Muğla

Muğla'da 'Biz Bir Takımız' Projesiyle Çocuklar Tarihi Antik Kenti Ziyaret Etti

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Muğla'da 'Biz Bir Takımız' Projesiyle Çocuklar Tarihi Antik Kenti Ziyaret Etti

MUĞLA (İHA) - Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi koordinesinde yürütülen 'Biz Bir Takımız' projesi, 12. haftasına gelirken, proje kapsamındaki çocuklar, Yatağan ilçesinde bulunan Stratonekia Antik Kenti'ni ziyaret etti. Tarih ile içi içe bir gün geçiren çocuklar hem Muğla'yı hem de kültürel tarihi yakından tanıma fırsatı buldu. 'Biz Bir Takımız' projesinin 16 haftalık süreci boyunca her hafta sonu Cumartesi günleri sosyal uyum ve spor etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda da etkinliklerin ardından Ankara Kızılcahamam yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programlarıyla Tunceli ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılırken, katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını da öğreniyor. Gençlerin farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları da deneyimleme fırsatı oluyor. Yaz kampından sonra Muğla ile Tunceli arasında kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla da karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. Öğrencilerden Mehmet Üveyik; "'Biz Bir Takımız' projemizin 12. haftasına geldik. Her hafta farklı konularda modüller yaptık. Eğitmenlerimizin ilgisi bize değer vermesinden çok mutlu oldum. Emeklerinden dolayı eğitmenlerimize ve liderlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Atatürk Ortaokulu 'Orman Benim' Projesinde
Etkinlik

Atatürk Ortaokulu 'Orman Benim' Projesinde

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde Atatürk ortaokul öğrencileri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Orman Benim kampanyası kapsamına orman yangınlarına sebebiyet verebilecek çöpleri topladı.

Düzce Belediyesi'nden Evlilik Okulu Projesi
Yaşam

Düzce Belediyesi'nden Evlilik Okulu Projesi

Düzce Belediyesi bünyesinde sürdürülen ‘Evlilik Okulu’ mahalle bazlı eğitimlere başladı. Uzman Psikolog Ersan Şimşek tarafından Karaca Hacımusa Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitimde, katılımcılara aile birliğinin devamlılığını sağlamaya yönelik püf noktaları anlatıldı.

Havranlı Öğrencilerden Büyük Başarı
Etkinlik

Havranlı Öğrencilerden Büyük Başarı

Balıkesir’in Havran ilçesinde öğrenciler hazırladıkları proje ile bölge birincisi oldular.

'Orman Benim' Etkinliği Kula'da Da Gerçekleşti
Bölgesel

'Orman Benim' Etkinliği Kula'da Da Gerçekleşti

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında Kula’da protokol üyelerinin ve öğrencilerinin katılımı ile çöp toplama etkinliği düzenlendi.

81 İlde Başlanan ''Orman Benim'' Etkinliğine Karaman'da Katıldı
Bölgesel

81 İlde Başlanan ''Orman Benim'' Etkinliğine Karaman'da Katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde başlattığı "Orman Benim" etkinliği Karaman’da da düzenlendi. Programda ormanlık alana atılan çöpler toplanırken, ağaç budaması da yapıldı.

Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi
İş Dünyası

Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kent için KÖYDES projesi çerçevesinde bugüne kadar 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.