Ruhittin Sönmez

BİZ ALLAH'TAN EMİR ALIYORUZ, ONLAR KANDİL'DEN...

Ruhittin Sönmez'in 'BİZ ALLAH'TAN EMİR ALIYORUZ, ONLAR KANDİL'DEN...' adlı köşe yazısı

Ruhittin Sönmez

Bundan önceki yazımda, geçen hafta içinde, Cumhur İttifakı'nın en yetkili ağızlarından duyduğumuz dehşet verici beyanlardan örnekler yazdım. Ama R. Tayyip Erdoğan bunların hepsini gölgede bırakan bir söz ile yine fark yarattı.

Tarihte "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi" olduğunu iddia edenler bile bu kadarına cüret edememişti.

"Baybay Kemal, yanındakilerle beraber bunlar, emri Kandil'deki teröristlerden alıyor. BİZ EMRİ ALLAH'TAN ALIYORUZ. 14 Mayıs'ta emri dağdan alanları mezara gömmeye var mıyız?"

Bu ifadenin neresi tevil edilebilir ki?

Hepimizin ortak tanrısı olan Yüce Allah bize Kur'an-ı Kerim yoluyla mesaj verdi. Bu söz itikadî açıdan çok sorunlu. Haşa"bize Allah doğrudan emir veriyor" anlamına gelmez mi?

Yüce Allah bize kutsal kitabı ile "yalan söylemeyin, iftira etmeyin, hırsızlık yapmayın, kul hakkı yemeyin, kamu malını çalmayın, yönetici iseniz adaletle yönetin, istişare edin, emaneti ehil (liyakatli) olana verin, başkasının emeğini ve umutlarını çalmayın" gibi emirler veriyor.

Ama sanki Allah bazı kullarını bu emirlerden muaf tutmuş gibi. Allah'tan aldıkları emirler içinde bunlar yokmuş gibi.

Sanki Allah bize Kur'an'da emrettiği "Müslüman doğru, dürüst ve güvenilir insan olmalıdır" ilkesinden bu kullarını istisna saymış gibi.

"Allah'ın emrine uymak" Kur'an'da bildirilen bu ilkelere uygun davranışlarda (amellerde) bulunmaktır. Bu emirlere kimin uyduğunun takdirini yapacak olan da Allah ve kamu vicdanıdır.

****

RTE en az sizin ve benim kadar iyi biliyor ki, siyasi rakibi olan Millet İttifakı partilerinin liderlerinin Kandil'den emir alması asla söz konusu değildir.

Zaten muhalefetin Kandil'den emir alma iddiası doğru olsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu bilmemesi ve belgelendirememiş olması mümkün değildir. Çünkü hem devletin bütün istihbarat kaynakları elinde. Ve hem de Kandil ile iş birliği konusunda(Oslo'dan Dolmabahçe'ye, İmralı'dan Kandil'e uzanan) çok derin tecrübeleri ve yaşanmışlıkları olan bir devlet başkanıdır.

Diyelim ki, muhalefet Kandil'den emir alıyor. Bir devlet görevlisinin bunu bildiği halde onları terör örgütü üyesi olmak veya irtibat /iltisaklı olmak sebebiyle yargıya teslim etmemesi suçtur.

Aynı iddia muhalefet liderlerinden birinden, RTE veya ortağına gelse ne olurdu? İddia sahipleri hiç şüphesiz hakaret ve iftira suçlarından yargılanırlardı. Yetmez, hapislerde yatırılır, siyasi hayatı bitirilir, devasa tazminatlar ödemesi sağlanırdı.

"Olmazdı" demeyin. Bir "ahmak" kelimesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'na nelere mal olduğunu hatırlayın.

Bir de "muhalefeti mezara gömmek" ve "Benim milletim Kandil'den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez" ifadeleri var ki. Böyle sözleri partili de olsa bir Cumhurbaşkanı nasıl söyleyebilir, anlamak mümkün değil.

*************************

AKSAKAL: ERDOĞAN İSTERSE ÖCALAN'IN CEZASINI KALDIRIR

Cumhurbaşkanı R. TAYYİP ERDOĞAN Hizbullah davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezasını "kocama hali" gerekçesiyle kaldırdı.

Cumhur İttifakı ortağı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal "Bu kişi Hüda- Par'lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez" cümlesiyle savundu.

Önder Aksakal TV programında "bence bunun siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu, Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha" ifadelerini kullandı.

Böyle bir cümle tesadüfen sarf edilmiş olamaz. Muhtemelen R.T. Erdoğan'ın bilgisi, izni veya talimatı ile kullanılmış olabilir.

Seçim sonuçları açısından son derece zorda olan Erdoğan'ın DSP, YRP ve Hüda-Par'ı Cumhur İttifakına dahil ettikten sonra bile yeniden Cumhurbaşkanı seçilme ihtimali çok düşük.

Bu yüzden "HDP kitlesinden nasıl oy alırım?" hesabında olduğu kanaatindeyim.

İmralı'da yatan Teröristbaşı ile yürütülen pazarlıkların devam ettiği biliniyor. En son İYİ Parti lideri Meral Akşener de açıkladı, "İmralı'ya bir yargı mensubunun gönderildiğini biliyorum" dedi. Adalet Bakanı bu iddiayı yalanladı.

AKP'nin Öcalan üzerinden HDP seçmenini etkileme çabası ilk değil. İstanbul Belediyesi seçiminde Öcalan'dan mektup aldırıp TV kanallarında okutanların, Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaranların benzeri işlere kalkışması sürpriz olmaz.

Şu aşamada Öcalan sempatizanlarına "Öcalan'ın cezasını kaldırabiliriz" umudu vermeyi faydalı bulmuş olabilirler.

****

Şimdi isterseniz AHMET TÜRK'ün affedilmesini hatırlayalım. Ahmet Türk "Kürtçü siyasi hareketin" önemli isimlerinden biri. "Çözüm Sürecinde" PKK (Kandil) ve MİT arasındaki görüşmelerde etkili olmuştu. Basında Ahmet Türk'ün 'Biz iyi niyetli devreye girdik. Sorun çözülsün istiyoruz. Başkanı (Öcalan'ı) bu şekilde bilgilendirdik ve neredeyse kefil olduk" dediğine dair sözleri yer aldı.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP'li Ahmet Türk, Ocak 2016'da hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına 'muhalefet' gerekçesiyle yedi yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 17 Kasım 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. 21 Kasım 2016'da gözaltına alınan Ahmet Türk 24 Kasım 2016'da tutuklandı.

Ancak çok ilginç bir şey oldu: 2 Ocak 2017 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ahmet Türk'ün rahatsızlığı nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini" söyledi.

Ben Devlet Bahçeli'nin bu açıklamayı R.T. Erdoğan'dan bağımsız olarak yapmış olduğunu düşünmüyorum.

Nitekim Ahmet Türk 3 Şubat 2017 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle Adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Nasıl olduysa, tahliye edildikten sonra sağlık sorunları aniden çözülmüş olmalı ki, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

Bu olay bana Cumhurbaşkanı'nın bazı mahkumların, "sağlık sorunları sebebiyle", cezalarını kaldırmasının arkasında başka şeyler olabileceğini düşündürüyor.

 

Ruhittin Sönmez

04 Mayıs 2023

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Ruhittin Sönmez Diğer Yazıları

15
NİSAN

2024

İYİ Parti ve AK Parti'de değişim şart

Ruhittin Sönmez'in 'İYİ Parti ve AK Parti'de değişim şart' adlı köşe yazısı Devamı

04
NİSAN

2024

İYİ Parti ve Meral Akşener

Ruhittin Sönmez'in 'İYİ Parti ve Meral Akşener' adlı köşe yazısı Devamı

02
NİSAN

2024

Yumuşak atın çiftesi pek oldu

Ruhittin Sönmez'in 'Yumuşak atın çiftesi pek oldu' adlı köşe yazısı Devamı

28
MART

2024

Ramazan'da siyasi ahlak

Ruhittin Sönmez'in 'Ramazan'da siyasi ahlak' adlı köşe yazısı. Ramazan ayının feyiz ve bereketinden anlamamız gereken ilk şey, yaptığımız ibadetlerin ahlakımızı güzelleştirmesi gerektiğidir. Peki ya siyasetçiler? Ramazan'da siyasi ahlak da artmalı mı? Ruhittin Sönmez'in yazısı. Devamı

25
MART

2024

Seçimin kaderi emeklilerin elinde

Ruhittin Sönmez'in 'Seçimin kaderi emeklilerin elinde' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

MHP ile AKP neden birleşmiyor?

Ruhittin Sönmez'in 'MHP ile AKP neden birleşmiyor?' adlı köşe yazısı Devamı

18
MART

2024

Emanetçiler mallarını açıklasın

Ruhittin Sönmez'in 'Emanetçiler mallarını açıklasın' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

Kandır(ma) bizi ey iktidar

Ruhittin Sönmez'in 'Kandır(ma) bizi ey iktidar' adlı köşe yazısı Devamı

11
MART

2024

Ramazan Ayında siyaset

Ruhittin Sönmez'in 'Ramazan Ayında siyaset' adlı köşe yazısı. Ruhittin Sönmez'in yazısı, Ramazan ayının siyasi amaçlar için kullanımı üzerine bir incelemedir. Yazar, iktidar partisinin Ramazan'ı siyasi çıkarları için nasıl kullandığını ve bunun İslam'ın gerçek ilkelerine aykırı olduğunu savunuyor. Devamı

04
MART

2024

Kurumlar var işlevsiz, kurallar var geçersiz

Ruhittin Sönmez'in 'Kurumlar var işlevsiz, kurallar var geçersiz' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: "Kum saati işlemeye başladı"
İş Dünyası

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: "Kum saati işlemeye başladı"

Cumhur İttifakı grubu, yerel seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Osman Taşkın, 'Daha sağduyulu ve birleştirici bir tutum bekliyoruz'
Bölgesel

Osman Taşkın, 'Daha sağduyulu ve birleştirici bir tutum bekliyoruz'

Burdur'da yaşanan Cumhur İttifakı tartışmalarına Bucak da katıldı. MHP Bucak İlçe Başkanı Av. İsmail Mutlucan'ın açıklamasına cevap veren AK Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, MHP'den daha sağduyulu ve birleştirici bir tutum beklediğini söyledi.

İsmail Mutlucan, 'Çavdır'da CHP'ye Destek Vererek Kaybetmemize Neden Oldunuz!'
Bölgesel

İsmail Mutlucan, 'Çavdır'da CHP'ye Destek Vererek Kaybetmemize Neden Oldunuz!'

MHP Bucak İlçe Başkanı İsmail Mutlucan, Burdur'da yaşanan Cumhur İttifakı açıklamalarına tepki gösterdi. Mutlucan, Çavdır İlçesi'nde CHP'ye verilen desteğin MHP'nin kaybetmesine neden olduğunu savundu.

Başkan Ümit Alagöz'den ittifak açıklaması! Olayları ve iddiaları sıraladı
Bölgesel

Başkan Ümit Alagöz'den ittifak açıklaması! Olayları ve iddiaları sıraladı

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, seçim sürecinde yaşanan olayları ve iddiaları sıralayarak var olduğunu iddia ettiği bir ittifakın aslında olmadığını ve bu durumların delillendirildiğini ifade etti.

Burdur'da Cumhur İttifakı tartışması! Gültekin Oktay'dan sert tepki
Bölgesel

Burdur'da Cumhur İttifakı tartışması! Gültekin Oktay'dan sert tepki

MHP Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay, son günlerde Cumhur İttifakı'na dair yapılan açıklamalara cevap verdi. Başkan Gültekin Oktay, iddialara sert tepki gösterdi.

AK Parti Burdur'dan Cumhur İttifakı açıklaması! 'Güçlü teşkilatlarla yola devam!'
Bölgesel

AK Parti Burdur'dan Cumhur İttifakı açıklaması! 'Güçlü teşkilatlarla yola devam!'

Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, seçim sonuçlarına göre belediye meclisleri ve il genel meclislerinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir işbirliği sağlanamadığını belirtti.