MEB İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına İsa Barış seçildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi İsa Barış seçildi.

MEB İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına İsa Barış seçildi

MEB İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına İsa Barış seçildi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi İsa Barış seçildi.

İLKSAN Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "09.09.2023 tarihinde gerçekleştirilen 9. Dönem 2. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısında yapılan seçimde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen üyeler arasında 13.09.2023 tarihinde yapılan seçim sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Bakanlığımız Başmüfettişi ve Ankara İl Temsilcimiz Sn. İsa BARIŞ seçilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
Toplantıda Denetleme Kurulu Başkanlığı ise Antalya İl Temsilcisi Mustafa Göksu seçildi
Burdur Bucak'tan Hüseyin Torun Yönetim Kuruluna seçildi.

 

İLKSAN  Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu:

İsa BARIŞ

Hüseyin TORUN 

Erhan GÖNÜL 

Bakanlık Temsilcileri:

Bülent Çiftçi

Ömür Fatih Karakullukçu

Abdulkadir Özkan

Bircan Kolcu

Denetleme Kurulu Bakanlık Temsileri:

Mustafa Çınar

İlhami Kesici

Denetleme:

Mustafa GÖKSU 

İLKSAN 9. Dönem 2. Olağan Temsilciler Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan  Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Kurul sonuçlarının İLKSAN’ın daha güçlü yarınlarına vesile olmasını diledi. Geylan, “İLKSAN Genel Kurul delegeleri, 1996’dan beri eğitim çalışanlarının  alınterine sahip çıkan iradeyle ‘yola devam’ dedi. 291.000 üyenin emanetini ucu görünmeyen bir maceraya mahkum bırakmayan tüm delegelere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

2022 yılında İLKSAN’ın 849 milyon TL fazla bakiye ile yılı kapattığını hatırlatan Genel Başkan Geylan, “1993 yılından 1996 yılına kadar kayyum marifetiyle yönetilen İLKSAN, 1996 yılından itibaren Türk Eğitim-Sen delegeleri ve Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği bürokratlar tarafından yönetilmeye başlandı. Seçimli  dönemde göreve gelen arkadaşlarımız İLKSAN’ı yaklaşık olarak  3 milyon TL zarar ile devralmışken, 2022 yılında İLKSAN 849 milyon TL fazla bakiye ile yılı kapatmıştır.”dedi.

İLKSAN’ın 291 bin 623 üyesi olduğunu söyleyen Geylan, emsali içerisinde en fazla sosyal yardım yapan kuruluşun, İLKSAN olduğunu belirtti. Geylan,  “İLKSAN ticari bir kuruluş değildir. Salt kâr-zarar ilişkisi üzerinden başarısı yorumlanamaz. Adı üstünde burası bir yardım sandığıdır. İLKSAN emsali içerisinde karşılıklı ya da karşılıksız en fazla sosyal yardım yapan kuruluştur. Bu, büyük başarıdır.  2017 yılından bugüne kadar 58 bin 328 İLKSAN üyesine 26 milyon 751 TL karşılıksız yardım yapılmıştır.

Bilindiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemiz iki büyük deprem yaşadı. İLKSAN, 18 bin 183 üyesine  130 milyon 42 bin 699 TL afet desteği verdi. Yine İLKSAN 2022 yılında 29 bin 999 üyesine 1 milyar 327 milyon 38 bin TL kredi desteği sağladı.  İLKSAN kimseye peşkeş çekilmemiştir.İLKSAN’ın parası üyesinindir. İLKSAN’ın gelirini nasıl verimli hale getirilmesi üzerine tabi konuşalım. Ama bu gerçekleri bilerek konuşmalıyız.” dedi.

Yoğun katılımın olduğu İLKSAN  seçimlerinde  Tuncer Yılmaz’ın emekli  olması nedeniyle İsa Barış Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

İLKSAN seçim sonuçlarını değerlendiren Genel Başkanımız Talip Geylan açıklamasında şunları kaydetti: “Adeta ganimet paylaşır gibi yönetim kurulu üyeliklerini pazarlayarak ‘kazanmak için her yol mübahtır’ anlayışıyla paylaşım masası kuran Eğitim Bir Sen ve Eğitim Sen ittifakı divan başkanlığı için ortak liste çıkardı. Ancak Genel Kurul delegeleri, ortak listeyle 107’ye 113 oy dağılımıyla kongrenin divan başkanlığını kazanmış olmanın şımarıklığını yaşayan EBS ve ES ittifakına, gizli oylamayla yapılan yönetim seçiminde ahlaki duruşun şamarını vurdu. İLKSAN üyeleri emin olsun ki, yeni yönetim kurulu da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların emanetlerine sahip çıkacak, kurumun kaynaklarını ve üyelerin birikimlerini hiç bir kişi ve kuruluşa peşkeş çekmeden ve sadece üyenin hizmetine sunarak şeffaf ve ahlaki yönetim anlayışını sürdürecektir.

Doymaz iştah ve onulmaz ihtiraslarının esiri olanlara da bir kez daha diyoruz ki, artık mesajı alın: İLKSAN üyeleri eleştiriye, öneri ve tavsiyeye EVET; ama iftiraya, mesnetsiz tezviratlara ve haysiyet cellatlığına HAYIR diyor!

Genel Kurul sonuçlarının İLKSAN’ın daha güçlü yarınlarına vesile olmasını diliyorum. Emekli olması hasebiyle bayrağı devreden Tuncer Yılmaz başkanıma tüm İLKSAN üyeleri adına teşekkür ediyorum. Görev süresi boyunca duruşu, ahlakı ve performansıyla kurumun tarihine adını şerefle yazdırmıştır. Allah ondan razı olsun. Emaneti devralan yeni yönetim kuruluna ve İsa Barış Başkanıma da başarılar diliyorum. Hiç şüphem yok ki, yüklendikleri emaneti Tuncer Başkanımın bıraktığı yerden daha yükseklere taşıyacaklardır. Ayrıca ve özellikle, temsilci seçimlerinden itibaren hiç bir çıkar ve beklenti hesabı olmadan büyük bir gayretle İLKSAN’a sahip çıkan Türk Eğitim Sen teşkilatımıza, fedakar yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Her biri ile gurur duyuyorum.

Var olsunlar..

Hayırlı olsun.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İLKSAN Genel Kurulu'nda Hüseyin Torun güven tazeledi
Bölgesel

İLKSAN Genel Kurulu'nda Hüseyin Torun güven tazeledi

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) genel kurulunda Hüseyin Torun, güven tazeleyerek yeniden yönetim kuruluna seçildi.

Muhtarlar Erdemit'te toplandı
Yaşam

Muhtarlar Erdemit'te toplandı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Edremit ilçesinde muhtarlar ile bir araya geldi. Balıkesir Valisi Ustaoğlu “Bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli risklerden birisi de orman yangınları” diyerek muhtarları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Beklenen an geldi! Hepsiburada Moda Haftası başlıyor
Yaşam

Beklenen an geldi! Hepsiburada Moda Haftası başlıyor

Hepsiburada, 13-16 Mayıs tarihleri arasında 4 gün boyunca sürecek Moda Haftası'nı başlattığını duyurdu.

Orhaneli Muhtarlar Derneği’nde Yeni Başkan Belli Oldu
Yaşam

Orhaneli Muhtarlar Derneği’nde Yeni Başkan Belli Oldu

Orhaneli Muhtarlar Derneği Başkanlık seçiminde yeni başkan Serkan Can oldu.

Otomobil dereye uçtu! 1 ölü 1 yaralı
Yaşam

Otomobil dereye uçtu! 1 ölü 1 yaralı

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde otomobilin dereye uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Öğrenciler Kazdağları'nı gezdi
Yaşam

Öğrenciler Kazdağları'nı gezdi

Kazdağları Balıkesir Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin teknik inceleme gezisine ev sahipliği yaptı.