Burdur

Rektör Adem Korkmaz’dan Sırbistan Çıkartması

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve ekibi Kurumsal ziyaretler kapsamında Novi Pazar Devlet Üniversitesi’nin daveti ile Sırbistan’a gitti.

Rektör Adem Korkmaz’dan Sırbistan Çıkartması

Kurumsal ziyaretler kapsamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve ekibi Novi Pazar Devlet Üniversitesi’nin daveti ile Sırbistan’a gitti. Ziyaret kapsamında çeşitli yerel kuruluşları da ziyaret eden Rektör Korkmaz’ın ekibinde Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Tekşen, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Ali Karakaş yer aldı.

Sırbistan programı Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy’u ziyaret ile başladı. Ziyarette Rektör Korkmaz ve beraberindeki heyet tarafından Büyükelçi Aksoy’a Sırbistan’a ve özellikle Novi Pazar’a yapılan ziyaret hakkında bilgiler verildi. Rektör Korkmaz, MAKÜ’nün Belgrad Üniversitesi ve Novi Pazar Devlet Üniversitesi ile geçmiş yıllarda akademik işbirliği anlaşmaları yaptığını ama pandemiden dolayı birçok projenin yarım kaldığını belirterek ziyaret amacının hem değişen üniversite yönetimleri ile tanışmak ve daha önceki anlaşmaları hayata geçirmek olduğunu ifade etti. Büyükelçi Aksoy ise Türkiye’den bir üniversitenin bu bölge ile hem akademik hem de sosyo-kültürel bağlar kurmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Novi Pazar’da geçen yıllarda açılan Başkonsolosluğun da MAKÜ’ye bölgedeki faaliyetlerinde yardımcı olabileceğini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Daha sonra Novi Pazar’a geçen Rektör Korkmaz ve ekibi, öncelikle Novi Pazar Türkiye Başkonsolosluk ziyaret ederek Başkonsolos Başar Başol ile görüştü. Rektör Korkmaz ve ekibi, Başkonsolos Başol’a hayırlı olsun dileğinde bulunarak Novi Pazar’da devletimizin konsolosluk düzeyinde temsil edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Başkonsolos Başol da şu ana kadar kendilerini çok fazla sayıda Türkiye’den ziyarete gelenler olduğunu ancak üniversite rektörü olarak Rektör Korkmaz’ın kendisini ziyaret eden ilk rektör olduğunu kaydetti. Başkonsolos Başol Sancak Bölgesinin en büyük probleminin yetişmiş genç insan gücünün başta Avrupa ülkeleri olmak üzere diğer ülkelere gitmeleri olarak belirtti. Bunun üzerine, Rektör Korkmaz kendisinin ve ekibinin daha önce Novi Pazar’a birkaç kez geldiğini ve benzer tespitlerin yapıldığını belirterek, çözüm amacıyla hem Novi Pazar Devlet Üniversitesi, bölgedeki Belediye gibi yerel kuruluşlar hem de TİKA gibi Türk paydaşlar aracılığıyla başta Tarım ve Hayvancılık olmak üzere çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Ziyaret amacının da pandemi nedeniyle yarım kalan projelerin tekrar canlandırılması ve Novi Pazar’a hem akademik hem de finansal ve kültürel alanlarda nasıl destek sağlanabileceğinin saptanması olduğunu söyledi. Başkonsolos Başol, Konsolosluk olarak MAKÜ’nün yapacağı her türlü girişimi desteklediklerini ve konsolosluğun imkânları dâhilinde her türlü yardımı sağlayacaklarını belirtti.

Novi Pazar Devlet Üniversitesi’ne yapılan ziyaret ile devam eden programda Rektör Korkmaz ve ekibi Rektörlüğe yeni atanan Prof. Dr. Zana Dolucanin ile bir araya geldi. Kendilerine yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Dolucanin, MAKÜ’yü Novi Pazar’da ve üniversitelerinde herkesin tanıdığını ve Rektör Korkmaz’ı üniversitelerinde ağırlamaktan dolayı duydukları mutlu olduklarını ifade etti. Daha önceki ziyaretlerde de Novi Pazar ekibinde yer aldığını belirten Rektör Dolucanin, pandemi sonrası yarım kalan projelerin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu kaydederek MAKÜ ile daha yakın ilişkiler sürdürmek istediklerini belirtti. Rektör Korkmaz ise MAKÜ’nün kendisine düşen sorumlulukları yerine getirmek için hazır olduğunu ifade etti.

Ziyaret kapsamında Novi Pazar Devlet Üniversitesi ile akademik işbirliği ve Erasmus K131 öğrenci ve öğretim elemanı değişimi anlaşmaları da imzalandı. Rektör Korkmaz, Novi Pazar Devlet Üniversitesi öğretim üyelerini ve öğrencilerini MAKÜ’de görmekten mutluluk duyacağını ifade ederek Novi Pazar heyetine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Rektör Dolucanin’i ve ekibini Burdur’a davet etti. Daha sonra MAKÜ heyeti Novi Pazar Devlet Üniversitesi’nin MAKÜ’ye tahsis ettiğini proje ofisini ziyaret etti. Rektör Korkmaz bu ofisin ilerleyen dönemlerde daha aktif kullanılmasını temenni ettiğini vurguladı.

Rektör Korkmaz ve ekibi daha sonra Novi Pazar Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek Belediye Başkanı Nihat Bisevac ile görüştü. Görüşmede Rektör Korkmaz, Belediye ile daha önce imzalanan protokol kapsamında Novi Pazarlı öğrenciler için açılan Tarım Gıda Hayvancılık yüksek lisans programının ilk öğrencilerini beklediğini ifade ederek, protokülü hayat geçirme isteğini ifade etti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Bisevac kendilerinin de bu konuda istekli olduklarını belirtti ve Rektör Korkmaz ile beraber güncel protokol imzalandı. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminden itibaren başlamak suretiyle yüksek lisans ve doktora programları için belediye ve MAKÜ’den oluşan bir ekiple öğrencilerin seçilmesine ve burslarının ise Novi Pazar Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verildi.

MAKÜ heyeti son olarak Sancak Müftüsü Senad Halitovic'i makamında ziyaret ederek, MAKÜ olarak Sancak Bölgesinde din eğitimi alanında neler yapılabileceği ile ilgili olarak Müftü Halitovic ile görüşmelerde bulundu. Müftü Halitovic, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendilerine din görevlisi göndererek destek sağladığını ama bünyelerinde bulunan İmam Hatip Liseli öğrencilerin yükseköğretim için çoğunlukla Türkiye’yi tercih ettiğini ve bu noktada MAKÜ’nün kendilerine destek sağlamasını temenni ettiğini dile getirdi. Bunun üzerine Rektör Korkmaz, gerek İlahiyat Fakültesi gerekse diğer fakülteler olmak üzere Sancaklı öğrencilerin MAKÜ’de öğrenim görmelerinin kendisini mutlu edeceğini ifade etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Salih

1 yıl önce / 22.11.2022

ziyaret verimli geçmiştir umarım

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer
Bölgesel

Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Afetlerde Kriz Yönetimi" konulu seminer düzenlendi. Seminerde acil durum psikolojisi, gönüllülük, ampütasyon uygulamaları, ikincil travma, müdahale ve psikososyal destek ekipleri gibi konular ele alındı.

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor
Bölgesel

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), kurumsal akreditasyon süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu sürecin üniversiteye önemli değerler kazandıracağını ifade etti.

MAKÜ'de Şiddetle Mücadeleye Yönelik Panel
Bölgesel

MAKÜ'de Şiddetle Mücadeleye Yönelik Panel

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ), Burdur Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde "Gençler ile Şiddet Üzerine" konulu panel düzenlendi.

MAKÜ'de kutlandı
Bölgesel

MAKÜ'de kutlandı

“22 Kasım Türk Diş Hekimliği Günü”, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen panel ile kutlandı.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Bölgesel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi
Bölgesel

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Su Altı Sporları ve Dağcılık Topluluğu (MAKÜ-SAT), Antalya/Kaş bölgesinde yeni dönemin ilk dalışını gerçekleştirdi. 20 öğrenci, iki gün süren eğitimlerin ardından CMAS 1 Yıldız sertifikası aldı.