Taceddin Akbaş

REUTERS ve THE GUERDİAN ‘ERDOĞAN KARŞITLARINI…’ TERS KÖŞEYE YATIRMIŞ!!

Taceddin Akbaş'ın 'REUTERS ve THE GUERDİAN ‘ERDOĞAN KARŞITLARINI…’ TERS KÖŞEYE YATIRMIŞ!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Memleket meseleleriyle uzaktan yakından ilgilenen ve yabancı haber ajanslarını, basın yayın organlarını, muhabirlerini, editörlerini, köşe(li) ve makale yazarlarını az çok izleyen, okuyan, ya da takip eden hemen herkesin bildiği veya bilmesi gerektiği gibi; İngiliz merkezli Haber Ajansı Reuters ve The Guerdian Gazetesi, yayınladıkları îlân ve yaptıkları haberlerle, Tayyip Erdoğan’a güvenmeyen, sevmeyen ya da dahîlî ve hâricİ politikalarını beğenmeyen kişileri ters köse yapmış!
Yani, Reuters, yayınladığı bir iş ilânında açığa yumurtlamış, dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de, milletinin de tepkisini çekmişti… İlginç, ilginç olduğu kadar da düşündürücü iş ilânında Guerdian, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başkanı Erdoğan’ı devirmek veya bir daha seçilemeyecek bir tezgâhın, planın ve projenin, senaryosunu hazırlığını ve bu senaryonun başoyuncusu olacak kişiyi veya kişileri aradığını ‘açıkça’ îlân etmiş…
Reuters; Türk Lirasının darbe aldığını ve bu konuda derinlemesine HİKÂYELER yazabilecek, doğru YALANLAR uydurabilecek bir EDİTÖRE ihtiyaç duyduğunu ‘utanmadan sıkılmadan ve hiç çekinmeden’ ifşâ etmiş! Dolayısıyla da tıpkı bir küp gibi içindekini dışa vurmuş!
Reuters malûm ve saçma ilânında şu görüşlere yer vermiş:
“Tayyip Erdoğan yirmi yıllık iktidarında modern laik geleneklerinden uzaklaştırarak Güney Kafkasya’dan Güney Afrika’ya birçok bölgede iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü…
Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL’nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta... O nedenle bizim derinlemesine kurumsal hikâyeler yazıp sunabilecek güçlü yazma ve raporlama yeteneğine sahip birilerine ihtiyacımız var…”
TRT REUTERS’IN AĞZININ PAYINI VERMİŞ
AMA ‘BEN VERMESEM OLMAZ-OLAMAZ!’
TRT World, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başbakanlığı dönemi hariç Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş, yani halkının yarısından fazlasının oy desteğini alarak Cumhurbaşkanı olmuş bir Devlet Bakanı’nın ikinci kez seçilmesinin önüne geçmek veya yolunu kesmek için tıpkı bir Lawrence gibi casus arayan İngiliz Haber Ajansı’na, verdiği bir ilânla misille yapmış ve ağzının payını vermiş.
TRT World verdiği ve ironi yaptığı elaman arayışı ilanında şöyle demiş:
“Art arda gelen Britanya hükümetlerinin COVİD-19 salgını, Brex(it!), küresel ekonomik kriz gibi büyük meydana okumalara cevap vermekte başarısız olması İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyetin modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var”
BENZER BİR HALTDA THE GUERDİAN GAZETESİ YEMİŞ!
BİZ BİLİRİZ İŞİMİZİ, İŞİMİZ KİMSEDEN SORULMAMIŞTIR
Yine bir İngiliz Gazetesi olan The Guerdian, bir başyazısında, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanmaması gerektiğini açıkça îlan ve deklere etmiş!
Oldukça ünlü, madden güçlü kuvvetli, ama mânen sıfır sıfır olan bir İngiliz Gazetesi olan The Guerdian da, Cumhurbaşkanı seçimleri arifesinde Türkiye’deki muhalefete akıllar vermiş ve “Erdoğan, bir dönem daha göreve gelmeyi hak etmiyor. Ana muhalefetteki CHP’nin hâlihazırda Cumhurbaşkanlığına aday olmayı planlayan bir ULUSAL lideri (Kemal Kılıçdaroğlu) var. Ancak, Altı partili muhalefet ittifâkı, kimi destekleyeceği konusunda bölünmüş durumda. 2023 de yapılacak olan seçimlerde muhalefetin mutlaka kazanması gerekir(!) O nedenle muhalefet O’nu (Erdoğan’ı) yenmek için mutlaka birleşmeli!
Öte yandan Erdoğan Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni operasyon sinyalleri veriyor. Ayrıca Ankara, Kıbrıs ve Yunanistan’a yönelik saldırgan tavırlar takınıyor. AB’ye katılım umutları iç karartıcı. Türkiye Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvuruları için pazarlığını sürdürüyor…” demiş!
Bu iki yazıyı bir hikâye ile kıyaslamak istiyorum:
Tosbağalar (kaplumbağalar) bir gün ormanda dolaşırlarken yaralı ve yerde yatmakta olan bir aslana rastlarlar ve kendisine müstehzi bir şekilde ‘hayırdır aslan kardeş? Seni kim bu hâle getirdi-yaraladı?’ şeklinde bir soru yöneltirler. Aslan da, ‘beni avcılar yaraladılar!’ der. Aslanın yaralı olduğunu ve kendilerine herhangi bir zarar veremeyeceğini anlayan kaplumbağalar da, “Biraz önce bzim arkadaşlar ava çıkmışlardı, seni onlar yaralamış olmasınlar!” diyerek yaralı aslanla alay ederler… Aslan da kendi kendine “Ben bu yaradan ölmezdim ama bu lâf beni öldürebilir!” diyerek hayıflanır!
Ben de yaralı bir arslan gibi İngiliz tosbağaların bizim muhalefetimize akıl veya yön vermelerine bir türlü hazmedemiyorum ve ‘biz biliriz işimizi, bizim işimiz kimseden sorulmamıştır!’ diyorum.
REUTERS DA, THE GUERDİAN DA BİLİREK YA DA
BİLMEYEREK ERDOĞAN’IN HESABINA ÇALIŞMIŞ!
Batı basınının ve diğer basın yayın organlarının yaptıkları benzer haber ve yorumlar ayrı; ama ezeli, ebedî, sinsî ve hınzır bir Türk-Türkiye ve Müslüman düşmanı olan ülkelerden biri olan İngiltere’nin ulusal bir haber ajansı ve gazetesi bizim muhalefet partilerimize, yine bizim Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı yaptırmamak için büyük çaba içine giriyorlarsa ki, girmişler ve daha da girecekler; bu hem onların bahislerine konu muhalefet partilerine ve liderlerine akıl ve yön verme şeklinde bir hakaret olduğu gibi, bu ve buna benzer yazılar, güya uyarışlar ve gizli hesaplar bizim kendi Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamızı gerektirir… Yani Reuters gibi haber ajanslarının ve The Guerdian gibi gazetelerin akıllarına uymak ve onların tavsiyelerini uygulamaya koymak Batılıların, kısaca Müslüman Türk ve Türkiye düşmanlarının ekmeklerine yağ bal sürmek gibi bir şey olur!’ diyor, herkese ‘millî’ saygılar, yerli sevgiler sunuyorum.
ALLAH (c.c) DİLERSE DÎNİNE BİR FÂSIK, FÂCİR VE KÂFİR
ELİYLE DE YARDIM EDER ve YİNE DİLERSE KÂFİRLERİ
BİLE MÜSLÜMAN’A HİZMET YA DA YARDIM ETTİRİR!..
HERKESİN NİYETİ NEYSE, ELİNE GEÇEN ODUR!
Hz. Muhammed (sav)
DÜŞMANIN EN BÜYÜK HÎLESİ DOSTLUĞUDUR!
Sâdi Şirâzi (k.s)
HERŞEY NEYE LÂYIKSA ONA DÖNÜŞÜR ve BOZUK
OLUNCA MAYA, NE AR TANIR NE DE MAYA!
Hz. Mevlânâ (r.aleyh)
7 HRİSTİYAN 1 DANAYA GİRMEDİKÇE ÇAM AĞACI
SÜSLEMEM… YA İSLAMLA YÜSKSELİR, YA İNKÂRLA
ÇÜRÜRSÜN. BU YOL MEZARDA BİTMİYOR,
GİTTİĞİNDE GÖRÜRSÜN…
Necip Fazıl Kısakürek
BİZ BİLİRİZ BİZİM İŞLERİMİZİ, İŞİMİZ KİMSEDEN
SORULMAMIŞTIR… KILIÇLA, MIZRAKLA, TOPLA
TÜFEKLE, BAŞIMIZ BİR KERE EĞİLMEMİŞTİR…
Cahit Külebi
KUVVETİNE GÜVENEREK ZAYIFLARI HOR GÖRENİN
KUVVETİ BAŞINA BELÂ OLUR…
Hint Atasözü
TAŞIMDA GÖZÜ OLAN KİŞİNİN YURDUNA MEZARI KAZILIR
Anonim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

25
NİSAN

2024

ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD'nin İsrail'e 26 milyar dolar yardım etmesi Gazze'nin 26 milyar yerinden vurulması demektir!' adlı köşe yazısı... Devamı

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler
Bölgesel

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında Türkiye birincisi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile görüşerek, tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Burdur'da 2 önemli vaat! Sözler alındı
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Burdur'da 2 önemli vaat! Sözler alındı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Burdurlu vatandaşlara ‘SU’ ve ‘TIP Fakültesi’ sorunlarını çözeceğinin sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da 'CHP'nin Derdi Milletin Derdi Değil'
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da 'CHP'nin Derdi Milletin Derdi Değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da yaptığı mitingde CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "CHP'nin derdi milletin derdi değil, koltuklarını sağlama almak" dedi.

Erdoğan Burdur'da! 'Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız!'
Bölgesel

Erdoğan Burdur'da! 'Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da binlerce vatandaşın katıldığı mitingde konuştu. Erdoğan, enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili Avrupa ve Amerika'yı da örnek göstererek "bizde de zorlanıyoruz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Burdur'da Coşkuyla Karşılandı!
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan Burdur'da Coşkuyla Karşılandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti. Miting alanını dolduran kalabalık, Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı.

Recep Tayyip Erdoğan sözü verdi! Bucak'a ne zaman gelecek?
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan sözü verdi! Bucak'a ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanında Bucak'a davet edilmesi üzerine Bucakla ilgili bir takım açıklamada bulundu. Bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neler söyledi...