Antalya'nın Manavgat Belediyesine yönelik 'rüşvet' davasında belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi. Niyazi Nefi Kara ifadesinde, "O baklava görüntülerinde asıl mağdur E.T. değil benim" dedi.
Manavgat Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması, Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmanın ikinci gün oturumunda Niyazi Nefi Kara ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet E.T.'nin de aralarında olduğu 41 sanık, müştekiler ve avukatlar salonda hazır bulundu.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten sanık Niyazi Nefi Kara, cezaevinde aylardır ses kayıtlarını okuduğunu belirterek, "O baklava görüntülerinde asıl mağdur E.T. değil benim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.
Tutuklu sanıklardan S.C.B. de temizlik ihalesinin verilmesine ilişkin yetkisinin bulunmadığını, tanık ve sanıklarla bir yakınlığının bulunmadığını, kimseden para almadığını belirterek, tahliyesini talep etti. Tutuklu sanık M.K. ise hakkındaki dolandırıcılık beyanlarını kabul etmediğini, Niyazi Nefi Kara döneminde zenginleştiğine ilişkin tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savundu.
Müşteki Z.S., sanıkların kendisine 150 milyon liradan fazla ceza yazdığını, haraca dönen isteklerden dolayı şikayetçi olduğunu kaydetti.
Tutuklu sanık M.E.T., parayı getiren tanık C.C.'nin kendisine baklava kutusunda paranın Z.S.'den alındığını açıkladığını belirterek, "Kamuoyuna yansıyan videoda C.C., 'Sana verecek olduğum komisyon' ifadesini kullanıyor. Ben kendisiyle hiçbir zaman komisyon anlaşması yapmadım, alkol istemedim. Bu videoda yaşanan kurgu dolu kumpastır. Tutuksuz yargılanmayı istiyorum. 5 metrekare bir odada 7 aydır kimseyle görüşmeden yaşıyorum. Bir avlumuz dahi yok. Ciddi sağlık sorunları yaşıyorum. Depresyon ilacı kullanıyorum, ağlama krizlerim başladı. İlkokula yeni başlayan bir kızım var. Tahliyemi istiyorum, en kötü ihtimalle ev hapsini talep ediyorum" dedi.
İlk duruşmada olduğu gibi bu duruşmada da rahatsızlanan sanık M.E.T., sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Sanıklardan M.O.K. beraatını talep ederken, tutuklu sanık H.C.G. savunmasını yazılı olarak sunacağını belirterek tahliyesini talep etti. Diğer sanıkların ve avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, eksiklerin giderilmesi ve yeni tanıkların dinlenmesi için oturumu 10 Mart tarihine erteledi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)