Ankara

Özgür Özel’den TBMM'de Sert Mesajlar: “Teslim Olmayacağız, Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

Özel, grup toplantısında kürsüye çıkmasının kişisel bir zafer olmadığını belirterek, bunun demokrasiye ve seçilmiş iradeye sahip çıkanların başarısı olduğunu söyledi

Özgür Özel’den TBMM'de Sert Mesajlar: “Teslim Olmayacağız, Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen CHP Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Son günlerde parti içerisinde yaşanan tartışmalara ve yargı süreçlerine değinen Özel, grup toplantısında kürsüye çıkmasının kişisel bir zafer olmadığını belirterek, bunun demokrasiye ve seçilmiş iradeye sahip çıkanların başarısı olduğunu söyledi.

Özel, “Bugün burada ortaya konan duruş teslim olmamak, direnmek ve ülkenin geleceğini düşünenlerin birlikteliğinin zaferidir” ifadelerini kullandı.

Ferdi Zeyrek’i Vefatının Birinci Yılında Andı

Konuşmasının önemli bir bölümünü geçen yıl hayatını kaybeden Ferdi Zeyrek’e ayıran Özel, yakın çalışma arkadaşını duygusal sözlerle andı.

Ferdi Zeyrek’in vefatının yıl dönümünde Manisa’da olması gerektiğini ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle TBMM’de kalmayı tercih ettiğini belirten Özel, “Bugün burada olmam gerekiyordu. Bu bir inatlaşmanın değil, üstlenilen görevin gereğidir” dedi.

Özgür Özel’den TBMM'de Sert Mesajlar: “Teslim Olmayacağız, Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

“CHP’ye Yönelik Operasyon Parti İçi Bir Mesele Değildir”

CHP’ye yönelik yargı süreçlerini değerlendiren Özel, yaşananların bir parti içi çekişme olarak görülmemesi gerektiğini savundu.

Son yerel seçimlerde CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu hatırlatan Özel, iktidarın seçimle kaybetme ihtimaline karşı siyasi müdahalelerde bulunduğunu öne sürdü. CHP kurultayına ilişkin açılan davalar ve tartışmaların demokratik siyaseti hedef aldığını belirten Özel, “Bu mesele CHP’nin iç işi değil, Türkiye’de seçim hukukunun geleceği meselesidir” diye konuştu.

“Sandıkla Geldiler Ama Sandıkla Gitmek İstemiyorlar”

İktidara yönelik eleştirilerini sertleştiren Özel, Türkiye’de seçimle gelenlerin seçimle gitmek istemediğini iddia etti.

“Kaybetmiyorlardı, kaybettiler. İlk seçimde iktidarı kaybedeceklerini görüyorlar. Bütün mesele budur” diyen CHP lideri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal yapısını ve siyasi gücünü zayıflatmaya yönelik girişimlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Özgür Özel’den TBMM'de Sert Mesajlar: “Teslim Olmayacağız, Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

“Ölmüş İnsanlara İftira Atacak Kadar İleri Gittiler”

Parti yöneticilerine ve belediye başkanlarına yönelik soruşturmaları da değerlendiren Özel, bazı iddiaların gerçekle ilgisinin bulunmadığını savundu.

Ferdi Zeyrek’in adının da çeşitli suçlamalarla anılmaya çalışıldığını belirten Özel, “Ölmüş kardeşime iftira attılar. Hakikati yok etmeye çalıştılar. Bu kadar kötüleşebilenlerden bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet Halk Partisi’ni Rakipsizleştirmek İstiyorlar”

Özel, CHP’ye yönelik baskıların temel amacının Cumhurbaşkanı adaylarını ve partinin kurumsal gücünü etkisiz hale getirmek olduğunu savundu.

Parti üyelerinin ve vatandaşların bu nedenle genel merkez önünde ve çeşitli etkinliklerde demokrasiye sahip çıkmak için bir araya geldiğini belirten Özel, “İnsanlar parti içi mesele için değil, Türkiye demokrasisine sahip çıkmak için bedenlerini ortaya koyuyor” dedi.

Özgür Özel’den TBMM'de Sert Mesajlar: “Teslim Olmayacağız, Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

Kurultay Tartışmalarına Net Mesaj: “26 Temmuz’dan Önce Yapılmalı”

CHP’de kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özel, partinin seçilmiş yönetimle yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kurultayın geciktirilmesinin hem partiye hem de Türkiye demokrasisine zarar vereceğini belirten CHP lideri, “26 Temmuz’u geçirmeden yapılacak bir kurultay, partiye tarihi bir demokratik yürüyüş imkânı verir” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu Parti Hiçbirimize Kalmayacak”

Konuşmasının sonunda CHP’nin geleceğine vurgu yapan Özel, partinin kişilere ait olmadığını ifade etti.

“Bu dünya hiçbirimize kalmayacak, bu parti de hiçbirimize kalmayacak. Ama doğruyu yaparsak Cumhuriyet’le birlikte gençlerin yarınlarının umudu olmaya devam edecek” diyen Özel, CHP’nin yeni bir siyaset anlayışıyla yoluna devam edeceğini söyledi.

Özgür Özel’den TBMM'de Sert Mesajlar: “Teslim Olmayacağız, Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”

“Beni Manisa’dan Koparamadılar, Çünkü Arkamda Siz Vardınız”

Konuşmasını birlik ve dayanışma mesajlarıyla tamamlayan Özel, CHP örgütüne ve destekçilerine teşekkür etti.

Manisa’ya giderek Ferdi Zeyrek’in anısına düzenlenen programa katılacağını belirten Özel, “Beni Ferdi’den, Manisa’dan koparamadılar. Çünkü arkamda dağ gibi siz vardınız. Hep beraber başaracağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.