Antalya / Korkuteli

SADECE 25 GÜNDE TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ

Geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda Korkuteli’de yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Hamam-Sauna-Fitnes-Tenis Kortu-Halı Saha-Basketbol-Voleybol ve Cafeterya kompleksi projesinde sona gelindi

SADECE 25 GÜNDE TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ

Geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda Korkuteli’de yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Hamam-Sauna-Fitnes-Tenis Kortu-Halı Saha-Basketbol-Voleybol ve Cafeterya kompleksi projesinde sona gelindi.

Hizmete açıldığında, bölgenin en büyük ve en kapsamlı spor tesisi olacağı ifade edilen kompleksin hayata geçmesi ile birlikte yoğun bir talep akınına uğraması bekleniyor. 1071 Alparslan Yüzme Havuzu ve Spor yerleşkesi ismini taşıyacak olan tesisin yapımına başlanalı 1 aylık iş günü süresi dolmadan hizmete açılması hedefleniyor.

“TESİSİMİZ İÇERİSİNDE SELÇUKLU HAMAMI VAR”

Projenin tamamlanmasında sona gelindiğini belirten ve tesisle ilgili detaylı bilgiler veren Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, “Bu tesisi planlarken vatandaşların her türlü ihtiyacını göz önünde bulundurduk. Tesise tek bir ana kapıdan giriş gerçekleştirilecek. Kapıda bir karşılama bölümü olacak. Daha sonra, tesise gelen vatandaşımız hangi bölüme geçmek istiyorsa; Yüzme Havuzu-Hamam-Sauna-Fitness-Halı Saha-basketbol ve Voleybol sahası- Tenis Kortu veya Cafeterya bölümü, o bölüme geçiş yapacak. Yine ilk giriş bölümünde Üye kayıt böşümü ve Yönetim odası ile personel odası bulunmakta. Koşu ve yürüyüş bantları ile kardiyo bölümümüz bulunmakta. Selçuklu hamamımız, isminden de anlaşılacağı üzere, Selçuklu motifleri ile bezenmiş bir hamam bölümü. Hamam için merkezi ısıtma sistemimiz var. Bu tesis şimdilik haftada 2 gün bayanlara olacak. O günlerde personel dahil, tamamen bayanlara ayrılacak.” dedi.

“CAFETERYA’DAKİ MENÜLER, HASSAS HAZIRLANACAK”

İşlek, “Tesis alanımızda, Havuz, fitnes, hamam, sauna ve Cafeterya alanımız var. Cafeterya bölümünde, daha çok sporcu sağlığı ile ilgili yiyecek ve içecekler ön planda olacak. Tabii hamburger, cheseeburger gibi fast-food türü şeylerde olacak. Ama daha çok spor yapanların, sağlıklı beslenmelerine yönelik bir menü hazırlanacak. Tesis içerisinde, yine halı saha, voleybol, basketbol, tenis kortu, hem bayan hem erkek olmak üzere, soyunma kabinleri ve duş alanları bulunacak.” şeklinde konuştu.

“SADECE 25 GÜNDE TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ”

İşlek, proje inşaatına başlayalı bugün itibari ile sadece 25 iş günü olduğunu belirterek, “Çalışan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Bugün iş günü olarak 25. günümüz. 25 Mayıs’ta toprak zemin üzerine kurbanımızı kesrek başladık çalışmalara. Bu hale gelmesi ise sadece 25 gün sürdü. Neden 25 iş günü? Çünkü 9 gün Ramazan bayramı tatili nedeniyle çalışamadık, araya bayram girdi. Birde 6 gün yağmurdan çalışamadık. 25 günde bu hale geldi tesisimiz.” dedi.

“YARI OLİMPİK HAVUZDA, YARIŞMALAR YAPILABİLECEK”

Yüzme Havuzunun ise Yarı Olimpik ölçü ve standartlarda olduğunu belirten Başkan İşlek, “Havuzumuz 12,5 metreye, 25 metre ölçülerinde. Yarı Olimpik bir Yüzme Havuzu. Avrupa standartlarındaki bütün yüzme yarışmalarının ayaklarını, Türkiye’deki yüzme yarışmalarının ayaklarını alabiliriz. Yüzme havuzunun üst bölümü havalandırmalı ve cam bölmeli. Havuza ilk girişte fotoselli bir kapımız var, otomatikman yıkanma sağlıyor. Yani havuza yıkanmadan giriş olmasın diye. Sonrasında ayak sterilizasyonu var. Bonesiz girmek yasak zaten. Herkes bone ile giriş yapacak. Havuz suyumuzun sıcaklığı otomatik ayarlanıyor. Yaz kış 26 derece olacak. Yarışmalarda ise 23 derece olacak. Filtrasyon bölümümüz var. Bu bölüm 635 ton su alıyor.” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Grappling spor kulübü kuruldu
Spor

Antalya'da Grappling spor kulübü kuruldu

yeni kurulan kulüp, Antalya'da bu spor dalının gelişimine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Azıza Amatzhanov, Savırdın Memekov, Mınassıp Shırınov, Sultan Nurtazın, Zakırjan Sultanakhmetovıtch Khızyrbakıev ve Muharrem Soytürk gibi isimlerle

Antalya'da Bağ Evinde Gizemli Ölüm!
Bölgesel

Antalya'da Bağ Evinde Gizemli Ölüm!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir bağ evinde 52 yaşındaki kadın ölü olarak bulundu. Kadının kanser tedavisi gördüğü ve tüfekle intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Antalya ehliyetsiz sürücü motora çarptı! Sonrasında ortalık karıştı
Bölgesel

Antalya ehliyetsiz sürücü motora çarptı! Sonrasında ortalık karıştı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Kaza sonrası yaralanan motosiklet sürücüsünün yakınları, otomobil sürücüsüne saldırmak istedi. Kavgayı vatandaşlar güçlükle ayırdı.

Antalya'da otomobil uçuruma yuvarlandı! Adeta sıraya girdiler
Bölgesel

Antalya'da otomobil uçuruma yuvarlandı! Adeta sıraya girdiler

Antalya'da virajda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil önce reklam tabelasına çarptı, sonra ise uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 5 metre aşağıda duran otomobilin sürücüsü yaralandı.

Antalya'da Döner Çatalıyla Kavga! Esnaf Yaralandı!
Bölgesel

Antalya'da Döner Çatalıyla Kavga! Esnaf Yaralandı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tabela koyma tartışması kavgaya dönüştü. Meydan savaşını andıran kavgada esnaftan birisi döner çatalı darbeleriyle yaralanırken diğer esnaf gözaltına alındı.

Antalya'da Çöl Tozundan Puslu Manzaralar!
Bölgesel

Antalya'da Çöl Tozundan Puslu Manzaralar!

Antalya'da Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl tozu taşınımı nedeniyle görüş mesafesi azaldı, kenti toz bulutları kapladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımı nedeniyle tedbirli olunması uyarısında bulundu.