Saç Diplerinizdeki Kaşıntıya Veda Edin: 4 Doğal Mucize

Saç diplerindeki kaşıntı ve egzama canınızı mı sıkıyor? Merak etmeyin, doğanın size sunduğu mucizelerle bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Maden suyundan çay ağacı yağına, soğan suyundan muz maskesine kadar 4 etkili yöntemi keşfedin ve kaşıntısız, sağlıklı saçlara kavuşun. Detaylar ve uygulama yönergeleri için tıklayın.

Saç Diplerinizdeki Kaşıntıya Veda Edin: 4 Doğal Mucize

Saç diplerindeki kaşıntı ve kuruluğa karşı doğal çözümler arıyorsanız, işte size öneriler! Maden suyu, çay ağacı yağı, soğan suyu ve muz maskesi ile saç derisi sağlığınızı koruyun. 

Çoğu insan saç diplerindeki kaşıntıdan ve kuruluktan şikayetçi. Saç diplerinde oluşan kepekler, saç diplerindeki kuruluk zamanla saç derinde pul pul dökülmelerine ve kaşıntıya sebep olur.

Saç diplerindeki bu rahatsızlık veren kaşıntıdan kurtulmak için birçok doğal yöntemden faydalanabilirsiniz. İşte onlardan bazıları...

MADEN SUYU İLE SAÇINIZI BESLEYİN

Saç diplerinizde meydana gelen kaşıntı saçınıza bakım yapmamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Saç diplerini nemlendiren bir bakımla kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.

Banyodan sonra saçlarınızı durulayacağınız bir şişe maden suyu içindeki mineraller sayesinde saçınızı besleyecek ve kaşıntıyı önleyebilir. Maden suyu saç diplerini nemlendirerek pul pul dökülmelerin de önüne geçer.

SAÇ DİPLERİNİ NEMLENDİREN ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağının saça faydalarını bilmeyen kalmadı. Saç kırıklıklarını onaran ve saç diplerini besleyen çay ağacı yağı saçlarınızın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar. Çay ağacı yağı ayrıca saç diplerinde meydana gelene kuruluk problemini de çözer.

Çay ağacı yağı, kaşıntılı kafa derisini tedavi etmek için kullanılabilir. Bir bardak bebek şampuanına 10 ila 20 damla çay ağacı yağı ekleyebilir ve kafa derinizin durumunu iyileştirene kadar günlük olarak kullanabilirsiniz.

SAÇ KÖKLERİNİ CANLANDIRAN SOĞAN SUYU

Soğan suyu düzenli olarak saça uygulandığında saç köklerini besleyerek saçın hızlı uzamasını sağlıyor. Soğan suyu saç köklerini canlandırdığı için saçların her zaman pürüzsüz görünmesine de etki ediyor.

Soğan suyu ayrıca saç diplerini temizleyerek kepek oluşumunu engelliyor. İnce rendelenmiş bir soğanın suyunu sıkın ve doğrudan kafa derisine uygulayın.

 

Kafa derinizdeki suyu bir saat kadar bekletin, sonra da her zamanki gibi şampuanla yıkayın. Bu uygulamayı tekrarladığınızda saç diplerinizdeki kaşıntıdan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

KEPEK OLUŞUMUNU ÖNLEYEN MUZ

Muz hem lezzetli hem de çok sağlıklı meyvelerin başında geliyor. Vücut sağlığı üzerine sayısız faydası olan muz, saç ve cilt sağlığı için de harikalar yaratıyor. Muz ile saç diplerinize maske yaparak kuruluktan, kaşıntıdan ve kepek probleminden anında kurtulabilirsiniz.

Muzdaki besleyici ve nemlendirme özellikleri ayrıca kepek ve iltihaplanmayı azaltır. Bunun için iki muzu ezin ve onları bir olgunlaşmış avokado ile karıştırın.

Bu karışımı saç derinize uygulayın. 30 dakika bekleyip ardından saçlarınızı durulayın. Haftada 1 kez bu maskeyi yaptığınızda saç diplerinizin rahatladığını hissedeceksiniz.

kaynak: posta

 

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da huzurevinde kan aktı Yaşlı kavgasında 2 kişi öldü
3. Sayfa

Antalya'da huzurevinde kan aktı Yaşlı kavgasında 2 kişi öldü

Antalya’da yaklaşık 4,5 yıldır kaldığı huzurevinden hakkında tutulan tutanak sebebiyle çıkartılacağı gün husumetli olduğu öne sürülen 3 kişiye bıçakla saldıran kişi dehşet saçtı.

Fren Yerine Gaza Bastı, Ortalığa Dehşet Saçtı!
3. Sayfa

Fren Yerine Gaza Bastı, Ortalığa Dehşet Saçtı!

Beşiktaş’ta otomobiliyle yokuş aşağıya seyreden kadın sürücü, iddiaya göreş fren yerine gaza basınca kaldırımda yürüyen İtalyan kadına çarpıp bir eve daldı.

 Başkan Çerçioğlu, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor
Bölgesel

Başkan Çerçioğlu, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar sofraları binlerce Aydınlıyı bir araya getirmeye devam ediyor.

Çörek Otu: Siyah Altın'ın Sağlık ve Güzellik Sırları
Yaşam

Çörek Otu: Siyah Altın'ın Sağlık ve Güzellik Sırları

Çörek otu, antik çağlardan beri kullanılan "siyah altın" olarak bilinen bir baharattır. Sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir, alerjileri hafifletir ve daha birçok faydası vardır. Makalemizde çörek otunun faydalarını, kullanım alanlarını ve ilginç bilgilerini keşfedin!

Bucak'ta berber ücretleri ne kadar oldu? İşte saç, sakal kesim ücretleri
İş Dünyası

Bucak'ta berber ücretleri ne kadar oldu? İşte saç, sakal kesim ücretleri

Erkek kuaförleri ve berberlerde saç, sakal kesim fiyatlarına zam geldi. Yeni gelen zamla birlikte Bucak'ta berber fiyatları ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

Sakarya'da yokuş aşağı ters yönde ilerleyen otomobil tehlike saçtı
3. Sayfa

Sakarya'da yokuş aşağı ters yönde ilerleyen otomobil tehlike saçtı

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yeni kampüs yolunda ters yönde yokuş aşağı ilerleyen otomobil sürücüsü, hem kendi hem de diğer sürücülerin canını hiçe sayarak adeta kazaya davetiye çıkardı.