Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te Paylaşıldı

MAKÜ BEST Konferansları kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir" konulu konferans gerçekleşti. Dr. Özgür Bolat, katılımcılara "Çocuğunuzun davranışlarının değişmesini istiyorsanız önce kendiniz değişim yolunda adımlar atmalısınız" mesajı verdi.

Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te Paylaşıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen Bilim – Edebiyat- Sanat – Teknoloji alanındaki MAKÜ BEST konferansları kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Dr. Özgür Bolat tarafından “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” konulu konferans gerçekleştirildi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve Burdur halkı katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Dalgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak konuşmasına başladı ve şu ifadeleri kullandı: “Sizlerin varlığı bizim için büyük bir değer; üniversitemizde sizlerle birlikte çalışıyor olmak bizleri onurlandırıyor. Kadınlar Günü'nde, çocuk yetiştirme konusunu ele alacak bu konferansın düzenleniyor olması da ayrıca önemli. MAKÜ BEST ismiyle düzenlediğimiz, bilim, edebiyat, sanat, spor, teknoloji ve daha pek çok farklı alanda uzmanları hem üniversitemizle hem de şehrimizle buluşturduğumuz etkinliklere büyük bir önem veriyoruz. Bu etkinlikleri, aynı zamanda bir toplumsal katkı misyonu olarak görüyoruz. Bugünkü konu, gerçekten hepimiz için, yaşamlarımız, ülkemiz ve geleceğimiz açısından son derece önemli. Görevlerimizi yerine getirirken, yaklaşık sekiz aylık dönem boyunca yoğun bir iş temposu içinde olabiliyoruz. Bu süreçte zaman zaman çocuklarımızı ihmal edebiliyoruz. Anneler, bizim bu eksikliğimizi kapatarak bize büyük bir destek oluyorlar. Bu anlamda, evin direği olan tüm annelere teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bulunan sevgili eşime de teşekkür ederim; o da bana büyük destek oluyor.”Özellikle annelerin yoğun ilgi gösterdiği programda Dr. Özgür Bolat, “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” başlıklı konferansında katılımcılara konuyla ilgili bilgiler aktardı.

Özetle “Çocuğunuzun davranışlarının değişmesini istiyorsanız önce kendiniz değişim yolunda adımlar atmalısınız.” mesajı veren Dr. Özgür Bolat, farklı bilim insanlarının ve bizzat kendisinin yaptığı araştırmaların sonuçları ile desteklediği önerilerini, katılımcılarla iletti.

Başarı modelini katılımcılarla paylaşan ve ailelere somut öneriler sunan Dr. Özgür Bolat, mutlu ve başarılı çocuk yetiştirebilmek için nelerin yapılması, nelerin yapılmaması gerektiği, doğru bilinen yanlışların neler olduğu konularında bilgiler aktardı.

Konferans Sonrasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar Dr. Özgür Bolat’a hediye takdiminde bulundu.

Rektör Dalgar Kadın Personeli İle Buluştu

Konferans sonrası MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu ikinci katında kadın personellerle buluşan Rektör Dalgar, eşi Esra Dalgar ile birlikte masaları tek tek dolaşarak herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te PaylaşıldıMutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmenin Sırları MAKÜ BEST'te Paylaşıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Mutlu Makina'da personel alımı!
Eleman İlanı

Bucak Mutlu Makina'da personel alımı!

Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet göstermekte olan Mutlu Makina bünyesinde çalıştırılmak üzere personel alımı yapılacak. İlan detayları haberimizde...

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!
Bölgesel

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, torunu Gülsüm İlay'ın dünyaya gelmesiyle ilk kez dede olma mutluluğunu yaşadı. Alagöz, torununa sevgisini ve hayallerini dile getirdi.

Polis Abileri Cem'in Mutluluğuna Ortak Oldu! 23 Nisan'da Polis Aracıyla Şehir Turu!
Bölgesel

Polis Abileri Cem'in Mutluluğuna Ortak Oldu! 23 Nisan'da Polis Aracıyla Şehir Turu!

Burdur'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda polisler, işitme engelli Cem Özen'in polis aracıyla şehir turu atmasını sağlayarak onu mutlu etti. Cem'in polis kornasına bastığı anda yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi.

Başkan Türkmen MAKÜ'de! Tesislerin modern altyapısını çok beğendiler
Bölgesel

Başkan Türkmen MAKÜ'de! Tesislerin modern altyapısını çok beğendiler

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni ziyaret etti

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler
Bölgesel

Müdür Cemal Acar'dan, Ulu Çınar İbrahim amcasına duygu dolu sözler

Burdur İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Cemal Acar, 5 dönemdir Uğurlu Muhtarı olarak görev yapan İbrahim Mutlucan'ın muhtarlık görevini bırakmasının ardından duygularını paylaştı.

Bucak Uğurlu Köyünde 5 Dönem Muhtarlık Yaptı! Jandarmadan İbrahim Mutlucan'a plaket
Bölgesel

Bucak Uğurlu Köyünde 5 Dönem Muhtarlık Yaptı! Jandarmadan İbrahim Mutlucan'a plaket

Kızılkaya Karakol Komutanı Arif Binici, 5 dönemdir Uğurlu Muhtarı olarak görev yapan İbrahim Mutlucan'a teşekkür plaketi verdi. Detaylar haberimizde...