Burdur

Milletvekili Yasin Uğur, Safa Sönmez’in Açıklamalarına Cevap Verdi

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur İyi Parti İlçe Başkanının Bucak İlçesindeki eğitim konusundaki asılsız iddialarına cevap verdi.

Milletvekili Yasin Uğur, Safa Sönmez’in Açıklamalarına Cevap Verdi

AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur İyi Parti İlçe Başkanının Bucak İlçesindeki eğitim konusundaki asılsız iddialarına cevap verdi.

Milletvekili Yasin Uğur yaptığı açıklamada ‘İYİ Parti Bucak İlçe Başkanının talihsiz basın açıklamasını okudum. Milletvekili olarak tüm ilçe halkına ve İYİ parti seçmenine olan saygımdan, kendisine bugüne kadar hep ılımlı yaklaştım. Ancak şahsımı açıkça hedef alan bu son açıklamaları beni ziyadesiyle üzmüştür. Biz Bucak ilçesinde siyaset belli bir seviye kazansın diye mücadele ederken kendisinin bu tarz açıklamaları ile neyi amaçladığını merak ediyorum.’ dedi.

Milletvekili Yasin Uğur açıklamasında;

‘‘İlçe Başkanının eğitimden anlamadığı gibi okuduklarını da anlayamayan bir kişi olması Bucak siyaseti adına çok üzücüdür. Üniversitemizin 28/06/2019 yaptığı detaylı açıklamayı okuduğunu varsayarsak bu açıklamaları yapması oldukça talihsizdir. (Bu açıklamayı yerel medyanın arşivinden okuyabilirsiniz.) Bir yerlere saldırarak, asılsız iddialarla gündeme gelmek istemesi kendisinin en büyük özelliği olsa gerek. Hatta ilçemiz sanayi sitesine dökülen sıcak asfaltı bile kendisinin döktürdüğünü iddia edecek kadar da izan yoksunu olduğu herkesin malumudur.

Bugün LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bucak ilçemizde geçen sene 1150 öğrenci yerleşmişken bu yıl 1348 öğrenci yerleşmiştir. Şimdi soru şu; öğrenci azalmış mıdır? Artmış mıdır? Matematik bilimi 198 öğrenci artışı olduğunu söylüyor. Bucak ilçemizdeki Yükseköğrenim öğrenci sayısı emsal ilçelere göre Ak Parti hükümetleri döneminde ve Üniversite Yönetimimizin çalışmalarıyla kayda değer bir sayıya ulaşmıştır. Yükseköğrenim çok dinamik bir yapı olduğundan açılan ve kapanan bölümler Üniversitenin gelişme politikasına ve vizyonuna göre her zaman olacaktır. Ayrıca ilçedeki mevcut 7000 civarı öğrenci sayısındaki hedefin 10000 olduğu ve bunun için Üniversite Yönetimimizle birlikte gerekli adımları atıyoruz. Yeni bölümlerin açıldığını önümüzdeki yıldan itibaren hep birlikte göreceğiz. Gerçi o zaman da bu arkadaş ben olmasam bu bölümler açılmazdı diyecektir.

Bir diğer konu da Bucak Fen Lisesi Kontenjanları ve bu durumun diğer ilçelerle kıyaslanması. Ayrıca başarılı olan diğer liselerin neden sınavla öğrenci almadığı konusudur.

Eğitimle ilgili her kesimin malumu olduğu üzere Milli Eğitim Bakanlığımız 2018 yılından itibaren TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınav sistemi sona ermiş, liselere yerleştirme sistemi yeniden yapılandırılmıştır. Yeni oluşan ve bu yıl ikincisi yapılan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Sınavı(LGS) ile öğrenciler tüm okullara sınavla girmek zorunluluğundan kurtulmuş sadece fen, sosyal bilimler, proje İHL ve proje meslek liselerine puanla yerleştirilmeye başlanmıştır. Yeni sınav sistemi ile tüm öğrencilerimiz sınava girme zorunluluğundan kurtulmuş ve adresine yakın Anadolu liselerine, meslek liselerine yerleşme imkanı kazanmıştır.

Yeni sınav sistemi ile sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Belirlenen okulların kontenjanları il düzeyindeki öğrenci sayısı ve belirlenen okulların kapasitesine göre gene Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmuştur. 24 derslikli Ercan Akın Fen Lisesine 90 kontenjan, 16 derslikli Gölhisar Fen Lisesine 90 kontenjan, 12 Derslikli olan Adem Tolunay Fen Lisesine ve Karamanlı Fen Liselerine 60 kontenjan verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Liselere Geçiş Sınavı ile hedefi öğrencilerin %10’unun sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilmesidir.

Başka bir yalan da Adem Tolunay Fen Lisesi Türkiye’deki 121 fen lisesi içinde 105’inci sırada olduğudur. Adem Tolunay Fen Lisesi 2019 yılı LGS (Lise Giriş Sınavı) yerleştirmeleri fen liseleri yerleştirme taban puan sıra listesine göre 310 fen lisesi içerisinde 106’ıncı sıradadır. Bu sıralamanın YKS (Üniversite) yerleşme durumları ile hiçbir ilgisi olmayıp sadece okulumuza yerleşen 9. sınıf öğrencilerimizin taban puan listesidir.

Yine başka bir yalan, Adem Tolunay Fen Lisesinin 2019 YKS sıralama durumuna göre ilk 20.000’de 6 öğrencisi bulunduğudur. Adem Tolunay Fen Lisesinin 2019 YKS sıralama durumuna göre;

– ilk 5.000’de 4 öğrenci

– ilk 10.000’de 10 öğrenci

– ilk 20.000’de 18 öğrenci

– ilk 30.000’de 29 öğrenci

– ilk 50.000’de 42 öğrenci bulunmaktadır.

Biz her zaman halkımızla iç içe bir siyaset yapıyoruz. Halkımızın tüm kesimleriyle her zaman iletişim halindeyiz. Bir yerlerde yolunda gitmeyen işler olduğunda veya bir konu hakkında katkıda bulunulmak istendiğinde emin olun ilk önce bizler haberdar oluyoruz. Ve ilgili kurum ve kişilerle hemen iletişime geçiyoruz.

Velhasıl bu tip açıklamaları yapanlar ve yaptıranlar Ak Partimizin ve Üniversitelerimizin vizyonunu anlamadıklarını ve anlamaktan yoksun olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur.’’ Dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz'dan 1 Mayıs Mesajı
Bölgesel

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz'dan 1 Mayıs Mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı.

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: İşçi Kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun"
Bölgesel

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: İşçi Kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun"

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı.

AK Parti Burdur'a Yatırımlarını Kesmiyor, 14 Yeni Taşkın Koruma Tesisi!
Bölgesel

AK Parti Burdur'a Yatırımlarını Kesmiyor, 14 Yeni Taşkın Koruma Tesisi!

Burdur'un 14 köyü daha taşkınlardan korunacak. AK Parti hükümeti 2024 Yılı Yatırım Programı'na 14 yeni taşkın koruma tesisi ekledi. Detaylar haberimizde....

AK Parti Burdur'dan Cumhur İttifakı açıklaması! 'Güçlü teşkilatlarla yola devam!'
Bölgesel

AK Parti Burdur'dan Cumhur İttifakı açıklaması! 'Güçlü teşkilatlarla yola devam!'

Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, seçim sonuçlarına göre belediye meclisleri ve il genel meclislerinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir işbirliği sağlanamadığını belirtti.

28 Şubat Darbesi'nin Yıldönümünde AK Parti Burdur'dan Kınama
Bölgesel

28 Şubat Darbesi'nin Yıldönümünde AK Parti Burdur'dan Kınama

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, 28 Şubat Darbesi'nin 27. yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasıyla darbecileri bir kez daha kınadı. Açıklamada, darbenin "insanlık tarihine kara bir leke" olarak geçtiği ve "vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesi" olduğu vurgulandı.

AK Parti Burdur Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Belli Oldu
Bölgesel

AK Parti Burdur Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Belli Oldu

Cumhur İttifakı'nın Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek tarafından hazırlanan liste belli oldu. Listede her kesimden temsilcilere yer verildi. Mehmet Şimşek'in listesinde kimler var? İşte o isimler....