Rusya’ya Vize Engeli Kalkıyor

Türk vatandaşının, Rusya'ya vizesiz seyahat engeli kalkıyor sinyali geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Rusya'nın umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz seyahat edebilmesine pozitif baktığını açıkladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Rusya'ya vizesiz seyahat engeli hakkında yeni gelişmeleri aktardı

Rusya’ya Vize Engeli Kalkıyor

Türk vatandaşının, Rusya’ya vizesiz seyahat engeli kalkıyor sinyali geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Rusya’nın umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz seyahat edebilmesine pozitif baktığını açıkladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Rusya‘ya vizesiz seyahat engeli hakkında yeni gelişmeleri aktardı. Yaptığı açıklama da, Rusya’ya vizesiz seyahat engelinin kalkacağı mesajını verdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde yaptığı konuşmada, iki ülke iş birliğinin dört bir koldan gelişmeye ve ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

İki ülke arasındaki atlatılan çok büyük krizlere rağmen bu ilerlemenin başarıldığına dikkat çeken Kıran, karşılıklı olarak krizleri aşma iradesi sayesinde bugünkü noktaya gelindiğini ifade etti.

Kıran, karşılıklı irade ve samimiyet var olduğu sürece diğer meselelerin de çözüleceğine işaret ederek, sorunların aşıldıkça iki ülke arasındaki iş birliğinin bölgeye büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmelerde gündeme getirilen en öncelikli konulardan birisinin vize kolaylığı değil, vize serbestisi olduğunu aktaran Kıran, “(Rus yetkililer) Önce bize vize kolaylığı ile geldiler. Bundan tatmin olmayacağımızı söyledik. Sonra vize serbestisi konusunda bize somut ve çözüm odaklı bir teklifle geldiler. Aşama da mesafe de katettik. Umuma mahsus pasaportlara da vizesiz seyahat sağlanması için artık bize sunacakları yeni bir takvim ve aşama kalmadı. Negatif de değiller, aksine pozitifler.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tır Şoförleri Vize Alamıyor! İhracatı tehdit eden detaylar! 3 milyara dolara yakın hedef
İş Dünyası

Tır Şoförleri Vize Alamıyor! İhracatı tehdit eden detaylar! 3 milyara dolara yakın hedef

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ihracat rakamları, AB vize başvurularında yaşanan sorunlar ve BAİB'in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çavuşoğlu, vize sıkıntısı yaşadıklarını ve tır şoförlerinin vize alamamasının ihracatta ciddi düşüşlere neden olabileceğini açıkladı.

Kepezden Vize Döneminde Öğrencilere Sıcak Destek!
Bölgesel

Kepezden Vize Döneminde Öğrencilere Sıcak Destek!

Kepez Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunuldu.

DTSO Irak vizesi bir sorun dedi
Bölgesel

DTSO Irak vizesi bir sorun dedi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Irak vatandaşlarına uygulanan vizenin getirdiği sorunlara dikkat çekti.

Tunceli'de Vize Vaadiyle Dolandırıcılık: 3 Kişi Tutuklandı
3. Sayfa

Tunceli'de Vize Vaadiyle Dolandırıcılık: 3 Kişi Tutuklandı

Tunceli’de, bir vatandaşı vize vaadiyle dolandırarak 28 bin Türk Lirası ile 5 bin euro’sunu alan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rektör Savaş'tan vize öncesi motivasyon
Yaşam

Rektör Savaş'tan vize öncesi motivasyon

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2023-2024 eğitim öğretim yılı Güz Dönemi vize sınavları öncesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde ders çalışan öğrencilerle sohbet edip sınavlarında başarılar diledi.

Kırklareli 'de kaçak operasyonu
3. Sayfa

Kırklareli 'de kaçak operasyonu

Anadolu'dan Trakya'ya kaçak getirilen 12 adet hayvan ele geçirildi