Burdur

MAKÜ'de spor vizyonu üzerinde duruldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ile bir araya gelerek spor vizyonunu tartıştı.

MAKÜ'de spor vizyonu üzerinde duruldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında yapılan ‘Fikir Sofrası’ bu hafta Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ile gerçekleştirildi.

Düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Fikir Sofrası’nda spor alanındaki gelişim trendleri spor tesislerinin daha etkinm değerlendirilmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Fikir Sofrası, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Atay’ın fakülte hakkında bilgilendirici sunumu ile başladı.

“Sahip Olduğu Altyapı ile Türkiye’de Böylesi Bir Fakülte Yok”

Sunumun ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ise genç ve nitelikli bir kadroya sahip olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

Üniversitemiz, Spor Bilimleri Fakültesi olarak, sahip olduğumuz altyapı ile Türkiye'deki en gözde fakültelerden biri olarak bilinmektedir. Ülkemizdeki hiçbir üniversite, hem açık hem de kapalı spor takımlarının kamp yapabileceği bu kadar kapsamlı bir altyapıya sahip değildir. Bu benzersiz fiziki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek büyük önem taşımaktadır. Bu imkanların değerlendirilmesinde birinci derecede sorumluluk, alanda görev yapan akademik kadromuza aittir. Öğrencilerimizin bu altyapıdan tam anlamıyla faydalanması gerekmektedir.

Diğer yandan, dünya genelinde yapılan araştırmalar, insanların yaşam tercihlerinde belirgin bir değişim olduğunu ortaya koymaktadır. Giderek daha fazla insan, mülk ya da araba edinmek gibi materyal şeylere olan ilgisini azaltırken; seyahat etmek, sportif faaliyetlere katılmak, yeni hobiler edinmek ve keyif alacakları spor etkinliklerine katılmak gibi eğilimleri artırmaktadır. Bu trend, teknolojinin gelişimi ve makinelerin daha fazla işi üstlenmesiyle insanların daha fazla boş zamana sahip olacağı bir geleceği işaret etmektedir. Bazı ülkelerde dört günlük çalışma haftası denenmekte, bu da ileride belki daha az çalışma gününe sahip olabileceğimizi göstermektedir. Böyle bir dünyada, spor yapmak, seyahat etmek ve kültürel etkinliklere katılmak daha da önem kazanacaktır.

Bugün burada, fakültemizde yürütülen çalışmaları dinlemek ve neler yapabileceğimizi tartışmak için toplandık. Devletin sağladığı imkanlarla kurulan bu altyapı ve tesis, yanı sıra sahip olduğumuz akademik insan kaynağı ile topluma nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz? Bu sorunun cevaplarını bulmak ve fikirlerinizi almak istiyoruz. Eğer üniversitemiz için bir spor vizyonu, stratejisi veya politikası belirlenecekse, bunu alanında uzman kişilerle birlikte oluşturmalıyız. Bu vizyon, strateji ve politikaya katkıda bulunmak isteyen herkesin fikirlerini dinlemeye açığız.

Rektör Dalgar’ın konuşmasının ardından akademisyenler spor alanındaki gelişim trendleri, akademik çalışmalar, yapay zekâ ile gerçekleştirilebilecekler konusunda fikirlerini belirttiler.

MAKÜ'de spor vizyonu üzerinde durulduMAKÜ'de spor vizyonu üzerinde durulduMAKÜ'de spor vizyonu üzerinde durulduMAKÜ'de spor vizyonu üzerinde durulduMAKÜ'de spor vizyonu üzerinde durulduMAKÜ'de spor vizyonu üzerinde duruldu

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ olarak; tüm dünyadaki vicdan sahibi kalplere sesleniyoruz!
Bölgesel

Burdur MAKÜ olarak; tüm dünyadaki vicdan sahibi kalplere sesleniyoruz!

Bugün, Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı sesimizi daha güçlü bir şekilde yükseltmek, demokratik tepkimizi ortaya koymak, birlik ruhumuzu göstermek ve tarihi misyonumuza bağlılığımızı ifade etmek için toplandık.

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı
Bölgesel

9. Burdur Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı! MAKÜ de standını açtı

Burdur 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı.

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı
Bölgesel

MAKÜ Squash Takımlarından Büyük Başarı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Squash kadın ve erkek takımları Türkiye Üniversitelerarası Squash Şampiyonasından ödüllerle döndüler.

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi
Bölgesel

MAKÜ’de 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 2. Uluslararası 21. Yüzyıl Eğitim Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!
Bölgesel

Yükseköğretimde Kaliteye Önem! MAKÜ'ye 5 Yıllık Akreditasyon Belgesi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda 5 yıllık akreditasyon belgesini aldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, belgeyi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden teslim aldı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.