Burdur / Bucak

Melli İnciri fidesi üretimi başladı; Üretim böyle arttırılacak

Melli'de bakanlık desteği ile kurulan incir üretim serasında Melli İnciri fidesi üretimi başladı. Peki Melli İncirinin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte yanıtları...

Melli İnciri fidesi üretimi başladı; Üretim böyle arttırılacak

Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, incir üretim serasında Melli inciri fidesi üretimine başlandığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile faaliyete geçirilen incir üretim serasında coğrafi işaretli Melli İnciri fidesi üretimine başlandı.

Üretilen fidelerin halka dağıtım yapılacağını belirten Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, fidelerinin üretimi artırması için halka dağıtımı yapılacağını vurgulayarak, bir kısmının da belediye adına atıl arazilerde bahçe oluşturulması için kullanılacağını söyledi.

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Başkan Selahatdin Gökçe, "Bu süreçte canla başla çalışan melli incir çekirdeği kadın kooperatifi ortaklarına teşekkürler. İyi belediyecilik anlayışı ile kalkınmanın üretimden geçtiği bilinci ile çalışıyoruz. Kendine has lezzetiyle dünyadaki herkese melli incirini mutlaka tattıracağız." ifadelerini kullandı.

Melli İncirinin faydaları nelerdir?

- İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve yağ oranın az olması ve kalsiyum oranının fazla olması sebebi ile kalp ve damar sağlığını korur ve damar sertleşmesinin önüne geçer.
- Kalp yağlanmasını engeller.
- Yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerin azaltması sebebi ile Alzheimer hastalığının riskini azaltmada etkilidir.
- Meme kanserini önlediği söylenmektedir.
- Menopoz döneminde olan kadınlar için ise hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemine ekstra bir savunma hattı ekler.
- İncir yaşlılık karşıtı bir meyvedir.
- Akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.
- İçinde bulunan magnezyum oranı ile saç köklerini besler ve saç derisini korur.
- K vitamini ve Kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğundan dolayı incir, kemik ve iskelet sağlığı için de çok önemli bir meyvedir.
- İncir fazla lifli yapıya sahip olması nedeni ile bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırır. Kabızlık önleyici bir meyvedir.
- Tansiyonu düzenler.
- Hafıza güçlendirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Ciltte oluşan ölü derileri vücuttan atılmasına yardımcı olur.

İncir Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

- Alzheimer
- Kalp damar hastalıkları
- Kanserin yayılmasını önler
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Kemik erimelerini önler
- Astıma iyi gelir
- Bronşite iyi gelir
- Kabızlığa ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir
- Tansiyonu düzenler.
- Kansızlığa iyi gelir.

İncirin Sağlık İçin Yararları Nelerdir?

Türkiye genelinde çok fazla ilde yetişen incirin sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Hazmı kolaylaştıran incir içeriğindeki yüksek fosfor, kalsiyum ve mineraller sayesinde kemik ve diş sağlığını korumaktadır. Sindirimi de kolaylaştıran incir kanserden korur. Bu sayede kanserli hücrelerin büyümesi de önlenir. Müshil etkisi olan kuru incir ise doğru şekilde kullanıldığında pek çok sağlık problemini önleyebilir. Aynı zamanda incir çıban ve basur gibi rahatsızlıkları da önlemektedir.

İncir Tüketimi Zayıflatır mı?

İncirin içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hızlı bir şekilde kilo verilebilir. Özellikle obezite tedavisinde incir de kullanılmaktadır. İnsülin salınımını dengeleyen incir hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermeyi kolaylaştırır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Melli inciri: Lezzeti ve faydaları ile öne çıkan bir meyve
Yaşam

Melli inciri: Lezzeti ve faydaları ile öne çıkan bir meyve

Burdur'un Bucak ilçesinde yetişen Melli inciri, doğal ortamında yetişen ve aşılama yapılmadan elde edilen bir üründür. Melli inciri, lezzeti ve içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa birçok fayda sağlar.

Burdur Valisi Türker Öksüz, Geleneksel Melli İncir Festivaline Katıldı
Etkinlik

Burdur Valisi Türker Öksüz, Geleneksel Melli İncir Festivaline Katıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Kocaaliler Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Melli İncir, Kültür, Sanat ve Çelenk Festivali'ne katıldı. İşte detaylar...

Lezzet ve sağlığın adı Melli İnciri
Yaşam

Lezzet ve sağlığın adı Melli İnciri

Burdur'un özel incir türü Melli İnciri, besleyici özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Sağlık için 10 olası fayda da sunuyor.

Melli İncir Festivali'ne yoğun ilgi
Etkinlik

Melli İncir Festivali'ne yoğun ilgi

Kocaaliler Beldesi tarafından düzenlenen 7. İncir Kültür Sanat Festivali, eğlence dolu anlarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

7'inci İncir Festivali başlıyor Başkan Gökçe vatandaşları buluşturuyor
Etkinlik

7'inci İncir Festivali başlıyor Başkan Gökçe vatandaşları buluşturuyor

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi, geleneksel olarak düzenlenen 7. İncir Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Bucak'ta incir satış yerleri belli oldu! Kura çekimi yapılacak
Bölgesel

Bucak'ta incir satış yerleri belli oldu! Kura çekimi yapılacak

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, bu yılki incir üreticilerinin satış yerlerini duyurdu. Kura çekimi yapılacak. İşte detaylar...