Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.
Menteşe Belediyesi’nin Sıfır Atık Yönetmeliği ile ilgili, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri çerçevesinde Menteşe Belediyesi Çevre Mühendisi Mürüvvet Yıldırım tarafından ilkokul öğrencilerine ‘Sıfır Atık Projesi Atık Bilinci ve iklim değişikliği eğitimi veriliyor. Eğitimde öğrenciler atık nedir, geri dönüşümü nasıl sağlanır, dikkat edilmesi gereken noktalar, iklim değişikliğinin nedenleri gibi konuları öğrenirken, akıllarına takılan soruları da sorarak bilgi sahibi oluyor.
Verilen eğitimler ile amaçlarının çocuklara genç yaşta temiz çevre ve temiz doğa bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Belediye olarak sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması, bu konudaki farkındalığın arttırılması ve günümüzün en önemli konularından biri olan iklim değişikliğine yönelik bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Bu çerçevede ilçe merkezimizdeki 12 okulda ilkokul seviyesindeki çocuklarımızı eğitiyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımız bu yaşta bilinçli olurlarsa çevresinin de bilinçlenmesini sağlar” dedi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)