Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesi (MAKÜ) öğrenci toplulukları 2023-2024 eğitim öğretim yılı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Acar, Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Süleyman Yarar, SKS Kültür Şube Müdürü Kubilay Çakır ile aktif olarak faaliyet gösteren topluluk akademik danışmanları ve öğrenci temsilcileri katıldı.
SKS Kültür Şube Müdürü Kubilay Çakır öğrencilere toplulukların düzenleyecekleri etkinliklerde dikkat etmeleri gerekenler ve web sitesi hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı başkanlığında görev yapan Psikolog Burak Üstün tarafından sağlıklı hayat merkezi hakkında bilgiler verildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy toplantıya katılan akademik danışmanlara ve öğrencilere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.
Toplantı, topluluk danışmanlarının ve öğrenci temsilcilerinden gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.








Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)