Burdur

MAKÜ'den TÜBİTAK'a 36 proje

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan 36 proje önerisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

MAKÜ'den TÜBİTAK'a 36 proje

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan 36 proje önerisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Programı kapsamında desteklenecek.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı 2023 yılı 1. Dönemi başvuru sonuçları açıklandı. Buna göre MAKÜ öğrencileri tarafından çeşitli disiplinlerde hazırlanan 36 proje önerisi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden 9, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden 7, Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 6, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’ndan 5, Veteriner Fakültesi’nden 4, Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Bucak İşletme Fakültesi, Bucak Sağlık Yüksekokulu ile Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan ise birer öğrencinin projeleri desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından destelenmeye değer görülen projeler ilgili detaylara aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ’den Stres Kaygılı Uykusuzluğa Çözüm
Yaşam

MAKÜ’den Stres Kaygılı Uykusuzluğa Çözüm

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 2016 yılında kurulan Kozmetik Uygulama ve Araştırma Merkezi KOZAM daha önce MAKÜ Kozmetik markasıyla ürettiği krem, devamı haberimizde...

MAKÜ Rektörü Dalgar engelli öğrenciler ve personel ile bir araya geldi
Bölgesel

MAKÜ Rektörü Dalgar engelli öğrenciler ve personel ile bir araya geldi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelli Öğrenci Birimi Komisyonu, engelli öğrenciler ve personel ile yemekli bir toplantıda bulundu..

Burdur MAKÜ'ye alım yapılacak! İşte alım detayları...
Bölgesel

Burdur MAKÜ'ye alım yapılacak! İşte alım detayları...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 10 öğretim üyesi ve araştırma görevlisi alımı için ilana çıktı. Başvurular 20 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

MAKÜ'de engelli bireylere farkındalık etkinliği
Etkinlik

MAKÜ'de engelli bireylere farkındalık etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Burdur MAKÜSpor seriyi sürdürdü Maçı bu skorla kazandı
Spor

Burdur MAKÜSpor seriyi sürdürdü Maçı bu skorla kazandı

Burdur temsilcisi MAKÜSpor, Bölgesel Amatör Lig 5. grupta deplasmanda Sivaslı Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

Okul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyor
Bölgesel

Okul öncesi çocukların becerilerini geliştiriyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) yürütülen projede, artırılmış gerçeklik ile desteklenen STEAM eğitimi alan okul öncesi çocukların bilimsel süreç becerilerinin daha yüksek olduğu gözlemlendi.