Isparta, bugün Türk ve Kore halkları arasındaki sarsılmaz dostluğun en somut örneklerinden birine ev sahipliği yaptı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi’nde düzenlenen özel bir programla, Kore ve Kıbrıs gazilerimiz onurlandırıldı. Programın en dikkat çeken anlarından biri ise Bucaklı Kore Gazisi Mustafa Gök’e takdim edilen hediyeler oldu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Kore Askeri Ateşesi Deniz Kurmay Yarbay Sim Pyo Lee bizzat katıldı. Dernek binasında düzenlenen törende Ateşe Lee, Kore Savaşı'nın üzerinden on yıllar geçmesine rağmen Türk askerinin kahramanlığını unutmadıklarını dile getirdi.
Ateşe Lee, program kapsamında hem Dernek Başkanı Ali Savcı’ya hem de kahraman gazilerimize günün anısına özel plaket ve hediyeler takdim ederek, şükranlarını sundu.
Törende duygusal bir konuşma yapan Kurmay Yarbay Sim Pyo Lee, Türkiye’nin zor zamanlarda Kore halkının yanında olduğunu hatırlattı. Lee, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Bugün Kore eğer özgürlük ve barış içinde bir ülkeyse, bunda Türk gazilerinin payı çok büyüktür. Kahraman askerleriniz sayesinde bugünlerimize kavuştuk. Onların sergilediği fedakarlık ve cesareti asla unutmayacağız. Her bir gazimize minnettarız."
Çevre illerden ve ilçelerden gelen gazilerin katıldığı törende, Burdur’un Bucak ilçesinden katılan Kore Gazisi Mustafa Gök ilgi odağı oldu. Geçtiğimiz yıllarda savaşın geçtiği toprakları (Güney Kore) yeniden ziyaret etme şansı bulduğunu belirten Gök, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle ifade etti:
"Hatırlanmak gerçekten çok güzel bir duygu. Daha önce savaştığımız o toprakları gidip görmüştük, şimdi ise Kore heyetini burada, kendi evimizde ağırlıyoruz. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen derneğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."
Yoğun katılımın gözlendiği törene sadece gaziler değil, protokol üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Isparta Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkan Yardımcısı Musa Macit ve çok sayıda daire müdürü gazileri bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.
Dernek Başkanı Ali Savcı, katılım sağlayan tüm protokole ve kahraman gazilere teşekkür ederek, bu tür vefa buluşmalarının devam edeceğini belirtti. Program, geçmişin anılarını canlandıran ve geleceğe dostluk mesajı veren hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)