“Grup Başkanlığı Boşalmadı”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “grup toplantısı yapılamaz” yönündeki mesajına ilişkin konuşan Özel, grup başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:
“Ben seçilmiş genel başkanım. Mahkemenin verdiği tedbir kararı benim milletvekilliğimi ya da grup başkanlığımı ortadan kaldırmıyor. Grup yönetimi usulüne uygun şekilde toplandı, grup başkanlığı seçimini yeniledi ve bu durum Meclis’e bildirildi.”
Özel, grup başkanlığı makamının boşalmadığını vurgulayarak, “Allah sağlık verirse şu anda grup başkanlığı boşalmıyor. Genel Başkan ile grup başkanı arasında bir hiyerarşi yok. Biri partiyi yönetir, biri grubu yönetir” ifadelerini kullandı.
“Parti İçinde Yeni Gerginlik Arayışı Doğru Değil”
Kılıçdaroğlu’nun yazısının yeni tartışmalar yarattığını savunan Özel, parti içinde yeni kriz alanları oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü.
“Meclis içtüzüğünü bilen herkes bu yazının sonuç doğurmayacağını bilir. Sürekli yeni bir tartışma yaratılmasını sağlıklı bulmuyorum” diyen Özel, grup yönetiminin iradesinin açık olduğunu kaydetti.
Kooperatif Soruşturmasına Tepki: “Kooperatifçilik Suç Değildir”
İzmir’deki kooperatif soruşturmalarına da değinen Özel, CHP’li isimlerin siyasi gerekçelerle hedef alındığını savundu.
Tutuklanan isimler arasında imza yetkisi olmayan kişilerin de bulunduğunu söyleyen Özel, “Türkiye’de kooperatif davasında tutuklu yargılama görülmüş şey değil. Kooperatifçilik suç değildir” dedi.
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de görüştüğünü belirten Özel, kentsel dönüşüm projelerinde “iyi niyetli bir model” uygulanmaya çalışıldığını söyledi.
“CHP’yi Yıpratma Operasyonu”
Özel, AK Parti’nin İzmir’deki kooperatif krizini siyasi malzeme haline getirdiğini savunarak, “CHP’ye zarar vermek için yürütülen operasyonlarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
İnşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle projelerde sorun yaşandığını belirten Özel, “Ortada dolandırıcılık değil, aksayan bir süreç var. Mağduriyetleri gidermek için çalışıyoruz” dedi.
CHP Genel Merkezi Önündeki Araç Tartışması
CHP Genel Merkezi önünde camlarına “haram” yazılarak sergilenen araçlarla ilgili de açıklama yapan Özel, söz konusu araçların bir bölümünün önceki döneme ait olduğunu savundu.
İş insanı Aziz İhsan Aktaş üzerinden gündeme gelen araç tahsisi iddialarına ilişkin konuşan Özel, “Eğer böyle bir araç tahsisi varsa bu bizim yönetimimizden önce yapılmıştır” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun Danışmanına Sert Sözler
Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez’i hedef alan Özel, araçlarla ilgili paylaşımların “asılsız” olduğunu savundu.
“CHP’ye zarar verecek şekilde hareket edildi. Söylenenlerin yalan olduğu ortaya çıktı. Utanç duydum” diyen Özel, “Kılavuzu karga olanın, basın danışmanı TGRT’den olanın başına böyle şeyler gelir” ifadelerini kullandı.
“Kılıçdaroğlu ile Mesajlaştık”
Özel, amcasının vefatı sonrası Kılıçdaroğlu’nun aramalarına yanıt vermediği yönündeki iddiaları da reddetti.
Gün boyunca çok sayıda taziye telefonu aldığını söyleyen Özel, “Kemal Bey mesaj attı, ben de teşekkür mesajı gönderdim” açıklamasında bulundu.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)