Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan proje başvurusu akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.
TÜBİTAK ‘1002 - A Hızlı Destek Modülü Programı’ kapsamında 2025 yılında Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projenin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Bu kapsamda MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Zeki GÖK’ün yürütücü, Prof. Dr. Yaşar GÖK ve Doç. Dr. Soner DÖNMEZ’in araştırmacı olarak yer aldığı ‘Ftalosiyanin içeren mezogözenekli fotokatalizörün hazırlanması ve düşük maliyetli 3B baskılı fotoreaktörde katalitik aktivitesinin incelenmesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 - A Hızlı Destek Modülü Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Projesi desteklenen akademisyenimizi ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)