Nazilli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin önemli tarihi değerlerinden biri olan Arpaz Kalesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Yapılan çalışmalar kapsamında, kalenin çevresinde bulunan yabani otlar biçildi ve alanın genel temizliği sağlandı. Tarihi dokusuyla dikkat çeken yapının hemen yanında bulunan Beyler Konağı da detaylı bir şekilde temizlenerek ziyaretçilere daha düzenli bir ortam sunuldu. Şehrin simgelerinden biri olan Arpaz Kalesi ve Beyler Konağı'nın tarihi ve estetik görünümünün korunması, kültürel miraslara sahip çıkılması için kurumlara büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; "Hem görsel anlamda eşsiz bir yapı olan hem de tarihi önemiyle dikkat çeken Arpaz Kalesi'nin restorasyon çalışmalarının uzun yıllardır ötelenmesi başta Nazilli'miz olmak üzere ülkemiz adına üzüntü vericidir. Bu denli değerli bir yapının halen aktif olarak turizme kazandırılmaması ciddi bir kayıptır. Bugün ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmaları vesilesiyle bir kez daha ifade etmek gerekir ki Nazilli'mizin kültürel değerleri siyaset üstü kıymete sahiptir ve bu zihniyetle takip edilmelidir" dedi.






Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)