasiteli Antalya Kütüphanesi’ne ulaşımı sağlayan 3700 Sokak’ı, yenileme çalışmasıyla bölgenin modern şehir görünümüne uygun hale getirdi. Devamı haberimizde...

Kepez Belediyesi  Varsak yaylasına sıcak asfalt çalışması yapıyor
Yerel Yönetim

Kepez Belediyesi Varsak yaylasına sıcak asfalt çalışması yapıyor

Kepez Belediyesi tarafından Varsak bölgesinin, Korkuteli ilçesinde yer alan yaylasının pazar yeri ile merkez caminin yolunda sıcak asfalt çalışması yapıldı. Devamı haberimizde..

Bambi Yatak'tan Muhteşem Kampanya: Set Alana Şarjlı Dikey Süpürge Hediye!
Tanıtım

Bambi Yatak'tan Muhteşem Kampanya: Set Alana Şarjlı Dikey Süpürge Hediye!

Bambi Yatak'ın geniş ürün yelpazesinde rahat ve konforlu yataklar sizleri bekliyor. Bambi Yatak'tan yatak seti alan herkese fakir marka şarjlı dikey süpürge hediye!

Filli Boya Ana Bayisi Öge Yapı market! Dev kampanyalar kaçmaz
Tanıtım

Filli Boya Ana Bayisi Öge Yapı market! Dev kampanyalar kaçmaz

Öge Yapı, Bucak'ta 4 yıldır Filli Boya ana bayisi olarak çelik kapı, ısı yalıtımı, tadilat ve boya gibi konularda hizmet veriyor. Öge Yapı Market'te dev kampanyaları sakın kaçırmayın...

Bucak'ta Güvenilir Tesisat Hizmetleri! Isı Yalıtımı, Su Kaçağı Tespiti, Elektrik Tesisatı ve Daha Fazlası!
Tanıtım

Bucak'ta Güvenilir Tesisat Hizmetleri! Isı Yalıtımı, Su Kaçağı Tespiti, Elektrik Tesisatı ve Daha Fazlası!

Bucak'ta 28 yıllık tecrübesiyle bina ısı testi, su kaçağı tespiti, gider tıkanıklığı açma, gaz kaçağı tespiti, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve plan ve proje çizimi gibi konularda hizmet veriyor.

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler
Bölgesel

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler

Burdur İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Cemal Acar, 5 dönemdir Uğurlu Muhtarı olarak görev yapan İbrahim Mutlucan'ın muhtarlık görevini bırakmasının ardından duygularını paylaştı.