Kayseri

‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi' hız kesmeden devam ediyor

Kocasinan Belediyesi, 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi’ çerçevesinde Dost Market’e yeni gelen kışlık kıyafetlerinin dağıtımına devam ediyor.

‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi' hız kesmeden devam ediyor

Kocasinan Belediyesi, 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi’ çerçevesinde Dost Market’e yeni gelen kışlık kıyafetlerinin dağıtımına devam ediyor. Türkiye’ye örnek teşkil eden sosyal belediyecilik faaliyeti yürüttüklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, proje çerçevesinde 4 bin 200 aileye hizmet verdiklerini ve özellikle sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetlerle 7’den 70’e herkesin gönlüne dokunduklarını söyledi.
Soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzlerini gülümseten Başkan Çolakbayrakdar, birçok alanda çalışmalar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini ama en fazla mutluluk veren ve en fazla heyecan uyandıran işlerin başında sosyal belediyecilik adına yapılan hizmetler olduğunu ifade etti. Vatandaşların gönüllerine dokunan hizmetler ürettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; "Gerek fiili gerekse inşaat çalışmalarla vatandaşın hayatına dokunacak her alanda belediye olarak hizmetler gerçekleştiriyoruz. Ama bu hizmetlerin içerisinde en fazla mutluluk vereni ve en fazla heyecan uyandıranı ve bizim yüzümüzü güldüren işlerin başında sosyal belediyecilik adına yaptığımız çalışmalar geliyor. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ‘Sosyal belediyecilik’ hizmetleriyle gönüllere dokunuyoruz. ‘Dost Eli’ çatısı altında hizmet veren Dost Market ve Dost Mağaza ile Kocasinan’daki ihtiyaç sahiplerine market ve mağaza konforunda alışveriş imkanı sağlıyoruz. Türkiye’de en iyi şekilde sosyal belediyecilik faaliyeti yürütüyoruz. İnsan için yapılan ve insanın yararına bir hizmet varsa, ne zaman nerde olunması gerekiyorsa Şükür Allah’a onun gayreti içerisindeyiz. ‘Dost Eli’ isimli sosyal yardım kartlarımızla, yılın 12 ayında ihtiyaç sahibi bütün ailelerimize destek oluyoruz. ‘Dost Eli’ ile Kocasinan’da uzatmadık el, dokunmadık gönül bırakmamanın çabası içerisindeyiz. Kısaca her alanda Kocasinan sakinlerimize hizmet ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Kocasinan Gönüllüsü projemize destek veren bütün hayırseverlere teşekkür ediyor, emeklerine sağlık diyorum” ifadelerine yer verdi. Sosyal belediyecilik çalışmalarla vatandaşın refahına ve mutluluğuna katkı sunduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek teşkil edecek olan yeni uygulama ‘Dost Kapısı’ ile sosyal odaklı hizmetler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ‘Dost Eli’ çatısı altında hizmet veren Dost Market ve Dost Mağaza’da alışveriş yapanlar, sosyal durumlarına göre belirleniyor ve nüfus sayılarına, ihtiyaçlarına göre sınıflandırılarak (A-B), ‘Dost Eli’ isimli kart veriliyor. Dost Eli kartını alan vatandaşlar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar. Gıda ve konfeksiyon ürünleri üzerine hizmet veren mağaza ve market, Kocasinanlılara alışveriş keyfi yaşatıyor.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yolun karşısına geçmeye çalışan kadına beton mikseri çarptı
3. Sayfa

Yolun karşısına geçmeye çalışan kadına beton mikseri çarptı

Küçükçekmece’de, yolun karşısına geçmeye çalışan kadın beton mikserinin çarpmasıyla hayatını kaybetti. Beton mikserinin kadının üstünden geçtiği anlar kameraya yansıdı.

Antalya'da safari araçları da denetimden geçti
Yaşam

Antalya'da safari araçları da denetimden geçti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarma ekipleri safari araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde trafik kurallarına uymayan araç ve sürücülere idari para cezası uygulandı.

Dünya kültürleri öğrenciler de büyük ilgi çekti
Bölgesel

Dünya kültürleri öğrenciler de büyük ilgi çekti

Mustafakemalpaşa TOKİ Ayas Bey Anadolu Lisesi’nde düzenlenen İnteraktif Kültür Günü, Türkiye ile birlikte 9 ülkenin kültürel değerleri, öğrencilerin görsel sanatların farklı alanlarında hazırladıkları eserlerle tanıtıldı.

Balkondan Düşen 4 Yaşındaki Arya Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Balkondan Düşen 4 Yaşındaki Arya Hayatını Kaybetti

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 11’nci kattaki evlerinin camından düşen 4 yaşındaki Arya, hayatını kaybetti.

Annelerini kaybeden iki karaca yavrusunu jandarma buldu.
Yaşam

Annelerini kaybeden iki karaca yavrusunu jandarma buldu.

Amasya’da devriye atan jandarma ekibi yol kenarında annelerini kaybeden iki karaca yavrusu buldu

Yalova Belediyesi Park ve Bahçeleri yenilemeye devam ediyor
Yaşam

Yalova Belediyesi Park ve Bahçeleri yenilemeye devam ediyor

Yalova Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi kentteki park, bahçe ve yeşil alanları yaz mevsimine hazırlıyor. Bu çerçevede parklara begonya ve kadife çiçekleri ekildi.