Burdur

MAKÜ'de rektörlük devir teslim töreni yapıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 6 Haziran Salı günü Rektörlük binası önünde akademik ve idari personel ile basın mensupları tarafından karşılandı.

MAKÜ'de rektörlük devir teslim töreni yapıldı

5 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve 2023/290 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 6 Haziran Salı günü Rektörlük binası önünde akademik ve idari personel ile basın mensupları tarafından karşılandı.

Bahçede yapılan karşılama töreninin ardından Rektörlük Makamına çıkan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, misafirleri kabul etti. Daha sonra MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar devir teslim töreninde Prof. Dr. Durmuş Acar'dan Rektörlük görevini devraldı.

Prof. Dr. Durmuş Acar, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’a yeni görevinde başarılar diledi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Prof. Dr. Durmuş Acar'a, Rektör Adem Korkmaz'ın istifasının ardından vekil olarak atanarak bu süreç zarfında üniversiteye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Rektör Hüseyin Dalgar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'Üniversitemizi daha yukarıya taşımak için elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışacağız"

" Başarılı olmaya, bu üniversiteyi birbirinden değerli insan, akademisyen ve bir o kadar birbirinden değerli idari çalışanlarımızla daha yukarıya, daha ileriye taşımak için çok çalışmamız gerektiğinin farkındayım ve bunun için de önemli bir sorumluluk üstlendiğimizi biliyoruz. Bu süreçte inşallah hep birlikte sizlerin de desteğiyle elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışacağız.

"Durmuş Acar Hocam'a teşekkür ediyorum"

Bu görevi Durmuş Acar Hocam'dan devralmış olmak benim için ayrı bir onur. Kendisi hocam lisans döneminden beri hatta ön lisans döneminden beri elinde yetiştik. Hocamın vekaletinde güzel bir dönem geçirdik. Sakin, huzurlu bir dönem geçirdik, Ben hocama bize büyüklük ettiği için bu süreçte bu süreci bir büyüğümüz olarak aklı selim bir şekilde yönetmemize yardımcı olduğu için çok teşekkür ediyorum. Ve ondan bu görevi almış olmanın onurunu yaşadığımı da ayrıca ifade etmek istiyorum. 

"Bu süreci Mehmet Karaca hocamla güzel bir iletişim ortamında geçirdik"

Diğer bir teşekkürü de Mehmet Karaca hocama özellikle ifade etmek istiyorum. Yine aynı yönetimin içerisinde 8 yıl beraber omuz omuza çalıştık. Iyi günlerimiz oldu. Zor günlerimiz oldu. Sevinçli ve acı günlerimiz oldu özellikle Mehmet hocamla benim bu anlamda farklı duygular yaşadığımız dönemlerimiz oldu. hocamla bu süreci bir rekabet içerisinde değil, birbirimizin alternatifi birbirimizin tamamlayıcısı ve hep birbirimize inşallah ben olmazsam sen olursun diyerek medeni bir şekilde, güzel bir iletişim ortamında geçirdik. Ben bunu çok önemsiyorum. Hocama da bu anlamda gösterdiği hoşgörü, ve tevazu için çok teşekkür ediyorum. Üniversitemize vermiş olduğu emeklerden dolayı ki çok emeği var biliyorum. Çok teşekkür ediyorum.

"Tüm değerli çalışma arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum"

Yine aynı şekilde yönetim kademesinde birlikte çalıştığımız bütün rektör yardımcısı, rektör danışmanı, daire başkanı, genel sekreterimiz Dekanımız müdürümüz. İsmini saymakla şu an unutma ihtimalim yüksek. ifade edemeyeceğim çok sayıda değerli çalışma arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

"Edindiğim deneyimlerle ve Allah'ın yardımıyla görevi layıkıyla yapacağımıza inanıyorum"

Üniversitemizin tabii Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin çıtası çok yukarıda. Bunu da biliyorum 8 yıl beraber çalıştığım bu ekibin içerisinden birlikte çalıştığım insanların her biri ayrı yetenekleri olan ve çok özverili insanlar. Bu üniversiteyi çıtasını çok yukarı noktalara koyduğumuzu da biliyorum işimin zor olduğunu da biliyorum. Bu çıtayı yukarıda olan zaten çıtayı daha yukarıya taşımanın kolay olmadığını da biliyorum. Ama ben naçizane 28 yaşında bir meslek yüksekokulu müdürlüğü üstlenerek başladığım akademik yöneticilik tecrübelerime ve bu başarılı yönetimin Adem Korkmaz hocamızın rektörlüğünde beraber çalıştığımız başarılı yönetimin bir parçası olarak edindiğim deneyimlerle ve Allah'ın yardımıyla da dostların desteğiyle de bu görevi inşallah layıkıyla yapacağımıza inanıyor ve güveniyorum.

"Her şeyden önce önemsediğimiz bir huzur ve barış iklimidir"

Üniversitemizde bizim her şeyden öncesi önemsediğimiz bir huzur ve barış iklimidir. Eğer insanlar, akademisyenler, idari çalışanlar fark etmez. Kapıda bizi karşılayan güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza kadar bu insanların kendilerini mutlu hissedecekleri ve huzurlu hissedecekleri bir çalışma ortamını, iklimini yaratmak birincil olarak benim görevim olduğunun farkındayım. Eğer oluşturabilirsek insanların kurumuna aidiyet duygusu artacak ve verimlilikleri artacaktır. Ikincisi bin yüze yakın akademisyenimiz var. Her biri ayrı konuda uzman. Bunların her biri bu devletin yetiştirdiği çok değerli insanlar. Ve hepsinin birbirinden farklı özellikleri ve yetenekleri var. Bize düşen, bana düşen en başta bu yetenekleri doğru keşfedip bu insanları potansiyellerini ve bu kuruma katkılarını maksimum kılacak, konumlandırmayı yapmak olduğunu biliyorum. Yani bazen uyumsuz diye değerlendirdiğimiz beceriksiz diye bu işi yapamaz diye değerlendirdiğimiz bir insanı doğru göreve ve doğru konumlandırma yaparsanız çok iyi performans alındığını defalarca tecrübe ettik bugüne kadar. Bunun için özel bir gayret göstereceğiz.

"Bu bir devlet politikası ve bize yüklenmiş bir misyon"

Üniversitemizin bölgesel kalkınma ve Burdur'un gelişimine odaklanması noktasındaki çalışmalarımız malum biliniyor. O noktada önemli mesafeler kaydettik bütün hocalarımızın gayretleriyle. Bunu artık daha da derin bir odaklanmaya ve bölümler bazında hatta odaklanmaya doğru evirip yeni açılımlar kazandırarak yine akademik gücümüzü, akademik altyapımızı Burdur'un gelişimi için bölgesel kalkınma çalışmalarımız için bir enerjiye dönüştürme noktasındaki gayretimiz devam edecek. İkinci bir husus da yine üniversitemizin her ne kadar bölgesel kalkınma misyonu üniversitemize bir devlet politikası gereği olarak verilmiş olsa da ve bundan dolayı hayvancılık projeleri ve hayvancılık alanı çok öne çıkıyor olsa da veteriner fakültesi dışındaki fakültelerimiz bazen bundan rahatsız olduklarını ifade etseler de bu bir devlet politikası ve bize yüklenmiş bir misyon.

"Uluslararası başarılar için çaba içerisinde olacağız"

Ancak şunu da unutmamamız gerekiyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi aynı zamanda uluslararası bir üniversite olmak durumunda Yani hem bölgesel kalkınma çalışmalarını yapan hem de uluslararası başarılı olan bir üniversite olabiliriz. Bu kapasite, bu insan kaynağı, bu insan sermayesi, bu üniversitede mevcut. Inşallah biz de bu kapasiteyi harekete geçirerek üniversitemizin uluslararası alanda da başarılar elde etmesi noktasında çaba içerisinde olacağız. Tabii bunu hep birlikte çalışma arkadaşlarımızla takımımızla birlikte yapacağız. Ama takımımız derken bu üniversitede çalışan herkes istisnasız bu takımın bir oyuncusu olduğunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Yani üç beş kişi etrafımızda topladığımız üç beş kişiyle değil herkesin katılımının olduğu bir yönetim anlayışının önemli olduğunu ve başarı için kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

"Üniversitemizin öz gelirleri ile bilimsel araştırmaları fonlayacağız"

Bir başka hususta üniversitemiz artık kendi öz gelirlerini üretebilir noktaya çok yakın bir aşamada. Kendi öz gelirlerini üreten bir üniversite olarak ve bu öz gelirlerden elde ettiği kaynakları da akademisyenlerin bilimsel araştırmalarını fonlamak için kullanma noktasında bu mekanizmayı üretecek bir yapı oluşturarak inşallah akademisyenlerimize de bu yeni dönemde daha fazla destek vererek bilimsel araştırmaların daha fazla fonlayarak daha nitelikli çalışmalar ortaya koymaları için bir gayret ve çaba içerisinde olacağımızı da ifade etmek istiyorum.

"Hepimiz için hayırlı olsun"

Bu düşüncelerle ben bu süreçte yanımızda yer alan, bize destek olan iyi niyetlerini, görüşlerini ve dualarını ifade eden istisnasız herkes ailemden çalışma arkadaşlarıma, sokaktaki dostlarıma, arkadaşlarıma kadar herkese iyi niyet gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. beraber çalıştığımız yönetim kadrosundaki hocalarıma özellikle teşekkür ediyorum. Bizden önce rektörlük görevini devrederek milletvekilliği gibi daha onurlu bir görevi topluma hizmet etme noktasında belki daha onurlu ve zor bir görev üstlenen Adem Korkmaz hocamıza bugüne kadarki yaptığı hizmetler Dolayı teşekkür ediyorum. Durmuş Hoca'ma rektör vekili olarak yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Hepimiz için hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin. Hepinizin desteğine ihtiyacımız olduğunu bu süreçte bunu beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Saygılar sunuyorum"

Törende Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Prof. Dr. Durmuş Acar birbirlerine çiçek takdim ettiler.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Avrupa 3'üncüsü MAKÜ'lü öğrenciden Rektör Dalgar'a ziyaret
Spor

Avrupa 3'üncüsü MAKÜ'lü öğrenciden Rektör Dalgar'a ziyaret

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette milli sporcuya Üniversitemizden mezun olan Halter Milli Takım Antrenörü Ferit Şen de eşlik etti.

Burdurlu Bakan Yardımcısı Gümen'den, Rektör Dalgar'a ziyaret
Bölgesel

Burdurlu Bakan Yardımcısı Gümen'den, Rektör Dalgar'a ziyaret

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Burdur ziyaretleri kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ı ziyaret etti.

Rektör Dalgar'dan Kampüs Peyzajı Müjdesi! MAKÜ bambaşka olacak
Bölgesel

Rektör Dalgar'dan Kampüs Peyzajı Müjdesi! MAKÜ bambaşka olacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) kampüsü yeniden düzenleniyor. Hedef, öğrencilerin ve personelin keyifli vakit geçirebileceği, etkileyici ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturmak.

MAKÜ Rektörü Dalgar: Sürdürülebilirlik ve Ekoloji Odaklı Kampüs Gelişimini Önemsiyoruz
Yaşam

MAKÜ Rektörü Dalgar: Sürdürülebilirlik ve Ekoloji Odaklı Kampüs Gelişimini Önemsiyoruz

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kampüs peyzajının geliştirilmesi ve yeniden düzenlenmesi konusunda çeşitli değerlendirmeler yapıldı.

MAKÜ Rektörü Dalgar'dan Milli Takıma Ziyaret ve Destek
Spor

MAKÜ Rektörü Dalgar'dan Milli Takıma Ziyaret ve Destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ Sporcu Kamp Merkezi'nde antrenmanlarını sürdüren U16 Erkek Milli Hentbol Takımı'nı ziyaret etti ve milli takıma baklava ikram ederek başarılar diledi.

MAKÜ'nün Muhteşem Spor Tesisleri Federasyonları Büyüledi!
Bölgesel

MAKÜ'nün Muhteşem Spor Tesisleri Federasyonları Büyüledi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm spor federasyonlarını bir araya getirdiği ulusal tanıtım programında, muhteşem spor tesislerini ve sunduğu imkanları tanıttı. Program büyük ilgi gördü ve federasyonlardan tam not aldı.