Burdur

MAKÜ’nün Projesine Bakandan Övgü ve Destek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Burdur ziyaretleri kapsamında MAKÜ Konferans Salonunda sektör temsilcileri ile bir araya geldi. İşte detaylar...

MAKÜ’nün Projesine Bakandan Övgü ve Destek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Burdur ziyaretleri kapsamında MAKÜ Konferans Salonunda sektör temsilcileri ile bir araya geldi. İlimizdeki tarım ve hayvancılık sektörü temsilcilerinin ve il protokolünün geniş katılım sağladığı toplantıya MAKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar da katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi toplantıda yaptığı konuşmasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin hayvancılık alanında yürüttüğü önemli bir projesine de özel yer verdi. MAKÜ’nün Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından program sahibi olarak akredite edilen Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Standartlarının Belgelendirilmesi Programından övgüyle bahsederek bu program kapsamında Burdur’daki Süt Sığırcılığı İşletmelerine hibe desteği verileceğinin müjdesini verdi.

Bakan Kirişçi konuşmasında; MAKÜ’nün TÜRKAK tarafından “ulusal düzeyde akredite edilebilir program” onayı almasının önemli olduğunu aktararak; “Burdur’un ekonomisinin yüzde 40’ı sütle ilişkili olduğundan buna biz çok önem veriyoruz. Bu çerçevede de bizim TÜRKAK tarafından akredite olmuş üniversitemizin, Burdur’umuzun bu güzide üniversitesinin akredite olmasıyla birlikte müşterek bir çalışma başlattık. Bu çalışma çerçevesinde de biz istedik ki, süt sığırcılığı işletmelerini A, B, C diye kategorik olarak sınıflandıralım ve bu sınıflandırmada bu proje kapsamında üniversitemiz tarafından belirlenen eksiklikler neler? Çünkü bizim amacımız bütün işletmelerin A sınıfı işletme olması. Yani C ise B, B ise A’ya lig atlasın istiyoruz. Ama bu lig atlatma işini üniversitemizin yapacağı çalışmalar ortaya koyacak. Biz burada üniversitemize 5 milyon liralık bir destek sağladık. Bu 5 milyon liralık destek çerçevesinde Allah'ın izniyle üniversitemizin bu eksiklikleri belirlenen işletmelerin her birinin yukarı doğru nasıl tırmandığını da birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlk kez Bakan Kirişçi tarafından sektöre duyurulan bu proje kapsamında; ilimizde faaliyet gösteren süt sığırcılığı işletmeleri kalite standartlarının tespit edilip belgelendirilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuruda bulunacaklar. Başvuruda bulunan işletmeler MAKÜ belgelendirme programı çerçevesinde bağımsız değerlendirici uzman akademisyenlerce yerinde incelenerek işletme hakkında bir rapor düzenlenecek. Düzenlenen raporda ilgili işletmenin A, B, C ya da Aday Çiftlik olarak tanımlanması yapıldıktan sonra bir üst sınıfa yükselmesi noktasında giderilmesi gereken yapısal eksiklikler tespit edilecek. Her işletmeye özel düzenlenecek rapor doğrultusunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilgili işletmenin bir üst sınıfa yükselmesi noktasında %80’e varan oranda hibe desteği verilecek. Proje ile her işletmenin standartlarının üst sınıflara yükseltilmesinin desteklenmesi ve mümkün olduğunca tüm işletmeleri A sınıfı işletme düzeyine ulaştırmak amaçlanıyor.

MAKÜ’nün uzun zamandır üzerinde çalıştığı çok sayıda projeden sadece biri olan Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Belgelendirilmesi projesi yaklaşık üç yıldır süren çalışmalar neticesinde TÜRKAK tarafından akredite edilmişti. Geçtiğimiz aylarda Süt Sığırcılığının yanı sıra küçük baş sürüler için de “İyi Sürü” belgesi verme konusunda da akredite edilen MAKÜ’nün bu çalışmasının doğrudan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destek sistemine dahil edilmiş olması büyük önem taşıyor. Bu karar, MAKÜ’nün 5 yıldır büyük bir özveriyle yürüttüğü hayvancılık projelerinde kritik bir eşiğe gelindiğini göstermesi ve önümüzdeki günlerde başka projelerin de devlet politikalarına yansıyabilmesi hususunda umut verici bir gelişme.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Kuş Gözlem Etkinliği Doğaya Duyarlılık Artıyor
Bölgesel

Burdur'da Kuş Gözlem Etkinliği Doğaya Duyarlılık Artıyor

Burdur Haber! Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğiyle Çalış Kuş Cenneti'nde kuş gözlemi etkinliği düzenlendi.

Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer
Bölgesel

Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Afetlerde Kriz Yönetimi" konulu seminer düzenlendi. Seminerde acil durum psikolojisi, gönüllülük, ampütasyon uygulamaları, ikincil travma, müdahale ve psikososyal destek ekipleri gibi konular ele alındı.

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor
Bölgesel

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), kurumsal akreditasyon süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu sürecin üniversiteye önemli değerler kazandıracağını ifade etti.

MAKÜ'de Şiddetle Mücadeleye Yönelik Panel
Bölgesel

MAKÜ'de Şiddetle Mücadeleye Yönelik Panel

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ), Burdur Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde "Gençler ile Şiddet Üzerine" konulu panel düzenlendi.

MAKÜ'de kutlandı
Bölgesel

MAKÜ'de kutlandı

“22 Kasım Türk Diş Hekimliği Günü”, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen panel ile kutlandı.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Bölgesel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.