Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Sosyalfest’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada gazetecilere, Türkiye’nin ilk sosyal bilimler festivali olan Sosyalfest’e ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Abdurrahim Topal da yer aldı.
Sosyalfest’in yalnızca akademiye değil, toplumsal gelişime de katkı sunan çok yönlü bir organizasyon olduğunu vurgulayan RektörKırışık, "İlkini Karabük’te gerçekleştirdiğimiz festivalin, ikincisini bu yıl 3-4 Ekim 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenleyeceğiz. 30 yarışmanın yer aldığı etkinlikte, ülkemizin sosyal sorunlarına yenilikçi çözümler üretecekprojeleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Trabzon’daki temaslarıyla ilgilibilgiler verenRektör Kırışık, Trabzon gibi dinamik insan kaynağının olduğu bir şehirde gençlerin sosyal bilimler alanına yönlendirilmesinin önemli bir kazanım olacağını belirtti. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi ile kurumsal iş birliği ve Sosyalfest paydaşlık protokolleri imzalandığını dile getiren Kırışık, Sosyalfest’in ilerleyen dönemlerde Trabzon’da da düzenlenmesinin gündemde olduğunu ifade etti.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)