Burdur

Milletvekili Göker'den, salgın hastalık açıklaması

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, deprem bölgesinde yaşanabilecek salgın hastalıklara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Göker'den, salgın hastalık açıklaması

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, deprem bölgesinde yaşanabilecek salgın hastalıklara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.
Doğal afetler genellikle bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasının ve yayılmasının nedenleri olarak bilindiğini belirten CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “ Bu nedenle bölgede ivedilikle yapılması gereken salgın hastalık riskinin araştırılarak hızlıca önlemler geliştirilmesidir. Toplu yaşam alanlarında çocuklarımızda ortaya çıkabilecek kızamık, kabakulak gibi hızlı yayılabilecek vakalara karşı aşılamaya hazırlıklı olunmalıdır. " dedi.
Olasılığı yüksek olan hastalıkların olduğunu da vurgulayan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Depremin etkilediği on ilde mevsim koşullarının soğuk olması ve sağlık hizmetlerindeki aksamalar nedeniyle akut solunum yolu enfeksiyonları ve temas ile bulaşan bit, uyuz, mantar gibi hastalıklar ile ishalli hastalıkların bölgede artma olasılığının yüksek olduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle deprem bölgelerinde her açıdan sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması büyük acılar yaşamış bölge insanlarının yeni acılar yaşamaması için hayati önemdedir.” sözlerini kullandı.
Milletvekili Mehmet Göker açıklamasında,“6 Şubat 2023 tarihinde ve sonrasında meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve felaketin etkisiyle bölgelerde yaşanan dramlar milletçe derin acılar ve üzüntüler yaşamamıza neden olmuştur. Yıllarca alınmayan önlemler, bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmaması, gözü doymayan servet ve rant hırsları, bile bile büyük acıların yaşanmasına neden olmuştur. Halkımızın yaşadığı en acı günlerin ilk 72 saatinde hükümet vatandaşlarımızın yanında olamamış, üstüne üstlük bu acılardan bile siyasi rant devşirme çabaları içine girmiştir. Bir hekim olarak bu tartışmalardan daha çok bölgede yaşanabilecek salgın hastalıklara dikkat çekmek amacıyla bu basın açıklamasını yapıyorum. Birçok meslek örgütümüzün ve uzmanların dikkat çektiği üzere bölgede salgın hastalık riski her geçen gün artmaktadır. Yaşanan acıların üzerine yenilerinin yaşanmaması için bir an önce önlemler alınmalıdır. Bölgede yaptığımız incelemelerde barınma, beslenme, hijyen koşulları, sağlıklı içme ve kullanma suyuna erişimdeki sorunlar ile sağlık hizmetlerine ulaşımdaki güçlükler bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin arttığını göstermektedir. Deprem sonrası oluşturulan geçici yerleşim bölgelerindeki kalabalık ve sağlıksız yaşam koşulları özellikle çocuklarımız başta olmak üzere çeşitli salgın hastalıkların yayılması tehlikesinin arttığını göstermektedir. Doğal afetler genellikle bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasının ve yayılmasının nedenleri olarak bilinmektedir. Bu nedenle bölgede ivedilikle yapılması gereken salgın hastalık riskinin araştırılarak hızlıca önlemler geliştirilmesidir. Toplu yaşam alanlarında çocuklarımızda ortaya çıkabilecek kızamık, kabakulak gibi hızlı yayılabilecek vakalara karşı aşılamaya hazırlıklı olunmalıdır. Depremin etkilediği on ilde mevsim koşullarının soğuk olması ve sağlık hizmetlerindeki aksamalar nedeniyle akut solunum yolu enfeksiyonları ve temas ile bulaşan bit, uyuz, mantar gibi hastalıklar ile ishalli hastalıkların bölgede artma olasılığının yüksek olduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle deprem bölgelerinde her açıdan sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması büyük acılar yaşamış bölge insanlarının yeni acılar yaşamaması için hayati önemdedir. İlk günlerden başlayarak devam eden organizasyon sorunu bir an önce çözülmeli, bölgedeki ihtiyaçların koordineli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanmalıdır. İlaca erişim kolaylaştırılmalı, oluşabilecek salgınlar ve çocuklarımızın çocukluk aşılarının tamamlanması için aşılamaya hazır olunmalı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin dayanışma çabaları engellenmemeli, geniş bir coğrafyada meydana gelen felaketi tek elden yönetme inadından vazgeçerek, ulusça hep birlikte bölge insanımızın yaraları sarılmalıdır. Saygılarımla…” ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da aday adayı olacağı konuşulan Mehmet Göker'den açıklama geldi
Bölgesel

Burdur'da aday adayı olacağı konuşulan Mehmet Göker'den açıklama geldi

CHP Burdur 27. Dönem Milletvekili Mehmet Göker, belediye başkan adaylığı için başvuru yapmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dokunulmazlık kalktı soluğu adliyede aldı Vekil Göker ifade verdi
Bölgesel

Dokunulmazlık kalktı soluğu adliyede aldı Vekil Göker ifade verdi

27. Dönem CHP milletvekili Mehmet Göker, vekilliği döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi.

Göker'e Kılıçdaroğlu'ndan Denizli görevi
Bölgesel

Göker'e Kılıçdaroğlu'ndan Denizli görevi

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’de Kılıçdaroğlu’nun isteği ile Denizli’ye görevlendirildi

Başkan Ahmet Sedat Oktay'dan Mehmet Göker'e başarı mesajı
Bölgesel

Başkan Ahmet Sedat Oktay'dan Mehmet Göker'e başarı mesajı

Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker'in, 28. Dönem Burdur Milletvekili Adayı olarak gösterilmemesinin ardından CHP Bucak İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay açıklamada bulundu.

Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in Acı günü
Bölgesel

Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in Acı günü

Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker’in annesi Gülümser Göker hayatını kaybetti.

Mehmet Göker, Ankara programının ardından Burdur'da
Bölgesel

Mehmet Göker, Ankara programının ardından Burdur'da

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Aday adayı Dr. Mehmet Göker yoğun Ankara programları arasında soluğu Burdur'da aldı. İşte detaylar...