Ankara

Mamak’ta Çocuklardan Çevreye Duyarlılık Mesajı

Çevre bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, geri dönüşüm ve doğa sevgisi temalı gösterileriyle dikkat çekti.

Mamak’ta Çocuklardan Çevreye Duyarlılık Mesajı

Mamak Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında YÖM Koleji öğrencileriyle birlikte “Drama ve Geri Dönüşüm Defilesi” etkinliği düzenledi. Çevre bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, geri dönüşüm ve doğa sevgisi temalı gösterileriyle dikkat çekti.

Mamak Belediyesi, çevreye duyarlı bir toplum yapısının oluşturulması ve sürdürülebilir yaşam kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediye ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, YÖM Koleji öğrencileri çevre sorunlarına dikkat çeken performanslar sergiledi.

“Denizlerimizi Kirletmeyelim” Mesajı Verdiler

Etkinlikte öğrenciler, “Denizlerimizi Kirletmeyelim” sloganıyla hazırladıkları drama gösterisini sahneledi. Çocuklar, çevre kirliliğinin doğa ve canlı yaşamı üzerindeki etkilerini canlandırarak izleyicilere önemli mesajlar verdi.

Mamak’ta Çocuklardan Çevreye Duyarlılık Mesajı

Geri Dönüşüm Defilesi Büyük Beğeni Topladı

Program kapsamında gerçekleştirilen “Atma Kullan” projesi çerçevesinde öğrenciler, atık malzemelerden hazırlanan kostümlerle geri dönüşüm defilesi düzenledi. Kullanılmış materyallerin yeniden değerlendirilmesiyle tasarlanan kıyafetler, hem yaratıcılığı hem de çevre bilincini ön plana çıkardı. Minik öğrencilerin sergilediği defile katılımcılardan büyük alkış aldı.

Doğaya Saygı ve Sorumluluk Bilinci Vurgulandı

YÖM Koleji Çayyolu Kampüsü 2. sınıf öğrencileri, drama gösterilerinde çevre hakkı, ekolojik haklar, sorumluluk bilinci ve doğaya saygı konularını işledi. Öğrenciler, doğal kaynakların bilinçli kullanılması ve çevrenin korunmasının önemini hazırladıkları gösterilerle anlattı.

Mamak’ta Çocuklardan Çevreye Duyarlılık Mesajı

Sıfır Atık Çalışmalarını Yerinde İncelediler

Etkinlik sonunda öğrenciler, Mamak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuklar, geri dönüşüm süreçleri ve sıfır atık uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı bulurken, çevreyi koruma konusunda farkındalıklarını artırdı.

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.