Ankara

MHP lideri Bahçeli: “Muhtemel depremlere hazır olmalıyız, kaybedecek zamanımız yoktur“

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir, bu vebal zillet ittifakını teşkil eden her partinin hissesine eşit olarak düşmüştür.” dedi.

MHP lideri Bahçeli: “Muhtemel depremlere hazır olmalıyız, kaybedecek zamanımız yoktur“

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir, bu vebal zillet ittifakını teşkil eden her partinin hissesine eşit olarak düşmüştür. Bir yanda arama kurtarma faaliyetleri devam ediyorken diğer yanda devleti ve hükümeti sistematik şekilde suçlamak en hafif tabirle terbiyesizliktir” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.
İnsanlığın felaketler karşısındaki refleksin ve tepkisinin coğrafyaların her noktasında hemen hemen aynı olduğunu belirten Bahçeli, “Çünkü insan olanın ruhu vardır, kalbi vardır, canı vardır, acısı vardır, vicdanı vardır. Felaketin koru yürekleri kavurmasıyla beraber, kaos peşine düşen, yalan haber yayan, dedikodu çıkaran, malumat kirliliğine umut bağlayan, siyasi yamyamlığa heves eden kim varsa insanlığı kuşkulu ve tartışmaya açıktır. Esasen bunlara insan demek, insan olana saygısızlıktır” açıklamasında bulundu.

“Bunları tek tek not aldığımız da çok iyi bilinmelidir”

“Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır.” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
Bunları tek tek not aldığımız da çok iyi bilinmelidir. Ne güzel bir sözdür: ‘Ne doğrarsan tabağına, o gelir kaşığına.’ Siyaseti makul, medeni ve milli ilkelere müzahir yapmaktan aciz olanlar temelsiz eleştirilerini yapmadan evvel aynaya bakmalıdırlar. Bunlar kendilerini sorgulamalı, kendi ruhi felaketleriyle yüzleşmelidir. Sırtında yumurta küfesi olmayanlar için ileri geri konuşmak maliyetsizdir. Hariçten gazel okumanın önünde de bir engel yoktur. Ancak milli felaketlerde, ortak aidiyet ve hassasiyet paydasında uzlaşamayanlar insani değerlere her yönüyle yabancılaşan mihraklardır.
İstanbul’da 1 milyon 528 bin 782 binanın olduğu bilgisini veren Bahçeli, “Kilometre kareye 3 bin 49 kişinin düştüğü, bu kentimizde mevcut yapı stoğunun yüzde 70’inin 1999 öncesi yapıldığı dikkate alındığında, derhal harekete geçmemiz ertelenemez bir mecburiyettir” ifadelerini kullandı.

“Devlet her şeye hakimdir, iftiralar ise beyhudedir”

Bahçeli, İstanbul depremine hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerek, “Kaybedecek zamanımız yoktur. Oyalamaya hakkımız yoktur. Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye’mize sahip çıkarız. Hükümet verimli ve etkin bir afet yönetimiyle Kahramanmaraş depremindeki yaraları sarmaktadır. Devlet her şeye hakimdir. İftiralar ise beyhudedir. Acımız büyüktür, ancak hayatta zamanın hafifletmediği ve yumuşatmadığı hiçbir acı da yoktur” diye konuştu.
Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:
Acımızı, anımızı, adımızı ve ağıdımızı bilmeyenlerle ortak bir geleceği nasıl paylaşacağız? İktidarın kaybetmesi uğruna vatanın ve milletin kaybetmesine oynayanlarla nasıl bir arada yaşayacağız? Dünya alem deprem bölgesine insani yardımları sevk ediyorken iç muhalefetin utanç verici haline ne diyelim? Bunu neye yoralım ve nasıl açıklayalım? Yaygın çıkar ilişkileri yanlışın peşinden gitmeyi meziyet zanneden siyaset kadrolarını palazlandırmakla kalmaz, pazara, hatta ayağa düşmelerine yol açar.

“Seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir”

Seçim tarihiyle ilgili yapılan açıklamaları değerlendiren Bahçeli, “Bir insanımız dahi enkaz altındayken, henüz felaketin sıcaklığı çok yakıcıyken, haksız ve hayasız siyasi eleştiri yapmak, seçim tarihiyle ilgili spekülasyon üretmek vebaldir, bu vebal zillet ittifakını teşkil eden her partinin hissesine eşit olarak düşmüştür. Bir yanda arama kurtarma faaliyetleri devam ediyorken diğer yanda devleti ve hükümeti sistematik şekilde suçlamak en hafif tabirle terbiyesizliktir” ifadelerine yer verdi.
“Bilinmelidir ki, ne sandıktan kaçarız, ne de demokrasiyi yok sayarız.” diyen Bahçeli şunları söyledi:
Acılarımızın tam ortasında, seçimlerle ilgili polemik yapan, ertelendi ertelenmedi çetelesi tutan zillet ittifakı paranoyaktır, saplantılıdır, hayalperesttir, vehimlerin pençesindedir. Yalan söylediler, algı operasyonuna heveslendiler, husumet yaydılar.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi
Bölgesel

MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi

Türkiye'de MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi. Türkiye'de MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda tek aday gösterilen Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkan seçilmiş oldu.

Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi ve "Dilber" İsimli Diziye Eleştiri
Yaşam

Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi ve "Dilber" İsimli Diziye Eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni milli güvenlik sorunu olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayrıca, "İnci Taneleri" dizisindeki "Dilber" karakterini de komplo olarak değerlendirdi. Yazara göre, Bahçeli'nin bu eleştirileri, AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini kısıtlama hazırlıklarıyla uyumlu.

Devlet Bahçeli ilk Mitingini Mersin de yapti
Bölgesel

Devlet Bahçeli ilk Mitingini Mersin de yapti

Milliyetçi Hareket Partisi ilk mitingini Mersin’de yaptı. Devlet Bahçeli: Yıkım belediyeciliğinin 63 günü kaldı

MHP İbradı Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Doğaroğlu müracaat yaptı
Yerel Yönetim

MHP İbradı Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Doğaroğlu müracaat yaptı

Yusuf Doğaroğlu 2024 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Antalya İbradı Belediye Başkanlığı için MHP Genel Merkezinde müracaatta bulundu

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, Kızılkaya Belediye Başkanı Güngör'e destek sözü
Yerel Yönetim

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, Kızılkaya Belediye Başkanı Güngör'e destek sözü

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesi Belediye Başkanı İlkay Güngör, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Güngör, beldedeki üst yapı sorunları ve yaptığı projeleri anlattı. Bahçeli, Güngör'e destek sözü verdi.

Başkan Alagöz'den Ankara'da Genel Başkan Bahçeli'ye ziyaret
Bölgesel

Başkan Alagöz'den Ankara'da Genel Başkan Bahçeli'ye ziyaret

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Ankara'daki ziyaretlerinde Tefenni'nin sorunlarının çözüme kavuşacağı yönünde olumlu sinyaller aldı.