Muş

Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’ gerçekleşti

Muş’ta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’ gerçekleştirildi.

Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’ gerçekleşti

MUŞ (İHA) – Muş’ta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’ gerçekleştirildi.
Bursa-Muş Kardeşliği Eğitim ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen "7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması" toplantısına Tunceli, Bingöl, Van, Muş, Batman, Iğdır ve Bitlis’teki yayıncı kuruluşu temsilcileri katıldı.
Son 20 yılda dünya genelinde teknolojinin geliştiğini ifade eden Muş Valisi Avni Çakır, bu gelişmenin basın hizmetlerinde yol gösterici olduğunu belirtti. Türkiye’de basının ulusal ve yerel anlamda kendi yelpazesi içerisinde çok büyük gelişmeler gösterdiğine dikkat çeken Vali Çakır, “Yapıcı basın her yazan için idarenin en büyük hizmette yoldaşı olmuştur. Şahsen ben de basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Muş’taki arkadaşlarımız ile biz küçük bir aileyiz. Her zaman olumlu şeyler yazıyor anlamında söylemiyorum. Eleştiriye kapalı olursak basın olmaz zaten. Bu anlamda arkadaşlar çok yapıcı yaklaşımdalar. Basın gerçekten hizmetlerimizde yol gösterici oluyor. Bizim uzanamadığımız yerlerdeki gözümüz, kulağımız oluyorlar. Sonuç olarak zorlu bir alan. Çok özel ve önemli görev ifa ediyorsunuz. TBMM’deki tüm siyasi partilerin RTÜK’te olması çok güzel, demokratik bir ortamı da gösteriyor. Ülke çapında bu kadar etkin bir kurulun üzerinde yetkisi olduğu kuruluşlarının sahadaki taleplerini alması, takdire şayan bir davranıştır” dedi.
Ankara’dan Muş’a yayıncı kuruluşları dinlemeye geldiklerini ifade eden RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş ise bu düzenleme ve denetlemenin 6112 sayılı radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri kanunu çerçevesinde yapıldığını belirterek, “Toplantılardaki amacımız, bölgelerdeki bütün yayıncıları bir araya getirmek ve onların sorunlarını dinlemek, çözüm yollar bulmak, ortak hareket noktası geliştirmek. Yayıncıları dinlerken elbette biz de RTÜK olarak onlarla ilgili yapabileceklerimizi de burada konuşuyoruz. Genel olarak RTÜK doğru tanınan bir kurum değil. Öncelikle biz bu algıyı değiştirmek zorundayız. RTÜK denince sadece hep ceza veren ve sansür uygulayan bir kurul gibi değerlendiriliyor. Oysaki hiçbir özgürlük sınırsız olamayacağı gibi yayıncılıkta da herkesin aklına geleni yapması, söylemesi ve işine geldiği gibi yayın yapması mümkün değil. Bir sınırın olması lazım. Bu sınırı kanun belirliyor. Bizim yaptığımız kanunu uygulamak. Çalışma esasımız çok demokratik bir ortamdır. 9 üyeden oluşan bir kurulumuz var. Bu üyeler parlamentodaki siyasi partilerin temsilcileri. Kurulda her mesele uzun uzun konuşarak oy birliği ile alınıyor. Bizim maksadımız hiçbir zaman ceza vermek değil. Ceza en son başvurduğumuz çözüm. Ülkemiz 6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşadı. Bu deprem sonrası bazı yayıncılarımız mağdur oldular. Ama biz bütün imkanlarımızı seferber ederek bu mağduriyeti en aza indirebilmek için her türlü tedbiri aldık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yayıncı kuruluşu temsilcileri talep ve önerileri dinledi.
Programa, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, RTÜK Üst Kurulu Üyesi Nurullah Öztürk, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, kurum amirleri, yayıncı kuruluşu temsilcileri katıldı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi; İşte ilk mesajı
Bölgesel

RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi; İşte ilk mesajı

Üst Kurul’daki oylamada Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı olarak seçilirken Başkanvekili de değişmedi. Orhan Karadaş yeni dönemde de RTÜK Başkan Vekilliği görevini sürdürecek.

RTÜK Başkanından Disney+ platformu için inceleme
Yerel Yönetim

RTÜK Başkanından Disney+ platformu için inceleme

Atatürk dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığında dair kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildi. Detaylar haberimizde...

''Ekranlarda şiddetin normalleşmesine izin vermeyeceğiz''
Yaşam

''Ekranlarda şiddetin normalleşmesine izin vermeyeceğiz''

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarafından yapılan açıklamada yayınlarda şiddetin alıştırılmasına ve normalmiş gibi gösterilmesine tahammülün olmadığı ifade edildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giyindiler
Bölgesel

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlük giyindiler

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alan 225 öğrenci için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

 Ortaokulu öğrencisi  İsmail Alp Yetgin 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu
Spor

Ortaokulu öğrencisi İsmail Alp Yetgin 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu

Edirne’de düzenlenen Okullar Arası Küçükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Fethiye Ortaokulu öğrencisi İsmail Alp Yetgin 80 kilogramda Türkiye Şampiyonu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Devlet Bahçeli ile buluştu
Yaşam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ile buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.