Nevşehir Emniyeti Yolcuları Uyardı: Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden yolculara emniyet kemeri kullanmanın önemi hakkında bilgilendirme yaptı.

Nevşehir Emniyeti Yolcuları Uyardı: Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Şehirlerarası otobüsler ile yolculuk yapan yolculara emniyet kemeri kullanmanın önemi hakkında bilgilendirme yaptı.
2022 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde yolculuk boyunca, yolculara emniyet kemeri takma zorunluluğu getirilmişti. Bu zorunluluğu denetlemek ve yolcuların güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak amacıyla yolcular uyarılıyor. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Trafik Polisi Ali Uzun, Nevşehir Otogarı’ndan hareket eden şehirlerarası otobüslerde seyahat erecek olan yolculara emniyet kemerinin önemini anlattı. Ali Uzun; “Emniyet kemeri güvenli yolculuk edebilme adına gideceği yere kadar sağlam bir şekilde gitmenizi sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesidir. Hem sürücülerimizin hem de yolcularımızın en ufak bir çarpma anında dahi koltukta kalmasını sağlayan en etkili donanımlardan bir tanesidir. Çarpışma anında yolcularımızın koltuktan fırlamalarını engelleyen en etkili nedenlerden bir tanesidir. Yolcuların ani frenlemelerde baş ve göğüslerini çarptıkları gibi camdan fırlamalar, ön koltuklara kadar gelmeler, arka taraftaki yolcularımızın ise orta koltuğa, orta koltuktaki yolcularımızın ise kaptanın yanına kadar girdiğini görüyoruz. Bu nedenle tüm yolcularımızın seyahat boyunca emniyet kemeri takmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Şehirlerarası yolculuk yapan Lamiya Çelikdur, “Otobüse bindiğim andan itibaren emniyet kemeri takıyorum. Ben aileme kavuşmak istiyorum. Bu nedenle emniyet kemeri kullanıyorum. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da meydana gelen kazada emniyet kemeri hayat kurtardı
3. Sayfa

Antalya'da meydana gelen kazada emniyet kemeri hayat kurtardı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışıkta duran otomobile kamyonun arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, hurdaya dönen otomobilin sürücüsü emniyet kemeri sayesinde kazayı burnu bile kanamadan atlattı.

Manisa’da yolcu otobüslerinde emniyet kemeri denetimi
Bölgesel

Manisa’da yolcu otobüslerinde emniyet kemeri denetimi

Manisa’da emniyet ekipleri tarafından yolcu otobüslerinde emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildi.

Giresun Valisi Serdengeçti'den Emniyet Kemeri Uyarısı
3. Sayfa

Giresun Valisi Serdengeçti'den Emniyet Kemeri Uyarısı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Otobüs Terminalinde yaptığı açıklamada, "Hedef yolda 'sıfır' can kaybı!" ilkesiyle emniyet kemeri kullanımının önemini vurguladı.

Otobüs Firmalarına ve Yolcularına Emniyet Kemeri Uyarısı!
Bölgesel

Otobüs Firmalarına ve Yolcularına Emniyet Kemeri Uyarısı!

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, şehirlerarası seyahat eden firmalar ve yolculara yönelik emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yaptı. Terminallerde yapılan toplantılarda trafik kurallarına uyulması ve emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulandı.

Sürücü adayıydı, ehliyetini almadan ilk cezasını yedi
3. Sayfa

Sürücü adayıydı, ehliyetini almadan ilk cezasını yedi

Bursa’da trafik ekipleri kural tanımayan sürücülere karşı denetim gerçekleştirdi. Uygulamaya takılan aday sürücü ise emniyet kemerini takmadığı için ceza yerken, bazı sürücüler ise kurallara uymamasına rağmen dakikalarca itiraz etti.

Hatasını anlayan taksi sürücüsü cezasını kabullendi
Yaşam

Hatasını anlayan taksi sürücüsü cezasını kabullendi

Kadıköy’de motosiklet ve ticari taksi sürücülerine yönelik sivil trafik ekipleri tarafından denetim yapıldı. Uygulamada ruhsat, plaka, muayene, trafik sigortası ve kask denetimi kontrolü gerçekleştirildi. Emniyet kemerinden cezai işlem uygulanan taksi sürücüsü, “Emniyet kemeri takmadım, polis arkadaşlar da gerekeni yaptı” dedi.