Burdur / Burdur

MAKÜ’de Hasat Zamanı Başladı

MAKÜ’de Hasat Zamanı Başladı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi arazilerinde bitkisel üretim sezonunda 2 bin dekar alanda ekimi gerçekleştirilen farklı çeşitlerde arpa, korunga, tritikale, ve yulaf çeşitlerinin hasadına başlandı.

MAKÜ’de Hasat Zamanı Başladı

MAKÜ’de Hasat Zamanı Başladı
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi arazilerinde bitkisel üretim sezonunda 2 bin dekar alanda ekimi gerçekleştirilen farklı çeşitlerde arpa, korunga, tritikale, ve yulaf çeşitlerinin hasadına başlandı.

MAKÜ Tarım ve Hayvancılık Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenol Güzel ve Öğr. Gör. Bekir Tosun tarafından bizzat yürütülen hasat çalışmalarına Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da katıldı.

Hasat çalışmalarına katılan ve biçer makinasına çıkıp biçer yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz hasat hakkında bilgi verdi. Rektör Korkmaz, “Şu anda üniversitemizin üretim çiftliğinin hasat mevsimindeyiz. Bu bölge arpalarımızın ekildiği bölge. Değişik arpa türlerinin bölgeye uyumlu türlerinin verimlerinin araştırıldığı aynı zamanda kendi çiftliğimizdeki ihtiyaçları karşıladığımız bir çalışma. Bu bölgede yaklaşık 2 bin dekarlık bir arazide çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sadece bir üniversitenin kendi ihtiyaçlarını karşılaması için yapmış olduğu bir üretim değil, buradaki yapmış olduğumuz denemeleri birkaç yıldır sürdürüyoruz. Bu denemeler sonucunda da yetiştiriciye, üreticiye en verimli üretim biçimini anlatmak, göstermek için de bu çalışmaları yapıyoruz. Bu sene arpalarımız hem tohum tane gelişimi, verimi hem de sap gelişimi bakımından da oldukça verimli ürünler elde ettik. Dikim zamanı ve zaman zaman çiftliğimizden buralara sıvı gübre de kullandık. Sıvı gübre esasında köylülerimizin bütün hepsinde olan bir şey. Ama bu genelde israf edilerek akıp gidiyor. Biz burada sıvı gübre kullandığımız her noktada çok ciddi verimler elde ettik. Bu yılki ekimlerden elde ettiğimiz sonuçlarımızı da yakın zamanda raporla kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Hasat çalışmalarından bilgi aktaran Prof. Dr. Şenol Güzel de; “Üniversitemizde Uygulama Araştırma Merkezimizin yürüttüğü çalışmalar içerisinde 600 dekarda arpa, 800 dekar alanda tritikale, 400 dekar alanda yulaf ve 400 dekar alanda da korunga ürünlerimiz var. Şu an arpa ve tritikalenin hasadını yapıyoruz. Üniversitemizin çiftliğinin ihtiyacı olan kaba yemin önemli bir bölümü de bu hasattan elde edilen ürünlerle karşılanıyor. Kaba yem projesinde 4 farklı arpa ve 12 farklı çeşitte tritikalenin bölgeye adaptasyonu ölçülüyor. Bu çalışmalarımız hasat zamanı bitene kadar devam edecek. Burada büyük emek sarf eden tüm işçi arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.