Burdur

Ercengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde bir araya geldi

Ercengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde bir araya geldi

Serenler Otelde düzenlenen yemeğe Vali Vekili Ahmet Mailoğu, Garnizon Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, Belediye Meclis Üyeleri ve Şehit ve Gazi yakınları katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar “ Yemeğe katılan herkesin Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayı barış, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Şahsım ve Gaziler Derneği adına
Maddi ve Manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Yemek Sonrasında konuşan Başkan Ercengiz “Bu akşam birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bizler Türk milleti olarak Anadolu topraklarına ayak bastığımız günden beri 783.562 km2 olarak son vatan toprağı saydığımız Türkiye Cumhuriyeti’ne gelene kadar bu toprakları bize vatan yapılabilmesi için mücadele ettik. Siz değerli şehit yakınlarının o değerli evlatları eşleri gözünü kırpmadan bu vatan toprakları için canlarından oldular inancımız onları peygamber efendimizin yanında en kutsal yerde ödüllendirdi. Bundan dolayı hiçbirinizin sevincinin bir gün bile azaldığını düşünmüyorum. Bizler onlara çok şey borçluyuz ve kahraman gazilerimiz sizler uzuvlarınızı kaybettiniz belki yaşam konforunuzu getireceğiniz kötü yaralanmalara maruz kaldınız ama bu şanlı onurlu gururu yaşadığımız sürece hepiniz taşımaktasınız. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Dünya’nın hiçbir milleti ölüme koşarak gitmez. Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale Savaşı’nda ve adını sayamayacağımız onlarca savaşta birçok atamızı biz bu vatan toprakları için ebediyete uğurladık. Ama şunu biliyoruz ki dünyanın hiçbir milleti bizler kadar cesur değil ve bizler kadar vatan toprağının kutsal bilmez. Bu nedenle biz bu toprakların kıymetini biliyoruz. Geçtiğimiz 2 ay içerisinde aslında en büyük felaketini yaşadık ve biz Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde yediden yetmişe evindeki bisküvisini, çocuğunun mamasını paylaşan annenin o yüzündeki mutluluğu yardım topladığımız alanlarda gördük. Şundan eminiz ki biz eğer istemezsek dünyanın hiçbir devleti bize kötülük yapamaz. Bu nedenle bu asil milletin bu yüce devletin bayrağı altında yaşamaktan hepimiz gururluyuz ve onurluyuz. Biliyorsunuz daha önce mahalle iftarında bir araya geliyorduk malum yavaş yavaş bahar ve kış koşullarına doğru dönmeye başladığımız için sizleri daha dar alanlarda salonlarda misafir etmek için çalışmalarımıza başladık ve kısmet bugüne bu mübarek ayda bu kutsal ayda birlikte bir iftarımızı açmayı yüce yaradan bizlere nasip etti. İnşallah Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmadan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bayrağı ve toprağı koruyarak nice bayramları nice ramazanlara hep birlikte görelim. Ben katıldığınız için her birinize tekrar ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum bayramınızı da şimdiden kutluyorum teşekkür ederim” dedi.

Vali Vekili Mailoğlu “Hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle hem şahsım hem de burada olmayan Hatay’da yaraları sarmak ve meşhurlar değerli Valimiz Ali Arslantaş beyefendi adına selamlıyorum. Ramazan bir güzelliği getirdi Allah'a çok şükür morallerimizin en dipte olduğu deprem acısının bütün toplumun her kesimini yalnızca depremi yaşayan değil televizyonlardan seyredenleri de derinden sarstığı bir dönemde biz sabır ilacı olarak geldi. Nefislerimizi terbiye etmemizi inşallah vesile oldu. Yaraların sarılmasına belki de hızlı bir katalizörü oldu ve inşallah moralimizi motivasyonumuzu yerine getirerek hızlı bir biçimde geleceğe dönük tekrar adımlarımızı atmaya mecbur olduğumuzu hissettirdi. Normalleşmemizi sağladı. İnşallah yeni normalin içinde hızlı adımlarla ülkemizi, ilimizi, evimizi yeniden payidar edeceğimiz günlere doğru gideceğiz. Zor günlerden geçtik çok büyük bir felaket yaşandı hepinizin bildiği gibi ama yüce Türk milleti çok yücedir, çok büyüktür devletimiz inşallah güçlüdür gereğini yapacaktır başka ülkelerin başına gelseydi ne olurdu kendi kendimize sormak zorundayız. Coğrafyası etkilenen coğrafyamız bir buçuk Yunanistan’dan fazla etkilenen nüfusumuz 2 buçuk Bulgaristan’dan fazla Dünyadaki 100 ülkeden daha yüksek bir coğrafyaya ve nüfusa sahip bir bölge bu onların başına gelse ne olurdu. Onun için felakete şüphe edilmez ama çok şükür ki güçlü bir devletimiz var güçlü bir milletimiz var birlikte yaralarımızı saracağız. Şu ana kadar Burdurlular elinden gelen her türlü desteği verdi. Bu vesileyle her fırsatta bu anlamda kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Burdurluya çağrımıza Burdurlu son derece yüksek katılımla cevap verdi. Damarında taşıdığı kanın gereğini yaptı. Allah hepinizin işini gücünü rast getirsin. Allah’a emanet olun. Allah bayramı da inşallah yani yakında hakkımızda hayırlı kılar. Kadir gecenizi de şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Ercengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Uğur

2 yıl önce / 14.04.2023

Allah kabul etsin. Bende şehit babasıyım. On senedir Burdur'dayız. Bir kere davet etmediniz. Kıstasınız nedir?

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.