Burdur / Bucak

Kızılkaya Belediye Başkanı Güngör cevabı verdi

Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayının eleştirilerine yanıt verdi. Güngör, 5 yıl içinde yaptığı hizmetleri ve belediyenin mali durumunu şeffaf bir şekilde paylaştı.

Kızılkaya Belediye Başkanı Güngör cevabı verdi

Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayının sosyal medya paylaşımına cevap verdi.

Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör yaptığı açıklamada, " Kamuoyuna Duyurulur. Kıymetli Kızılkayalı Hemşerilerim,

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının Müslüman alemi ve siz değerli vatandaşlarım için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle tekrar selamlıyorum.

CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayı, bugün sosyal medyadan bir paylaşım yapmıştır. Paylaşımında bizlerin yanıtlaması için bir takım sorular sormuştur.

Kıymetli Hemşerilerim, 31 Mart 2019 yılında göreve geldiğimde belediyemizin kasasında, sadece 85 TL bulunmaktaydı.

CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayının, daha önceki paylaşımında yine parsellerden bahsedip bu zamana kadar 70 tane parseli satıp yol yaptığımızı söylemiştir.

CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayına, belediye kanunu okumasını tavsiye ediyorum.

KANUN DER’ Kİ;

Belediye Kanununun 5393 Sayılı 69.Maddeye göre “Belediye; düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla belediye ve mücavir alan sınırları içinde, özel kanunlarına göre korunması gerekli yerler ile tarım arazileri hariç imarlı ve alt yapılı arsalar üretmek; konut, toplu konut yapmak, satmak, kiralamak ve bu amaçlarla arazi satın almak, kamulaştırma yapmak, bu arsaları trampa etmek, bu konuda ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ve bankalarla iş birliği yapmak ve gerektiğinde onlarla ortak projeler gerçekleştirmek yetkisine sahiptir.”

Hemşerilerim 2019 yılından bu zamana kadar toplam belediyemize ait tamamına yakını bizim dönemimizde belediyeye kazandırılmış olan 25 parsel yıllara siraen ihtiyaç hasıl oldukça ihale usulü ile satılmıştır.

2020 yılında satışı gerçekleşen 14 adet parsel’ in belediyeye ait olduğundan önceki yönetimin haberi dahi yokmuş yıllarca başkaları tarafından ekilip biçilmiş. Bizim araştırmalarımız sonucunda bu alanın belediye ait olduğu tespit edilmiş, gerekli imar ve tescil çalışmaları yapılarak belediyemize kazandırılmıştır. Bu arsalar 2020 yılında ihale ile satılmış ve bölgemizde mimarisi tek olan Kızılkaya’ya yakışır kapalı pazar yeri ve sosyal tesis alanı inşa edilmiştir.

25 adet satışı gerçekleşen arsalardan toplam 8.265.800,00 TL belediyemizin kasasına para girmiştir.

Beldemize bu paralarla beş yıl içerisinde yaptığımız hizmetler ortadadır, üstelik yapılan hizmetlere bakıldığında arsa satışından gelen gelir devede kulaktır.

Gelelim 8 Milyon TL lik Krediye;

Kredimizin başvurusunu 2024 yılının başında gerçekleştirdik. 07/03/2024 günü belediye meclisine sunuldu. Toplantıya katılan meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilerek kredinin çekilmesine karar verilmiştir.

Kredi, çevre düzenlemesi kapsamında nakit olarak kullanılacak ve daha önce alımını yapmış olduğumuz kilitli parke taşı ve kilitli parke taşı döşeme işçiliği işi ödemelerinde, seyir terasının yapılacak olan yol ve çevre düzenlemesinde ve beldemizin diğer ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Bunlar İller Bankasının denetiminde yapılacaktır. Ayrıca kredi için alınan meclis kararı iller bankasına gönderilmiş olup, onay aşamasındadır. Kredi belediyemizin kasasına girmemiştir.

Kıymetli hemşerilerim, şuana kadar bir ilçenin yapamadığı 180.000 m² parke taşı Kızılkaya’da yollarımıza serildi, bunun yanı sıra 2 km uzunluğunda 30.000 m² lik Atatürk ve İstiklal Caddelerimiz sıcak asfalt ile buluştu. Bu asfaltı müteahhit firmaya yaptırsaydık belediyemizin kasasından 20 milyonun üzerinde para çıkacaktı. Siyasi gücümüzü kullanarak 200 ton Bitüm hibesi ile bu işi burdur il özel idaresine sadece 2.3 milyon tl ye yaptırdık.

CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayını, sizlerin huzurunda belediyemize davet ediyorum. Başkan adayına, beş yıl içerisinde yaptıklarımızı, harcadıklarımızı, belediye bütçemizi, ihalelerimizi kendisine sunalım. Sağdan soldan kulaktan duyma, asılsız iddialara ve benden öç almak isteyen bir takım kişilerin karalama politikasına bakmadan, öğrenmek istediklerini belediyemizden ve şahsımdan öğrenebilir. 2019 yılından bu yana yıllık faaliyet raporlarımızı, belediyemizin bütçesini, harcamaları açık bir şekilde web sitemizde yayınlıyor, dergi olarak Kızılkaya’mızda halkımızın görebileceği alanlara bırakıyoruz.

Son olarak şunu ifade etmek isterim;

CHP Kızılkaya Belediye Başkan adayı seçimlere 20 gün kala 8 milyon TL krediyi neden çektiniz diye manşet vermiştir.

BİZDE DİYORUZ Kİ BİZİM İÇİN SEÇİMLERE 20 GÜN DEĞİL, 5 YIL 20 GÜN KALDI.

Saygılarımla." ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 6
    BEĞENMEDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Selimoğlu'ndan Başkan Güngör'e Hayırlı Olsun ziyareti
Bölgesel

Başkan Selimoğlu'ndan Başkan Güngör'e Hayırlı Olsun ziyareti

Burdur Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu Burdur Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör'e makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

NNC MEDYA Ailesi İlkay Güngör'e Geçmiş Olsun Ziyaretinde!
Bölgesel

NNC MEDYA Ailesi İlkay Güngör'e Geçmiş Olsun Ziyaretinde!

Burdur Bucak İlçesinde Önde Gelen Medya Grubu olan NNC Medya Sahibi İbrahim NANECİOĞLU ve Yazı İşleri Müdürü Osman NANECİOĞLU Burdur Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör'e geçmiş olsun ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Başkan Güngör'e Başkan Özel'den Geçmiş Olsun Ziyareti
Bölgesel

Başkan Güngör'e Başkan Özel'den Geçmiş Olsun Ziyareti

Burdur Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör geçirdiği hastalığı atlattı işinin başına döndü, sevenleri geçmiş olsun ziyaretlerine geldiler.

Keziban Kabaş'ın Tekesi, Burdur Tarım Fuarı'nda İkinci Oldu
Bölgesel

Keziban Kabaş'ın Tekesi, Burdur Tarım Fuarı'nda İkinci Oldu

Kızılkaya Belediyesi'nin gururu Keziban Kabaş, emek ve gayretiyle yetiştirdiği hayvanının başarısıyla adından söz ettirdi. Yarışma alanında kendini gösteren ve rakipleri arasında önemli bir yer edinen Keziban KabaşKızılkaya Belediyesi'ni gururlandırdı.

Başkan İlkay Güngör göreve başladı! Mecliste su kararı alındı
Bölgesel

Başkan İlkay Güngör göreve başladı! Mecliste su kararı alındı

Geçirdiği rahatsızlık sonrasında hastanede tedavi gören Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör göreve başladı. Başkan İlkay Güngör, Kızılkaya Belediye Meclisi Mayıs Olağan Toplantısına başkanlık etti.

Kızılkaya'da Doğalgaz Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor! 2. Etap Başladı!
Bölgesel

Kızılkaya'da Doğalgaz Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor! 2. Etap Başladı!

Kızılkaya'da geçen yıl büyük oranda tamamlanan doğalgaz altyapısı çalışmalarının 2. etabı başladı. Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, verdiği sözleri yerine getirerek seçimden hemen sonra hizmetlere hız kesmeden devam ediyor.