Patnos Belediyesi, aldığı yeni kararla ilçedeki bazı cadde ve sokakların isimlerini değiştirdi. Belediye Meclisi’nin 2 Haziran 2025 tarihli toplantısında alınan karara göre, Yeni Mahalle’de bulunan Beylerbeyi Caddesi'nin ismi, Patnos’a yıllarca hizmet etmiş eski belediye başkanı Merhum Ali İhsan Hallaç’ın adıyla değiştirildi.
Aynı toplantıda, Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde yer alan ve 112 Sokak ile 1032 Sokak arasında kalan isimsiz caddeye de, Patnos’ta uzun yıllar boyunca sevgi ve saygıyla anılan isimlerden biri olan Merhum Salih Ataseven’in adı verildi. Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın; Bu değişikliklerin sadece isim değişikliğinden ibaret olmadığını, Patnos’un hafızasında iz bırakmış değerli şahsiyetlerin adını yaşatmak ve yeni nesillere tanıtmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Yeni isim tabelalarının önümüzdeki günlerde yerlerine yerleştirileceği bildirildi. Vatandaşlar ise alınan bu kararları memnuniyetle karşıladı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)